Н У Х Т

Вічна пам'ять колезі!

18 липня 2025

Вічна пам'ять колезі!

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 17 липня 2025 року на 86-му році обірвалося життя професора кафедри технології цукру і підготовки води Логвіна Володимира Матвійовича.

Пішла з життя щира, порядна і добра людина, великий педагог і науковець. У цей болісний час колектив кафедри приносить щирі співчуття родині Володимира Матвійовича. Ми всією душею з вами, сил і витримки вам.

Володимир Матвійович народився 16 травня 1940 року в селі Терни, Сумської області. Був фахівцем у галузі технології цукристих речовин. Він пройшов плідний творчий шлях, проводив велику науково-педагогічну роботу з студентами. Велика кількість наукових розробок В.М.Логвіна впроваджена на цукрових заводах України та країн СНД. З 2009 по 2014 р. очолював кафедру технології цукру і підготовки води. Під його керівництвом на кафедрі відкрито та ліцензовано спеціальність «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв». Володимиром Матвійовичем у співавторстві вперше був підготовлений і опублікований трьохтомник «Технологія цукру» українською мовою. Наукова школа професора Логвіна В.М. дала путівку в життя чотирьом кандидатам технічних наук. Він – автор понад 200 наукових праць, 4 підручників, мав низку авторських свідоцтв і патентів на винаходи. Був членом спеціалізованої вченої ради НУХТ. За час своєї плідної праці відзначений багатьма нагородами (Почесна грамота МОН України, Почесна грамота НУХТ та ін.)

Володимир Матвійович був щирою та відданою науці людиною, за час викладацької роботи дав путівку в життя тисячам технологів-цукровиків.

Світла пам'ять про Володимира Матвійовича Логвіна назавжди залишиться у пам'яті та серцях рідних, друзів, колег та учнів.

Опублікований: 18-07-2025
Читайте також:
Для поціновувачів шоколаду…

Напевно немає більш загадкового кондитерського виробу як шоколад, який зазнав багато різноманітних трансформацій від простого напою до широкого асортименту шоколадних виробів, які користуються неабияким попитом у всьому світі. Про сучасні технології виробництва шоколаду дізналися здобувачі відокремлених структурних підрозділів НУХТ під час гостьов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для поціновувачів шоколаду… 10 березня 2025

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна»

Викладачі й науковці нашого університету мають беззаперечний авторитет і серед колег, і серед широкої громадськості. Тому вони, коли дозволяє час, часто виступають експертами у різних телевізійних і радіопрограмах, надаючи глядачам і слухачам ґрунтовну інформацію щодо технологій, маркування, термінів і умов зберігання харчових продуктів, косметични...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна» 13 жовтня 2020

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв»

Командний дух заповнив аудиторію, очі виблискують спортивним азартом, напруга зростає, інтелектуальна гра розпочалась – це про брейн-ринг, такий собі «батл екологів». Група екологів  Ек-4-3 розділилася на дві команди і розпочала чесну боротьбу за визнання найрозумніших з дисципліни «Екологія харчових виробництв». Усі студенти добровільно відклали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв» 08 жовтня 2018

Педагоги Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ підтвердили свою кваліфікацію

31 березня 2021 року у відокремленому структурному підрозділі « Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулося засідання атестаційної комісії, на якому розглядалось питання «Про атестацію педагогічних працівників на відповідність займаній посаді та присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій і педагогічних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагоги Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ підтвердили свою кваліфікацію 01 квітня 2021