Н У Х Т

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

29 січня 2019

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

Для кожного студента четвертий курс – це нова сходинка до омріяного майбутнього, відповідальний момент, коли він стоїть на роздоріжжі свого життя. Перед ним постає одразу велика кількість питань: «Вступати до магістратури чи ні?», «Працювати за спеціальністю чи ні?», «Чи на ту спеціальність я вступив?». Однак, всі сумніви розвіюються, коли настає час технологічної та переддипломної практики. У момент, коли студент, як майбутній працівник, ступає через поріг фармацевтичного підприємства, приходить розуміння: «Так, це саме те, що я хотів». Проходження практики – це можливість зарекомендувати себе як фахівця, втілити в життя всі набуті за роки знання.

Так і сталося з трьома студентками факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК): Мариною Ярош, Богданою Гейченко та Альоною Сідолакою, яким випала нагода проходити практику на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі.

ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» – це перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Студентам-біотехнологам із власних занять добре відомий рівень серйозності та комплексність даних стандартів, тому вони були приємно вражені спостерігаючи, як злагоджено функціонує БХФЗ за усіма вимогами попри масштаби виробництва. Дане підприємство виробляє понад 120 препаратів різних фармако-терапевтичних груп у 19 різних лікарських формах, і студентки одразу згадали заняття з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів», на яких був розглянутий широкий спектр обладнання для виробництва лікарських препаратів, технологічні особливості отримання лікарських форм, які вивчались і самостійно створювалися. Спершу було важко уявити, як у межах одного, байдуже, що досить великого підприємства, можна розпланувати таку широку і різнобічну кількість виробничих процесів. Проте інформативна та детальна екскурсія усіма п’ятьма цехами підприємства, ознайомлення із технологічними лініями у кожному з них дозволила у повній мірі розставити усі питання по поличках та оживити у власній уяві те, що колись бачили лише на папері.

Особливо цікаво було спостерігати у роботі сучасне обладнання, розбиратися у принципах його будови та функціонування, розглядати варіанти компонування у єдину технологічну лінію. Здавалося б, що може вгамувати допитливість ще більше – але ні, родзинкою усього виру подій, у який потрапили студенти з початку практики, було отримання кожною зі студенток регламенту виробництва препарату, що значно укріпило їх впевненість у тому, що оформлення звіту з практики вже не буде чимось нечітким і надскладним.

Здійснення мрій дається лише допитливим, працьовитим і сміливим, що не з чуток відомо усім студентам БТЕК. Марина Ярош, Богдана Гейченко та Альона Сідолака вдячні кафедрі біотехнології і мікробіології за надану, а працівникам Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу за втілену можливість побачити власне світле майбутнє!

Опублікований: 29-01-2019
Читайте також:
Виробництво святкових кондитерських виробів опановували здобувачі-бакалаври з фахівчинею-практиком

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробництво святкових кондитерських виробів опановували здобувачі-бакалаври з фахівчинею-практиком 31 травня 2023

Залишається доба до закінчення прийому е-заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «бакалавр»

Завтра о 18:00 завершується прийом електронних заяв вступників для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» на базі 11 класів. Уже на наступний день, 23 серпня, усім вступникам необхідно буде перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті. У конкурсному відборі братимуть участь тільки ті заяви, статус яких:- «Допущено до конкурсу» – для заяв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Залишається доба до закінчення прийому е-заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» 21 серпня 2020

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН

1 листопада 2024р у межах Рамкової угоди про співпрацю університету з Всесвітньою продовольчою Програмою ООН за участі викладачів кафедри експертизи харчових продуктів відбувся Відкритий семінар для середніх та малих підприємств «Стандарти та тренди в сфері продовольчої безпеки». Експерти та фахівці-практики харчової галузі із України та з-поза її...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН 04 листопада 2024

Мандруємо світами разом із Еnglish speaking club

Давно мріяли опинитися в екзотичних країнах? А ось студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету автоматизації і комп’ютерних систем разом із іноземним гостем Stuart Snuggs та викладачем Наталією Божок нещодавно мали таку змогу. Тому що  чергове засідання Еnglish speaking club було присвячене темі «The Spirit of Advent...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо світами разом із Еnglish speaking club 07 листопада 2019