Н У Х Т

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

29 січня 2019

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

Для кожного студента четвертий курс – це нова сходинка до омріяного майбутнього, відповідальний момент, коли він стоїть на роздоріжжі свого життя. Перед ним постає одразу велика кількість питань: «Вступати до магістратури чи ні?», «Працювати за спеціальністю чи ні?», «Чи на ту спеціальність я вступив?». Однак, всі сумніви розвіюються, коли настає час технологічної та переддипломної практики. У момент, коли студент, як майбутній працівник, ступає через поріг фармацевтичного підприємства, приходить розуміння: «Так, це саме те, що я хотів». Проходження практики – це можливість зарекомендувати себе як фахівця, втілити в життя всі набуті за роки знання.

Так і сталося з трьома студентками факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК): Мариною Ярош, Богданою Гейченко та Альоною Сідолакою, яким випала нагода проходити практику на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі.

ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» – це перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Студентам-біотехнологам із власних занять добре відомий рівень серйозності та комплексність даних стандартів, тому вони були приємно вражені спостерігаючи, як злагоджено функціонує БХФЗ за усіма вимогами попри масштаби виробництва. Дане підприємство виробляє понад 120 препаратів різних фармако-терапевтичних груп у 19 різних лікарських формах, і студентки одразу згадали заняття з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів», на яких був розглянутий широкий спектр обладнання для виробництва лікарських препаратів, технологічні особливості отримання лікарських форм, які вивчались і самостійно створювалися. Спершу було важко уявити, як у межах одного, байдуже, що досить великого підприємства, можна розпланувати таку широку і різнобічну кількість виробничих процесів. Проте інформативна та детальна екскурсія усіма п’ятьма цехами підприємства, ознайомлення із технологічними лініями у кожному з них дозволила у повній мірі розставити усі питання по поличках та оживити у власній уяві те, що колись бачили лише на папері.

Особливо цікаво було спостерігати у роботі сучасне обладнання, розбиратися у принципах його будови та функціонування, розглядати варіанти компонування у єдину технологічну лінію. Здавалося б, що може вгамувати допитливість ще більше – але ні, родзинкою усього виру подій, у який потрапили студенти з початку практики, було отримання кожною зі студенток регламенту виробництва препарату, що значно укріпило їх впевненість у тому, що оформлення звіту з практики вже не буде чимось нечітким і надскладним.

Здійснення мрій дається лише допитливим, працьовитим і сміливим, що не з чуток відомо усім студентам БТЕК. Марина Ярош, Богдана Гейченко та Альона Сідолака вдячні кафедрі біотехнології і мікробіології за надану, а працівникам Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу за втілену можливість побачити власне світле майбутнє!

Опублікований: 29-01-2019
Читайте також:
Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування: викладачі й здобувачі освіти обговорюють проблеми сьогодення

Викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів зі здобувачами першого та третього курсів взяли участь у Третьому круглому столі «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів». Захід проводився компаніями «Люстдорф», «Молочний альянс», «Клуб сиру», «Молокія», агропромхолдингом «Астарта-Київ» у співпраці з Українським ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування: викладачі й здобувачі освіти обговорюють проблеми сьогодення 02 жовтня 2023

Готуємося до вступної кампанії-2024: відбувся День відкритих дверей університету

Сьогодні ми знову зустрічали гостей. Час до початку вступної кампанії мине дуже швидко, тож навчально-наукові підрозділи університету не втрачають жодної нагоди, щоб ознайомити майбутніх вступників з нашими освітніми пропозиціями, аби вони не помилилися у виборі майбутньої професії, й допомогти їм зорієнтуватися у особливостях вступу. День відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до вступної кампанії-2024: відбувся День відкритих дверей університету 11 листопада 2023

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хімічний склад і технологічні властивості борошна сорго» аспірантки Юлії Приходько. Науковий керівник – професор, член-кореспондент НААН Віра Дробот. Сорго – хлібна, технічна, кормова рослина, зерно якої може слугувати сировиною для виробництва крохмалю, паток...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету 26 грудня 2017

На зустріч із прекрасним вирушили студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Із метою підвищення загальнокультурного розвитку молоді відповідальна за роботу зі студентами Навчально-наукового інституту харчових технологій, доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок організувала для кураторської групи ТІ-1-4 спеціальності «Харчові технології» похід до театру, де представляв свою сучасну п’єсу «Вій» Чер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зустріч із прекрасним вирушили студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 30 листопада 2018