Н У Х Т

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

29 january 2019

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

Для кожного студента четвертий курс – це нова сходинка до омріяного майбутнього, відповідальний момент, коли він стоїть на роздоріжжі свого життя. Перед ним постає одразу велика кількість питань: «Вступати до магістратури чи ні?», «Працювати за спеціальністю чи ні?», «Чи на ту спеціальність я вступив?». Однак, всі сумніви розвіюються, коли настає час технологічної та переддипломної практики. У момент, коли студент, як майбутній працівник, ступає через поріг фармацевтичного підприємства, приходить розуміння: «Так, це саме те, що я хотів». Проходження практики – це можливість зарекомендувати себе як фахівця, втілити в життя всі набуті за роки знання.

Так і сталося з трьома студентками факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК): Мариною Ярош, Богданою Гейченко та Альоною Сідолакою, яким випала нагода проходити практику на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі.

ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» – це перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), а також соціальної відповідальності (SA 8000).

Студентам-біотехнологам із власних занять добре відомий рівень серйозності та комплексність даних стандартів, тому вони були приємно вражені спостерігаючи, як злагоджено функціонує БХФЗ за усіма вимогами попри масштаби виробництва. Дане підприємство виробляє понад 120 препаратів різних фармако-терапевтичних груп у 19 різних лікарських формах, і студентки одразу згадали заняття з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів», на яких був розглянутий широкий спектр обладнання для виробництва лікарських препаратів, технологічні особливості отримання лікарських форм, які вивчались і самостійно створювалися. Спершу було важко уявити, як у межах одного, байдуже, що досить великого підприємства, можна розпланувати таку широку і різнобічну кількість виробничих процесів. Проте інформативна та детальна екскурсія усіма п’ятьма цехами підприємства, ознайомлення із технологічними лініями у кожному з них дозволила у повній мірі розставити усі питання по поличках та оживити у власній уяві те, що колись бачили лише на папері.

Особливо цікаво було спостерігати у роботі сучасне обладнання, розбиратися у принципах його будови та функціонування, розглядати варіанти компонування у єдину технологічну лінію. Здавалося б, що може вгамувати допитливість ще більше – але ні, родзинкою усього виру подій, у який потрапили студенти з початку практики, було отримання кожною зі студенток регламенту виробництва препарату, що значно укріпило їх впевненість у тому, що оформлення звіту з практики вже не буде чимось нечітким і надскладним.

Здійснення мрій дається лише допитливим, працьовитим і сміливим, що не з чуток відомо усім студентам БТЕК. Марина Ярош, Богдана Гейченко та Альона Сідолака вдячні кафедрі біотехнології і мікробіології за надану, а працівникам Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу за втілену можливість побачити власне світле майбутнє!

Published on: 29-01-2019
Read also:
Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»!

Відповідно до наказу ректора №190 від 14 грудня 2021 р. в університеті відбувся I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології». До складу конкурсної комісії увійшли: завідувач кафедри технології хлібопекарських i кондитерських виробів Володимир Ковбаса (голова комісії), в.о. завідувача кафедри технологі...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»! 01 june 2022

Карантин не став на заваді лабораторній роботі – печемо великодні вироби

Напередодні великого релігійного свята Великодня здобувачі вищої освіти спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» традиційно вивчають технології великодніх виробів різних країн. Карантин цього року не став завадою для практичного з...

READ YOURSELF

Карантин не став на заваді лабораторній роботі – печемо великодні вироби 21 april 2020

Серед баз практик четвертокурсників-біотехнологів не лише фармацевтичні, а й провідні харчові підприємства

Четвертокурсники продовжують закріплювати знання, здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології на технологічній та переддипломній практиці. Адже практика – це закріплення студентами навичок і знань, та є складовою частиною захисту диплому. Студенти-біотехнологи мають можливість проходити технологічну та переддипломну практику не лише на фармац...

READ YOURSELF

Серед баз практик четвертокурсників-біотехнологів не лише фармацевтичні, а й провідні харчові підприємства 05 february 2019

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники

Студенти 2 курсу кафедри експертизи харчових продуктів спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за ініціативи свого куратора Анастасії Чорної ознайомились із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», що є незалежною громадською організацією із захисту прав споживачів з 2001 року та спеціалізується на різн...

READ YOURSELF

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники 19 march 2019