Н У Х Т

В університеті працюють освітні центри для вступу за спрощеною процедурою для вступників із тимчасово окупованих територій

04 серпня 2020

В університеті працюють освітні центри для вступу за спрощеною процедурою для вступників із тимчасово окупованих територій

У Національному університеті харчових технологій працюють освітні центри «Донбас-Україна» для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території у Донецькій і Луганській областях, та «Крим-Україна» для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Такі вступники мають право вступати в межах квоти 2 для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти за спрощеною процедурою.

Вступники, які бажають взяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах:

- вступники з Криму – не пізніше 20 серпня;
- вступники з Донбасу – не пізніше 22 серпня.

Ті, хто не встигне цього зробити у серпні, до 23 жовтня можуть подавати заяви для вступу на контракт.

Як зазначають у Міністерстві освіти і науки, для вступу мешканцям тимчасово окупованих територій не обов’язково мати український паспорт, достатньо мати свідоцтво про народження. А вступники, які не мають українського документа про освіту, можуть отримати його через освітній центр, який направить їх у школу при освітньому центрі для складання двох іспитів державної підсумкової атестації з української мови та історії України. Також їм потрібно буде скласти один вступний іспит, який встановлює заклад вищої освіти.

Детальніше про роботу освітніх центрів «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» у НУХТ і алгоритм спрощеного вступу можна дізнатися тут.

Опублікований: 04-08-2020
Читайте також:
Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських

30 листопада відбувся гостьовий лекторій для здобувачів 2 курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» від менеджменту закладу ресторанного господарства при сімейному клубі для відпочинку на березі Дніпра «Яхта Київ» – управляючого Олексія Кіосева та адміністратора Дарини Креуш. Гостьові спікери познайомили здобувачів освіти з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських 01 грудня 2021

Магістранти-фінансисти вивчали ази страхового маркетингу

Що таке страховий маркетинг? Як проводяться маркетингові дослідження в страховій компанії? Які маркетингові інструменти при цьому застосовуються? Хто цим займається в страховій компанії? На ці та інші питання щодо страхового маркетингу отримали відповіді студенти-фінансисти першого курсу магістратури під час лекції з дисципліни «Страховий менеджме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-фінансисти вивчали ази страхового маркетингу 16 листопада 2020

Продовжується розвиток викладацької майстерності на кафедрі експертизи харчових продуктів

12 березня доцент кафедри експертизи харчових продуктів Богдан Пащенко взяв участь у тренінгу «Розвиваємо навички дизайн-мислення», що відбувся у рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» від ГО «Міжнародна фундація розвитку» та Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Тренінг був присвячений використанню в науково-педагогічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується розвиток викладацької майстерності на кафедрі експертизи харчових продуктів 13 березня 2024

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Минулий понеділок у магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології був, як ніколи насичений різними подіями. Ранок розпочався із захоплюючої лекції про базові принципи Аюрведи «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Гуни» від віце-президента університету Патанжалі (Харідвар, Індія) доктора Вачаспати Кульванта. На наступній парі у них б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 21 травня 2018