Н У Х Т

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

14 листопада 2018

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

13 листопада 2018 року студенти 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології», що вивчають технологічно спрямовані дисципліни на кафедрі технології молока і молочних продуктів у супроводі доцентів Олени Онопрійчук, Олени Красулі та асистента Ігора Устименка відвідали одне з найпотужніших підприємств молочної промисловості України – ТОВ «Люстдорф» (м. Іллінці, Вінницька область).

Студенти ознайомились з історією підприємства, яке вже більше 15-ти років виробляє високоякісні молочні продукти з вітчизняної сировини з понад 50-ти фермерських господарств, що розташовані в екологічно чистій сировинній зоні Вінницької області. За весь час існування підприємства, були розроблені та впроваджені у виробництво понад 60 найменувань молочної продукції під 6-ма власними торговими марками – «На здоров’я», «Бурьонка», «Селянське», «Тотоша», «Весела Бурьонка», «Смачно шеф» та ін.

Підприємство переробляє близько 350 т молока на добу із застосуванням передової технології високотемпературного імпульсу на сучасному обладнанні фірми «Tetra Laval» (Швеція), що дозволяє повністю інактивувати сторонню мікрофлору у незбираному молоці-сировині для подовження термінів його зберігання за одночасного максимального збереження  вітамінів і корисних речовин.

Висококваліфіковані фахівці підприємства щороку вдосконалюють асортимент та якість молочних продуктів і здійснюють суворий контроль якості на всіх етапах їх виробництва. Якість молочної продукції компанії підтверджена міжнародними сертифікатами ISO та НАССР.

ТОВ «Люстдорф» також займає провідні позиції на споживчих ринках ближнього зарубіжжя та експортує молочні продукти до Молдови, Придністров’я, Грузії, Азербайджану та Білорусі.

Спочатку, у приймальному відділенні та апаратному цеху, фахівці компанії ознайомили студентів із технічним оснащенням та особливостями приймання і контролю якості незбираного молока, а також із апаратурним оформленням загальних технологічних операцій.

У виробничих цехах майбутні фахівці молочної галузі побачили основні технологічні операції виробництва питних видів молока (молоко пастеризоване, молоко безлактозне ультрапастеризоване, молоко для харчування дітей віком від 9-ти місяців «Дитяче»), коктейлів молочних із наповнювачами (шоколад, пломбір, полуниця), вершків питних, кефіру, ряжанки, йогуртів із наповнювачами, сметани.

Фахівці підприємства відповіли на численні запитання зацікавлених студентів, які наприкінці візиту продегустували зразки щойно отриманої різноманітної готової продукції.

Завдяки виїзному заняттю на ТОВ «Люстдорф», студенти-третьокурсники практично зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримали наочне уявлення про роботу підприємства галузі.

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячні колективу «Люстдорф» за гостинність і чудовий настрій, а також за готовність і надалі сприяти проходженню студентами технологічної практики та працевлаштуванню наших випускників.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
День знань у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

День знань – яскраве, насичене емоційністю і хвилюючою атмосферою свято. Особливим цей день є для студентів-першокурсників. Вони перегорнули важливу сторінку в літописі своєї біографії і з трепетом і радістю чекають освоєння нових, ще незвіданих горизонтів у науках. З початком нового навчального року студентів привітав директор Сумського коледжу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День знань у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 03 вересня 2019

Перше знайомство з мікроконтролерами

Старший викладач кафедри автоматизації і комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Євген Проскурка прочитав цікаву фахову лекцію одинадцятикласникам Требухівського ліцею Броварської міської ради. Викладач розповів про історію виникнення мікроконтролера та його будову, навів області застосування сучасних мікроконтролерів, оп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство з мікроконтролерами 11 жовтня 2024

Екзаменаційна комісія кафедри обліку і аудиту завершила розгляд кваліфікаційних робіт здобувачів-бакалаврів

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», які тривали з 16 до 20 червня. Очолювала Екзаменаційну комісію завідувачка кафедри, к.е.н. Ольга Михайленко, до складу комісії входили гарантка освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» Людмила Дух...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екзаменаційна комісія кафедри обліку і аудиту завершила розгляд кваліфікаційних робіт здобувачів-бакалаврів 22 червня 2022

Викладачі факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту вивчали досвід чеських колег

Завершилося стажування викладачів факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту в Університеті Томаша Бата в місті Злін (Чеська Республіка). Університет Томаша Бата – передовий університет Чеської Республіки, в якому на шести факультетах навчаються понад 10 тисяч студентів із Чехії та понад 40 інших країн....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту вивчали досвід чеських колег 02 лютого 2017