Н У Х Т

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

14 листопада 2018

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

13 листопада 2018 року студенти 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології», що вивчають технологічно спрямовані дисципліни на кафедрі технології молока і молочних продуктів у супроводі доцентів Олени Онопрійчук, Олени Красулі та асистента Ігора Устименка відвідали одне з найпотужніших підприємств молочної промисловості України – ТОВ «Люстдорф» (м. Іллінці, Вінницька область).

Студенти ознайомились з історією підприємства, яке вже більше 15-ти років виробляє високоякісні молочні продукти з вітчизняної сировини з понад 50-ти фермерських господарств, що розташовані в екологічно чистій сировинній зоні Вінницької області. За весь час існування підприємства, були розроблені та впроваджені у виробництво понад 60 найменувань молочної продукції під 6-ма власними торговими марками – «На здоров’я», «Бурьонка», «Селянське», «Тотоша», «Весела Бурьонка», «Смачно шеф» та ін.

Підприємство переробляє близько 350 т молока на добу із застосуванням передової технології високотемпературного імпульсу на сучасному обладнанні фірми «Tetra Laval» (Швеція), що дозволяє повністю інактивувати сторонню мікрофлору у незбираному молоці-сировині для подовження термінів його зберігання за одночасного максимального збереження  вітамінів і корисних речовин.

Висококваліфіковані фахівці підприємства щороку вдосконалюють асортимент та якість молочних продуктів і здійснюють суворий контроль якості на всіх етапах їх виробництва. Якість молочної продукції компанії підтверджена міжнародними сертифікатами ISO та НАССР.

ТОВ «Люстдорф» також займає провідні позиції на споживчих ринках ближнього зарубіжжя та експортує молочні продукти до Молдови, Придністров’я, Грузії, Азербайджану та Білорусі.

Спочатку, у приймальному відділенні та апаратному цеху, фахівці компанії ознайомили студентів із технічним оснащенням та особливостями приймання і контролю якості незбираного молока, а також із апаратурним оформленням загальних технологічних операцій.

У виробничих цехах майбутні фахівці молочної галузі побачили основні технологічні операції виробництва питних видів молока (молоко пастеризоване, молоко безлактозне ультрапастеризоване, молоко для харчування дітей віком від 9-ти місяців «Дитяче»), коктейлів молочних із наповнювачами (шоколад, пломбір, полуниця), вершків питних, кефіру, ряжанки, йогуртів із наповнювачами, сметани.

Фахівці підприємства відповіли на численні запитання зацікавлених студентів, які наприкінці візиту продегустували зразки щойно отриманої різноманітної готової продукції.

Завдяки виїзному заняттю на ТОВ «Люстдорф», студенти-третьокурсники практично зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримали наочне уявлення про роботу підприємства галузі.

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячні колективу «Люстдорф» за гостинність і чудовий настрій, а також за готовність і надалі сприяти проходженню студентами технологічної практики та працевлаштуванню наших випускників.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
На десять позицій вгору: репозитарій Науково-технічної бібліотеки НУХТ досягає нових висот у світовому рейтингу

За підсумками чергового рейтингу репозитаріїв – Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar – інституційний репозитарій нашого університету (eNUFTIR) посів 122-те місце (у січні 2019-го – 132-е) у світі серед 2664 учасників і 7 місце серед репозитаріїв України. У Міжнародному центрі ISSN (в рамках реалізації проекту ROAR за п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На десять позицій вгору: репозитарій Науково-технічної бібліотеки НУХТ досягає нових висот у світовому рейтингу 08 серпня 2019

Тиждень заходів фахових комісій технологів

12 листопада 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ розпочався тиждень фахових комісій зі спеціальностей «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м’яса». Початком стало проведення одразу кількох заходів, серед яких фотовиставка «Студент очима викладача» та «Виставка студентських роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень заходів фахових комісій технологів 16 листопада 2018

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем обмінявся досвідом з експертом із Німеччини

Університет і, зокрема факультет автоматизації і комп’ютерних систем відвідав експерт із Німеччини, фахівець із ІТ, доктор, професор Хайко Шрьодер (Heiko Schröder). Візит відбувся в рамках співпраці НУХТ із німецькою організацією Senior Experten Service (SES), яка сприяє міжнародному обміну фаховим досвідом, скеровуючи експертів різних галузей на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем обмінявся досвідом з експертом із Німеччини 08 листопада 2021

Чергова гостьова лекція про українське крафтове виробництво на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

Гостьовим лекціям у форматі вебінарів властива головна ознака традиційного семінару – інтерактивність, коли фахівець ділиться досвідом, а слухачі задають питання і гість відповідає на них. У продовження такої практики, за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професора Василя Пасічного та гарантки освітньої програми «П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова гостьова лекція про українське крафтове виробництво на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 17 квітня 2023