Н У Х Т

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

14 листопада 2018

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

13 листопада 2018 року студенти 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології», що вивчають технологічно спрямовані дисципліни на кафедрі технології молока і молочних продуктів у супроводі доцентів Олени Онопрійчук, Олени Красулі та асистента Ігора Устименка відвідали одне з найпотужніших підприємств молочної промисловості України – ТОВ «Люстдорф» (м. Іллінці, Вінницька область).

Студенти ознайомились з історією підприємства, яке вже більше 15-ти років виробляє високоякісні молочні продукти з вітчизняної сировини з понад 50-ти фермерських господарств, що розташовані в екологічно чистій сировинній зоні Вінницької області. За весь час існування підприємства, були розроблені та впроваджені у виробництво понад 60 найменувань молочної продукції під 6-ма власними торговими марками – «На здоров’я», «Бурьонка», «Селянське», «Тотоша», «Весела Бурьонка», «Смачно шеф» та ін.

Підприємство переробляє близько 350 т молока на добу із застосуванням передової технології високотемпературного імпульсу на сучасному обладнанні фірми «Tetra Laval» (Швеція), що дозволяє повністю інактивувати сторонню мікрофлору у незбираному молоці-сировині для подовження термінів його зберігання за одночасного максимального збереження  вітамінів і корисних речовин.

Висококваліфіковані фахівці підприємства щороку вдосконалюють асортимент та якість молочних продуктів і здійснюють суворий контроль якості на всіх етапах їх виробництва. Якість молочної продукції компанії підтверджена міжнародними сертифікатами ISO та НАССР.

ТОВ «Люстдорф» також займає провідні позиції на споживчих ринках ближнього зарубіжжя та експортує молочні продукти до Молдови, Придністров’я, Грузії, Азербайджану та Білорусі.

Спочатку, у приймальному відділенні та апаратному цеху, фахівці компанії ознайомили студентів із технічним оснащенням та особливостями приймання і контролю якості незбираного молока, а також із апаратурним оформленням загальних технологічних операцій.

У виробничих цехах майбутні фахівці молочної галузі побачили основні технологічні операції виробництва питних видів молока (молоко пастеризоване, молоко безлактозне ультрапастеризоване, молоко для харчування дітей віком від 9-ти місяців «Дитяче»), коктейлів молочних із наповнювачами (шоколад, пломбір, полуниця), вершків питних, кефіру, ряжанки, йогуртів із наповнювачами, сметани.

Фахівці підприємства відповіли на численні запитання зацікавлених студентів, які наприкінці візиту продегустували зразки щойно отриманої різноманітної готової продукції.

Завдяки виїзному заняттю на ТОВ «Люстдорф», студенти-третьокурсники практично зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримали наочне уявлення про роботу підприємства галузі.

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячні колективу «Люстдорф» за гостинність і чудовий настрій, а також за готовність і надалі сприяти проходженню студентами технологічної практики та працевлаштуванню наших випускників.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Триває виробнича практика здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи у готельних підприємствах вітчизняної індустрії гостинності

З 1 вересня здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання 3 і 4 курсів приступили до проходження практики. Метою виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань здобувачів із організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомлення зі сучасним о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває виробнича практика здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи у готельних підприємствах вітчизняної індустрії гостинності 15 вересня 2021

З прицілом на майбутнє працевлаштування

Студенти груп 31-А та 41-К Полтавського фахового коледжу нашого університету відвідали  державне підприємство «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Після проходження інструктажу вони оглянули спеціалізовані лабораторії та поспілкувалися з працівниками підприємства. Найцікавішими були лаборат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З прицілом на майбутнє працевлаштування 26 квітня 2023

Вдалий вибір професії - перший крок до успішного майбуття

16 лютого у Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних навчальних закладів Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів України. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдалий вибір професії - перший крок до успішного майбуття 18 лютого 2019

Головний технолог австрійської компанії прочитав лекцію нашим здобувачам освіти

Відбулася гостьова лекція «Листкове тісто. Вершковий пландер» головного технолога австрійської компанії «Pfahnl» Ернста Денка. До лекції долучилися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 4 курсу та магістранти, які навчаються на освітньо-професійних програмах «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головний технолог австрійської компанії прочитав лекцію нашим здобувачам освіти 07 жовтня 2021