Н У Х Т

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

14 листопада 2018

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

13 листопада 2018 року студенти 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології», що вивчають технологічно спрямовані дисципліни на кафедрі технології молока і молочних продуктів у супроводі доцентів Олени Онопрійчук, Олени Красулі та асистента Ігора Устименка відвідали одне з найпотужніших підприємств молочної промисловості України – ТОВ «Люстдорф» (м. Іллінці, Вінницька область).

Студенти ознайомились з історією підприємства, яке вже більше 15-ти років виробляє високоякісні молочні продукти з вітчизняної сировини з понад 50-ти фермерських господарств, що розташовані в екологічно чистій сировинній зоні Вінницької області. За весь час існування підприємства, були розроблені та впроваджені у виробництво понад 60 найменувань молочної продукції під 6-ма власними торговими марками – «На здоров’я», «Бурьонка», «Селянське», «Тотоша», «Весела Бурьонка», «Смачно шеф» та ін.

Підприємство переробляє близько 350 т молока на добу із застосуванням передової технології високотемпературного імпульсу на сучасному обладнанні фірми «Tetra Laval» (Швеція), що дозволяє повністю інактивувати сторонню мікрофлору у незбираному молоці-сировині для подовження термінів його зберігання за одночасного максимального збереження  вітамінів і корисних речовин.

Висококваліфіковані фахівці підприємства щороку вдосконалюють асортимент та якість молочних продуктів і здійснюють суворий контроль якості на всіх етапах їх виробництва. Якість молочної продукції компанії підтверджена міжнародними сертифікатами ISO та НАССР.

ТОВ «Люстдорф» також займає провідні позиції на споживчих ринках ближнього зарубіжжя та експортує молочні продукти до Молдови, Придністров’я, Грузії, Азербайджану та Білорусі.

Спочатку, у приймальному відділенні та апаратному цеху, фахівці компанії ознайомили студентів із технічним оснащенням та особливостями приймання і контролю якості незбираного молока, а також із апаратурним оформленням загальних технологічних операцій.

У виробничих цехах майбутні фахівці молочної галузі побачили основні технологічні операції виробництва питних видів молока (молоко пастеризоване, молоко безлактозне ультрапастеризоване, молоко для харчування дітей віком від 9-ти місяців «Дитяче»), коктейлів молочних із наповнювачами (шоколад, пломбір, полуниця), вершків питних, кефіру, ряжанки, йогуртів із наповнювачами, сметани.

Фахівці підприємства відповіли на численні запитання зацікавлених студентів, які наприкінці візиту продегустували зразки щойно отриманої різноманітної готової продукції.

Завдяки виїзному заняттю на ТОВ «Люстдорф», студенти-третьокурсники практично зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримали наочне уявлення про роботу підприємства галузі.

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячні колективу «Люстдорф» за гостинність і чудовий настрій, а також за готовність і надалі сприяти проходженню студентами технологічної практики та працевлаштуванню наших випускників.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси

20 березня за ініціативи студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю у студентському клубі відбулася цікава гра «ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси». Всі ми знаємо, наскільки важливими є раціональне споживання природних ресурсів, що включає вибір таких способів розроблення корисних копалин, які забезпечують їх вилучення при наймен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси 25 березня 2024

Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Крас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біологічний тренінг – у тренді! 04 березня 2019

88-ма – працює!

Триває робота 88-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Основні дискусії та обговорення здобутків творчої молоді відбуваються онлайн на постерних секціях, посилання на які можна знайти на сайті Конференції. Запрошуємо долучатися до дискусії в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

88-ма – працює! 10 травня 2022

Міжнародний вебінар, як ефективне доповнення навчального процесу

27 жовтня 2022 р. викладачі й здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за сприяння журналу «Food Safety Magazine» відвідали міжнародний вебінар «Проєктування та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів» (Food Safety ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний вебінар, як ефективне доповнення навчального процесу 28 жовтня 2022