Н У Х Т

Успішна акредитація освітніх програм – триває!

23 липня 2021

Успішна акредитація освітніх програм – триває!

В університеті триває акредитація освітніх програм Національним агентством із забезпечення якості освіти.

Наразі отримані нові сертифікати про акредитацію освітніх програм «Міжнародна економіка» та «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти.

Акредитаційну експертизу освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» здійснювала експертна група НАЗЯВО у складі Ольги Беззубченко, Гліба Зюбанова і Ліани Чернобай (керівниця). Експерти зазначили, що освітньо-професійна програма відповідає критеріям оцінювання її якості, інтересам і потребам стейкхолдерів, розвивається в контексті сучасних трансформацій міжнародних економічних відносин із урахуванням запитів ринку праці. До кращих практик експертна група віднесла тісну та системну співпрацю із роботодавцями, у результаті якої сформована структурована база вакансій, залучення здобувачів до численних заходів (ярмарки кар’єри, конференції, благодійні івенти), що сприяє розвитку у них soft skills, якісний кадровий склад тощо.

Експертизу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» здійснювали експерти НАЗЯВО Надія Ведмідь, Олена Буняк і Олександр Величко (керівник експертної групи). Експерти констатували позитивну еволюцію змісту освітньої програми щодо балансу дуальної підготовки у напрямах готельного та ресторанного бізнесу, а також посилення мовних та економічних компетентностей підготовки майбутніх фахівців. Також серед сильних сторін програми були відзначені – її оновлення на основі власних наукових досліджень викладачів, а також сучасних практик, які використовуються основними стейкхолдерами програми; активне забезпечення освітніх компонент навчальною літературою за співавторства академічного персоналу, що на ній викладає; результативність міжнародної співпраці для поліпшення якості освіти; успішна участь здобувачів вищої освіти у наукових і міжнародних конкурсах; високий рівень організації роботи з випускниками щодо підтримки процесу їх працевлаштування та відстежування і популяризації кар’єрного шляху.

Експерти ознайомилися з документацією та матеріально-технічною базою університету, із використанням технічних засобів відеозв’язку провели інтерв’ювання з викладачами, що реалізують ці освітні програми, здобувачами вищої освіти, з адміністративним і допоміжним персоналом, стейкхолдерами.

Координували роботу експертних груп гарантки освітніх програм, доцентка кафедри міжнародної економіки Людмила Кобилянська і доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова. Незважаючи на певні обмеження, пов’язані з карантином, робота була насиченою та плідною.

Свої висновки експертні групи представили експертній раді Національного агентства із забезпечення якості освіти, члени якої на своїх засіданнях прийняли рішення акредитувати в Національному університеті харчових технологій освітньо-професійні програми «Готельно-ресторанна справа» (усі 17 присутніх на засіданні проголосували «за») і «Міжнародна економіка» (усі 20 присутніх – «за»).

Вітаємо гаранток освітніх програм і кафедри з успішним проходженням акредитації!

Опублікований: 23-07-2021
Читайте також:
В університеті стартує додатковий набір вступників на навчання

З 16 вересня в університеті стартує додатковий набір вступників на навчання. Так, набір на освітній ступінь «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти здійснюватиметься на вакантні місця, що фінансуються за кошти фізичних та юридичних осіб. Для вступу на навчання для здобуття ступеня «бакалавр» обов’язково потрібні позитивні результат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартує додатковий набір вступників на навчання 01 вересня 2021

Чи доцільно використовувати методи нейромаркетингу розбиралися наші викладачі

Зловживання методологіями нейронауки та психологічних досліджень сьогодні є гарячою темою в дослідженнях багатьох науковців, особливо в галузі наук, що стосуються виробництва та продажу продуктів харчування. Комерційні інструменти для використання цих методологій продовжують ставати кращими, швидшими та дешевшими. Проте, галузь споживчої нейронауки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи доцільно використовувати методи нейромаркетингу розбиралися наші викладачі 27 січня 2023

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 квітня 2021

Про здобутки магістерської освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу»

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулося розширене засідання робочої групи та групи забезпечення за участю здобувачів 1-2 курсів здобуття вищої освіти денної та заочної форм навчання, стейкхолдерів ‒ HR-практиків, представників академічної спільноти, викладачів для обговорення результатів локального моніторингу освітньо-професійної прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про здобутки магістерської освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» 02 лютого 2024