Н У Х Т

Успішна акредитація освітніх програм – триває!

23 липня 2021

Успішна акредитація освітніх програм – триває!

В університеті триває акредитація освітніх програм Національним агентством із забезпечення якості освіти.

Наразі отримані нові сертифікати про акредитацію освітніх програм «Міжнародна економіка» та «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти.

Акредитаційну експертизу освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» здійснювала експертна група НАЗЯВО у складі Ольги Беззубченко, Гліба Зюбанова і Ліани Чернобай (керівниця). Експерти зазначили, що освітньо-професійна програма відповідає критеріям оцінювання її якості, інтересам і потребам стейкхолдерів, розвивається в контексті сучасних трансформацій міжнародних економічних відносин із урахуванням запитів ринку праці. До кращих практик експертна група віднесла тісну та системну співпрацю із роботодавцями, у результаті якої сформована структурована база вакансій, залучення здобувачів до численних заходів (ярмарки кар’єри, конференції, благодійні івенти), що сприяє розвитку у них soft skills, якісний кадровий склад тощо.

Експертизу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» здійснювали експерти НАЗЯВО Надія Ведмідь, Олена Буняк і Олександр Величко (керівник експертної групи). Експерти констатували позитивну еволюцію змісту освітньої програми щодо балансу дуальної підготовки у напрямах готельного та ресторанного бізнесу, а також посилення мовних та економічних компетентностей підготовки майбутніх фахівців. Також серед сильних сторін програми були відзначені – її оновлення на основі власних наукових досліджень викладачів, а також сучасних практик, які використовуються основними стейкхолдерами програми; активне забезпечення освітніх компонент навчальною літературою за співавторства академічного персоналу, що на ній викладає; результативність міжнародної співпраці для поліпшення якості освіти; успішна участь здобувачів вищої освіти у наукових і міжнародних конкурсах; високий рівень організації роботи з випускниками щодо підтримки процесу їх працевлаштування та відстежування і популяризації кар’єрного шляху.

Експерти ознайомилися з документацією та матеріально-технічною базою університету, із використанням технічних засобів відеозв’язку провели інтерв’ювання з викладачами, що реалізують ці освітні програми, здобувачами вищої освіти, з адміністративним і допоміжним персоналом, стейкхолдерами.

Координували роботу експертних груп гарантки освітніх програм, доцентка кафедри міжнародної економіки Людмила Кобилянська і доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова. Незважаючи на певні обмеження, пов’язані з карантином, робота була насиченою та плідною.

Свої висновки експертні групи представили експертній раді Національного агентства із забезпечення якості освіти, члени якої на своїх засіданнях прийняли рішення акредитувати в Національному університеті харчових технологій освітньо-професійні програми «Готельно-ресторанна справа» (усі 17 присутніх на засіданні проголосували «за») і «Міжнародна економіка» (усі 20 присутніх – «за»).

Вітаємо гаранток освітніх програм і кафедри з успішним проходженням акредитації!

Опублікований: 23-07-2021
Читайте також:
Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти

30 листопада в нашому університеті відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології». Уже традиційна конференція, що проводиться в НУХТ з 2014 року, вперше цього року одержала міжнародний статус. Головною метою заходу став обмін новітнім досвідом, науковими здобутками, сучасними тенденціями та пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти 01 грудня 2022

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота

15 травня свій пам’ятний візит на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, що ще довго згадуватимуть і студенти, і викладачі VIP-шеф Джанні Тота продовжив майстер-класом. Як зізнався сам шеф, кухня для нього – це пристрасть, місце натхнення. Він обожнює готувати, вигадувати нові смаки й поєднувати інгредієнти – гаряче з холодним, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота 15 травня 2018

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій

Перед кожним здобувачем освіти стоїть завдання бути відповідальним, успішним та гарно вчитися. І яким би не був складним перший семестр цього навчального року, він добігає кінця, й наразі триває перша в житті наших першокурсників сесія. Своїми враженнями, хвилюваннями та очікуваннями від неї поділилися здобувачі груп ТІ-1-1 і ТІ-1-3 Навчально-наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Враженнями й очікуваннями від першої сесії діляться першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій 19 грудня 2022

День вишиванки на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка підвели підсумки діджитал-флешмобу до Дня вишиванки. Вишиванка – не просто одяг, а оберіг українського народу і символ нашої єдності. Одягаючи вишиванку, ми плекаємо національну ідентичність, автентичність, самобутність, зберігаємо традиції. Здобувачі освіти, вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 21 травня 2024