Н У Х Т

Усе про водневу економіку та енергетику дізналися викладачі і здобувачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

01 жовтня 2021

Усе про водневу економіку та енергетику дізналися викладачі і здобувачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Семінар «Воднева економіка та енергетика» для викладачів і здобувачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки провів провідний науковий співробітник Інституту теплоенергетичних технологій Національної академії наук України Олексій Дудник.

Слухачі дізналися про новий енергоносій – водень, що виробляється безпосередньо з використанням існуючих джерел енергії в різних країнах світу та знижує вплив постачання імпортного газоподібного, рідкого та твердого палива на економіку цих країн.

Зниження впливу постачання імпортованого палива на економіку України є дуже важливим фактором для національної безпеки та існування газотранспортної і нафтової систем постачання палива в умовах можливої небезпеки зниження їх наповнення.

Виробництво «зеленого» водню з використанням відновлювальних джерел енергії допомагає стимулювати інтерес до розроблення та впровадження цієї технології.

Централізована воднева енергетика базується на використанні водню, який транспортується по газотранспортних системах чистого водню та в суміші з природнім газом.

Колектив кафедри теплоенергетики та холодильної техніки висловлює щиру вдячність фахівцю за цікаву доповідь та презентацію!

Опублікований: 01-10-2021
Читайте також:
Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса прочитав гостьові лекції на тему «Чипси: секрети хрустких улюбленців» для здобувачів освіти трьох відокремлених структурних підрозділів нашого університету. Лекції прослухали студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Сум...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 березня 2025

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023 р. відбулася гостьова лекція з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг». Тема лекції – «Аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу», лектор – Олександр Горчаков, менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», компанії яка є дистриб'ютором приводних систем і надає комплекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти 20 листопада 2023

У пошуку вмотивованих вступників колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції організували та провели низку профорієнтаційних заходів для залучення майбутніх вступників до нашого вишу. Було проведено тематичні зустрічі з учнями 9-11 класів, на яких старшокласників знайомили з нашим університетом, спеціальностями та освітніми програмами, за якими ми здійснюємо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку вмотивованих вступників колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 вересня 2024

Співпраця з органами державної влади і управління та стейхолдерами

Кафедра економіки праці і менеджменту широко використовує стратегію диверсифікації. Одним із напрямків цієї стратегії є посилення співпраці з органами державної влади та управління і стейхолдерами. Нещодавно на кафедрі міжнародним науковим колективом у складі фахівців Національного університету харчових технологій, Київського національного економі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця з органами державної влади і управління та стейхолдерами 01 квітня 2024