Н У Х Т

Учні Технічного ліцею Шевченківського району Києва пересвідчилися, що біотехнологами не стають, а – народжуються!

07 травня 2018

Учні Технічного ліцею Шевченківського району Києва пересвідчилися, що біотехнологами не стають, а – народжуються!

Ні для кого не є секретом, що більшість зіштовхується з вибором своєї майбутньої професії у 16 років, щоб одразу ж прийняти рішення, яке обов’язково стане доленосним. Однак, чи можна уникнути небажаних помилок і пов’язаних з цим розчарувань? Звісно можна, навіть просто необхідно! Секретом цього чародійства з радістю діляться викладачі кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету. Бо саме тут, у лабораторіях «чудо країни», відбуваються справжнісінькі дива, які допоможуть краще зрозуміти себе, свої вподобання, а відтак і своє призначення.

Нещодавно до царства дивовижного мікросвіту завітали дуже маленькі, але дуже важливі гості, які з першого кроку неймовірно щирими та радісними посмішками осяяли кожен закуток мікробіологічної лабораторії. Це були учні 6-Б класу Технічного ліцею Шевченківського району у супроводі класного керівника Наталії Божок.

На початку екскурсії, яку для майбутніх біотехнологів провела асистент кафедри Тетяна Белемець, разом із допитливими учнями з’ясували, де у повсякденному житті людина зіштовхується з продуктами діяльності біотехнології, та як часто зовсім не усвідомлює наскільки звичні речі були б недоступними за відсутності біотехнології. Незважаючи на ще зовсім юний вік гостей, абсолютно кожний із них намагався навздогін роздивитися усе обладнання у мікробіологічній лабораторії, а також усі чашки Петрі з культурами міцеліальних грибів і бактерій, щоб якомога сильніше відчути на собі, «що означає бути біотехнологом». Найбільший захват учнів викликали різноманітні комахи, яких з голови до «волохатих п’ят» юні вчені роздивлялися у мікроскопи, а найбільшу кількість обійм отримала неймовірно мила в’язана бактерія, зроблена руками студентів кафедри біотехнології і мікробіології.

Після завершення екскурсії учнями ліцею було зроблене ще не одне емоційне та  щире фото з відображеним непідробним блиском в очах, який яскраво свідчить про те, що біотехнологами не стають, біотехнологами – народжуються! 

 

Опублікований: 07-05-2018
Читайте також:
320 цьогорічних випускників Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ отримали дипломи

30 червня 2018 року в приміщенні актової зали Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася урочиста подія – випуск груп 2018 року. Із привітальним словом до випускників звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, духовний наставник, отець Михайло, голови державної кваліфікаційної комісії Володимир Васьків і Михайло Дми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

320 цьогорічних випускників Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ отримали дипломи 03 липня 2018

Цікаво, динамічно та результативно відбулося відкрите заняття у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 березня 2018 року викладач економічних дисциплін Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Світлана Бурденюк провела відкритий урок «Бюджет» у 821-й групі з дисципліни «Фінанси». Метою заняття було вивчення сутності, значення та функцій бюджету, бюджетного устрою і бюджетної системи України, бюджетного процесу, бюджетної класифі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво, динамічно та результативно відбулося відкрите заняття у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 21 березня 2018

«Десерт» від маркетологів: інновації та незвичні ресторани

Нещодавно відбувся заключний етап засідання студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал» за темою «Маркетингові прийоми в ресторанному бізнесі». На «десерт» так хочеться чогось незвичайного, і майбутні маркетологи правильно спрогнозували бажання. «Інновації та незвичні ресторани» – саме таким напрямом досліджень наші здобувачі завершили те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Десерт» від маркетологів: інновації та незвичні ресторани 13 квітня 2023

Державний комплексний екзамен склали випускники спеціальності «Харчові технології» Полтавського коледжу НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету студенти спеціальності 181 «Харчові технології» склали Державний комплексний екзамен. Директор коледжу Анатолій Палаш привітав випускників із відповідальною подією в їхньому житті. Голова Державної екзаменаційної комісії, завідувач виробництва їдальні ПАТ «Полтавський турбомеханічний з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державний комплексний екзамен склали випускники спеціальності «Харчові технології» Полтавського коледжу НУХТ 30 січня 2020