Інститут економічного розвитку та соціальних наук (м. Анкара, Туреччина) та Центр Чорноморських стратегічних досліджень (м. Гіресун, Туреччина) 28 квітня 2021 року організували VI Міжнародний симпозіум країн Чорного моря, у фокусі якого знаходились різноманітні теми: історія, економіка, право, адміністративні науки, міжнародні відносини, культура, мистецтво, медичні науки, ветеринарія, сільське господарство, інженерія, інноваційні технології та інші дисципліни гуманітарних і міждисциплінарних наук.
Симпозіум мав на меті об’єднати країни з різними мовами, релігіями, культурами та політичними системами, підвищити інформованість щодо їх розвитку як на національному, так і на регіональному рівнях і розширити комунікації наукового співтовариства.
У цьому заході взяли участь і науковці кафедри технології молока і молочних продуктів та Проблемної науково-дослідної лабораторії нашого університету – Артур Михалевич, Оксана Басс, Тетяна Осьмак і Галина Поліщук. У своїй доповіді «Food value study of acidophilic-whey ice cream» вони поділилися результатами досліджень, які проводили в межах науково-дослідної теми «Реалізації ресурсозберігаючих методів модифікації функціонально-технологічних характеристик молочної сироватки в технологіях харчових продуктів цільового призначення». Доповідь викликала жваве обговорення та схвальні відгуки присутніх.
Дуже цікавими та інформативними були доповіді і закордонних колег. Зокрема у роботі секції заслуховували вчених із Туреччини, Грузії, Азербайджану, Болгарії, Індонезії та Нігерії.
Наші науковці вдячні організаторам симпозіуму за можливість взяти участь у такому чудовому інтернаціональному заході, який сприяє міжкультурній комунікації, обміну досвідом та підтриманню контактів між науковцями різних країн.