Н У Х Т

Третя онлайн-лекція від міжнародного агроіндустріального холдингу «МХП»

19 березня 2021

Третя онлайн-лекція від міжнародного агроіндустріального холдингу «МХП»

У рамках співпраці кафедри економіки і права з міжнародним агроіндустріальним холдингом «МХП» 18 березня 2021 р. відбулася гостьова лекція «Як знайти роботу своєї мрії? Резюме. Співбесіда» для здобувачів вищої освіти спеціальностей 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Спікерка, менеджерка проєктів по роботі з молодими спеціалістами Марія Островська розповіла про правила пошуку працівників/розміщення резюме для робітників сфери HoReCa на сайті Work.ua, досвідчених фахівців – на HeadHunter.ua, талантів (а також стажувань) – на LinkedIn. Специфічним і дієвим каналом «доставки» резюме бажаному роботодавцю є знайомі, які працюють у компанії вашої мрії.

Проактивні претенденти здобувають перевагу у часі, якщо слідкують за появою вакансій на сайті компанії та швидко відправляють резюме. У третині випадків компанії обирають перших, хто надіслав резюме і які відповідають вимогам роботодавця, усіх наступних претендентів порівнюють із першими. Головним огріхом при співбесіді чи складанні резюме вважається несерйозність претендента. Успішні компанії ніколи не запросять на співбесіду особу, яка попрацювала три місяці в одній компанії та декілька місяців  в іншій протягом одного року. Позитивною характеристикою претендента на посаду є наявність сертифікатів і стажувань, що свідчить про здатність до навчання і розвитку пошукача та обумовлюють вищу «вартість» фахівця на ринку праці порівняно з конкурентами без сертифікатів.

На зустрічі опрацювали бізнес-кейс із читання резюме Дмитра Колодія очима HR-фахівця. Спікерка поділилася посиланням на шаблон резюме: canva.com/resumes/templates, а також звернула увагу на важливість грамотного формулювати навиків: заміняти вмію-формулювання на навик і використовувати словосполучення фахових навичок із опису вимог до претендента у вакансії.

Марія Островська звернула увагу на уникнення в резюме інформації щодо досвіду роботи барменом і подібний досвід, якщо це  не корелює із вакансією (наприклад, аудитора/маркетолога/економіста).

Слухачі із зацікавленістю сприймали інформацію про надзвичайну важливість мотивації у претендента працювати в компанії його мрії, про вміння обґрунтувати корисність для компанії, про впевнену поведінку на співбесіді і обов’язкову підготовленість відповідати на питання про себе (5 хвилин), історію успіху, історію помилки, питання до інтерв’юєра.

Цікавою була інформація про можливий перегляд HR-фахівцем сторінок у соціальних мережах потенційних претендентів у разі виникнення сумнівів або розбіжності інформації , як тесту на адекватність претендента. При співбесіді звертають увагу на вербальні жести та пози претендента, використовують НЛП-практики та теорії брехні.

Марія Островська, як завжди, щиро ділилася ексклюзивною і цікавою інформацією, розгорнуто відповідала на питання.

Гостьова лекція тривала дві години і виявилася надзвичайно корисною не тільки для студентів, але й для викладачів.

Це була третя онлайн-лекція у межах проєкту співпраці з міжнародним агроіндустріальним холдингом «МХП», який передбачає гостьову лекцію щотижня протягом березня.

Найближча гостьова лекція «Структура внутрішніх комунікацій МХП», яка перенесена з 18 березня 2021 р. за проханням спікерки, відбудеться у Zoom 25 березня 2021 р. о 13:00, Ідентифікатор – 779 4400401, пароль – 1111. 

Опублікований: 19-03-2021
Читайте також:
Випускниця аспірантури кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів відзвітувала про свої наукові здобутки

Випускниця освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії за спеціальністю «Харчові технології» Ганна Вовк відзвітувала про свої наукові здобутки на міжкафедральному семінарі, що відбувся на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів. У семінарі також взяли участь запрошені професорки Наталія Фро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця аспірантури кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів відзвітувала про свої наукові здобутки 06 вересня 2023

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів

Міністерством освіти і науки розроблений проект урядової постанови, що передбачає внесення змін до Типової форми контракту з керівниками державних закладів вищої освіти. Відповідний проект постанови винесений для громадського обговорення. Положення нового Типового контракту регулюватимуть трудові відносини, пов’язані з виконанням керівником вишу с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів 20 січня 2020

Філологи в соціальних мережах

Здобувачі освітньо-професійної програми «Мовнокомунікативні студії в кіберпросторі» спеціальності 035 Філологія разом із гаранткою освітньої програми Людмилою Приблудою відвідали зустріч лінгвістичного клубу «Змовники» Навчально-наукового інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. Тема зустрічі – «Філологи та журналісти про соцмережі: усе, що ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Філологи в соціальних мережах 12 лютого 2025

Першокурсники готуються до студентської олімпіади з хімії

Тривають зимові канікули, й переважна більшість наших студентів насолоджуються відпочинком. Але якщо тобі подобається вчитись, ти налаштований на професійний успіх, то й зимові канікули хочеться провести творчо. Саме таку позицію займають студенти-першокурсники групи БТ-1-1, які вирішили зустрітись із викладачем – доцентом кафедри харчової хімії Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники готуються до студентської олімпіади з хімії 10 січня 2019