Н У Х Т

Третя онлайн-лекція від міжнародного агроіндустріального холдингу «МХП»

19 березня 2021

Третя онлайн-лекція від міжнародного агроіндустріального холдингу «МХП»

У рамках співпраці кафедри економіки і права з міжнародним агроіндустріальним холдингом «МХП» 18 березня 2021 р. відбулася гостьова лекція «Як знайти роботу своєї мрії? Резюме. Співбесіда» для здобувачів вищої освіти спеціальностей 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Спікерка, менеджерка проєктів по роботі з молодими спеціалістами Марія Островська розповіла про правила пошуку працівників/розміщення резюме для робітників сфери HoReCa на сайті Work.ua, досвідчених фахівців – на HeadHunter.ua, талантів (а також стажувань) – на LinkedIn. Специфічним і дієвим каналом «доставки» резюме бажаному роботодавцю є знайомі, які працюють у компанії вашої мрії.

Проактивні претенденти здобувають перевагу у часі, якщо слідкують за появою вакансій на сайті компанії та швидко відправляють резюме. У третині випадків компанії обирають перших, хто надіслав резюме і які відповідають вимогам роботодавця, усіх наступних претендентів порівнюють із першими. Головним огріхом при співбесіді чи складанні резюме вважається несерйозність претендента. Успішні компанії ніколи не запросять на співбесіду особу, яка попрацювала три місяці в одній компанії та декілька місяців  в іншій протягом одного року. Позитивною характеристикою претендента на посаду є наявність сертифікатів і стажувань, що свідчить про здатність до навчання і розвитку пошукача та обумовлюють вищу «вартість» фахівця на ринку праці порівняно з конкурентами без сертифікатів.

На зустрічі опрацювали бізнес-кейс із читання резюме Дмитра Колодія очима HR-фахівця. Спікерка поділилася посиланням на шаблон резюме: canva.com/resumes/templates, а також звернула увагу на важливість грамотного формулювати навиків: заміняти вмію-формулювання на навик і використовувати словосполучення фахових навичок із опису вимог до претендента у вакансії.

Марія Островська звернула увагу на уникнення в резюме інформації щодо досвіду роботи барменом і подібний досвід, якщо це  не корелює із вакансією (наприклад, аудитора/маркетолога/економіста).

Слухачі із зацікавленістю сприймали інформацію про надзвичайну важливість мотивації у претендента працювати в компанії його мрії, про вміння обґрунтувати корисність для компанії, про впевнену поведінку на співбесіді і обов’язкову підготовленість відповідати на питання про себе (5 хвилин), історію успіху, історію помилки, питання до інтерв’юєра.

Цікавою була інформація про можливий перегляд HR-фахівцем сторінок у соціальних мережах потенційних претендентів у разі виникнення сумнівів або розбіжності інформації , як тесту на адекватність претендента. При співбесіді звертають увагу на вербальні жести та пози претендента, використовують НЛП-практики та теорії брехні.

Марія Островська, як завжди, щиро ділилася ексклюзивною і цікавою інформацією, розгорнуто відповідала на питання.

Гостьова лекція тривала дві години і виявилася надзвичайно корисною не тільки для студентів, але й для викладачів.

Це була третя онлайн-лекція у межах проєкту співпраці з міжнародним агроіндустріальним холдингом «МХП», який передбачає гостьову лекцію щотижня протягом березня.

Найближча гостьова лекція «Структура внутрішніх комунікацій МХП», яка перенесена з 18 березня 2021 р. за проханням спікерки, відбудеться у Zoom 25 березня 2021 р. о 13:00, Ідентифікатор – 779 4400401, пароль – 1111. 

Опублікований: 19-03-2021
Читайте також:
Викладачі й магістранти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка беруть участь у міжнародних наукових івентах

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – завідувачка кафедри, доцентка Лариса Шаран, професорка Тетяна Сильчук, доцентка Ольга Пушка та магістрантка освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» (кафедра технології ресторанної та аюрведичної продукції) Марія Омельченко були запрошені на англомовний семінар-воркшоп «M...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі й магістранти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка беруть участь у міжнародних наукових івентах 17 жовтня 2023

Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

27 лютого викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до капінгу з чемпіонами та відкритого діалогу щодо професії бариста. Відкритий і відвертий діалог-дискусія про те, чи робота баристою є перспективною, можливості кар’єрного зростання і всі плюси й мінуси цієї кавової профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 02 березня 2021

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 вересня студенти груп ХЧ 3-13ск і ХЧ -3-14ск разом із викладачами, доцентом Надією Кравчук, асистентами Ганною Березовою та Володимиром Польовиком відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH - головну професійну подію сектора HoReCa в Україні. Студенти та викладачі, відвідавши експофорум, надихнулися новими...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 вересня 2019