Н У Х Т

Тиждень технологів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

18 листопада 2019

Тиждень технологів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ з 29 жовтня по 15 листопада 2019 року відбувся тиждень циклової комісії зі спеціальності «Харчові технології».

Заходи розпочалися проведенням майстер-класу з виготовлення м'ясної сиров’яленої полядвиці. Захід провів досвідчений шеф-кухар, студент коледжу Олександр Олефір. Студенти-харчовики і викладачі коледжу з цікавістю та задоволенням спостерігали за майстер-класом і брали в ньому участь.

11 листопада відбулася дегустація морозива власного виробництва для педагогічного колективу та співробітників коледжу. Смачне частування стало сюрпризом для колег, подарувало частинку позитиву та стало приводом для теплого спілкування за холодним десертом.

Також цього дня працювала виставка стінгазет «Абетка здорового харчування», у яких студенти розкрили питання організації харчування студентів, значення вітамінів у харчовому раціоні, принципів раціонального харчування людини, й відбувся захід «Бережіть здоров’я змолоду», мета якого – виховання у молоді свідомого та відповідального ставлення до власного здоров’я, здоров’я близьких людей та до довкілля.

А ще 11 листопада студентів-технологів коледжу тепло та гостинно зустрічав кондитерський цех ТМ «Lucky Max», де у ході майстер-класу, проведеного директором з виробництва Людмилою Цьовою, студенти ознайомилися з тонкощами приготування широкого асортименту продукції – тортів, маршмеллоу, зефіру, тістечок макарунс, карамелі тощо.

12 листопада відбувся кулінарний конкурс «Картопляний бліц», у якому під керівництвом викладачів Оксани Палаш і Надії Надточій взяли участь команди груп студентів, які навчаються за освітньою програмою «Виробництво харчової продукції».

Для проведення конкурсу студентам було запропоновано приготування страв із картоплі –  закуски та основної страви. Критерії оцінювання страв - їх презентація, оформлення, оригінальність назви, органолептичні показники, сучасний стиль.

Журі конкурсу оцінило роботу студентів і визначило призові місця для команд учасників.

13 листопада в актовій залі коледжу відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному дню студентів. У концертній програмі взяли участь студенти коледжу від першого курсу до четвертого. Увазі глядачів були представлені танцювальні, хореографічні номери та гумористична інсценізація.

За традицією в цей святковий день у коледжі вшановують кращих студентів. Директор коледжу Анатолій Палаш нагородив грамотами і подяками переможців студентських конкурсів і змагань.

Святковий концерт став справжньою перлиною тижня циклової комісії й сподобався і студентам, і викладачам.

14 листопада студентами групи 41-Т під керівництвом викладачів спецдисциплін Таміли Михайлик і Ніни Деряги був проведений навчально-виховний захід «Цікаво про прянощі» на який голова циклової комісії Ірина Гузевська запросила  учнів школи  № 8, які отримали запрошення і на День відкритих дверей.

Також 14 листопада відбулася технічна конференція за підсумками навчальної та технологічної практики студентів груп 41-ТХ та 42-ТХ. Традиційно на захід були запрошені студенти молодших курсів із метою визначення орієнтирів у подальшому практичному навчанні.

Студенти-старшокурсники підготували цікаві доповіді-презентації та поділилися власним досвідом і враженнями щодо своїх баз практики. Особливо цікавими були доповіді студентів про базу відпочинку «Берег», ресторани «Лілея», «Козачка» і «Beer House».

Звичайно, найбільше питань задавали студентам, що цьогоріч проходили стажування в Республіці Болгарія на базі курортного комплексу «Sunrise All Suites Resort».

15 листопада на запрошення викладачів  Оксани Палаш і Ніни Василевської до коледжу завітали учні Полтавського професійного ліцею разом із викладачами спецдисциплін.

Гостей  радо зустрічали в лабораторіях виробництва харчової продукції, виробництва молочних та м’ясних продуктів, де вони мали змогу познайомитися з устаткуванням лабораторій та пригоститися власноруч виготовленими м’ясними і молочними продуктами та кулішем.

Також 15 листопада, у останній день тижня циклової комісії зі спеціальності  «Харчові технології», викладачі циклової комісії привітали студентів коледжу з Міжнародним днем студентів наваристим кулішем, приготовленим за стародавнім рецептом.

Опублікований: 18-11-2019
Читайте також:
Відбулася X Міжнародна науково-технічна internet-конференція

На базі факультету автоматизації і комп’ютерних систем за участю колег із Національного університету біоресурсів і природокористування України, Warsaw University of Life Sciences, Przemyslowy Instytut Automatyki i Pomiarow було проведено ювілейну, X Міжнародну науково-технічну internet-конференцію «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася X Міжнародна науково-технічна internet-конференція 06 грудня 2023

Від корисного до смачного – один крок переконалися гості кафедри технології оздоровчих продуктів

31 жовтня 2019 року в рамках Дня гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Алла Башта провела майстер-клас «Виготовлення та дегустація високобілкових веганських паштетів». Асистент кафедри Світлана Камінська разом зі студентами групи ОП-4-7 Аліною Пальченко, Анастасією Новохат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від корисного до смачного – один крок переконалися гості кафедри технології оздоровчих продуктів 01 листопада 2019

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

Загальновідомо, що практична підготовка майбутніх фахівців має велике значення для їх професійного зростання, набуття практичних навичок і розширення кола знань. Тому питанням організації якісного проходження всіх видів практик у нашому університеті приділяється велика увага. Із кращими вітчизняними підприємствами харчової галузі знайомлять своїх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів 31 січня 2019

Хімік-технолог на сучасному підприємстві – гостьова лекція для здобувачів спеціальності «Хімічна технологія»

Днями відбулася гостьова лекція для студентів освітньо-професійної програми «Хімічна технологія» спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», яку на запрошення доцентки Тетяни Бойчук прочитав стейкхолдер, генеральний директор ТОВ «УКРІНТЕКС» Олександр Топка. Лекція від фахівця-практика була надзвичайно цінною та корисною для здобувачів і в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімік-технолог на сучасному підприємстві – гостьова лекція для здобувачів спеціальності «Хімічна технологія» 05 грудня 2023