Н У Х Т

Технологію кондитерських виробів студенти опановували у «Майстерні карамелі»

22 листопада 2019

Технологію кондитерських виробів студенти опановували у «Майстерні карамелі»

Студенти групи ТХ-3-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставником, доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко, відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні.

Майстри-карамельє Сергій та Юрій у присутності студентів виготовили карамель із рисунком «Вишенька», пояснили призначення всіх технологічних операцій, навели їх  параметри. Також студенти дізналися, яку цукристу сировину, кислоти, ароматизатори та барвники використовують у карамельній майстерні. Цікавою була інформація про технологію жовтого, червоного, зеленого і чорного барвників та особливості їх використання. Змішуючи такі барвники, можна пофарбувати карамель у різні кольори. Студенти побачили, як уміло поєднуючи різнобарвні шматочки пластичної карамельної маси, можна виготовити карамельки з різними рисунками.

На завершення майстер-класу карамельє задавали студентам запитання про технологію карамелі, а за правильні відповіді студенти отримували призи-карамельки. Приємною несподіванкою стали солодкі подарунки – пакуночки карамельок ручної роботи.

Відвідування карамельної майстерні сприятиме кращому засвоєнню теми «Технологія карамелі», яка передбачена дисципліною «Технологія кондитерських виробів».

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Практично спрямована зустріч з учнями Северинівського ліцею

1 травня 2025 року в межах угоди про співпрацю між Северинівським ліцеєм Таращанської громади Київської області і кафедрою технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відбулася онлайн-зустріч, присвячена Тижню інженерії. Захід став логічним продовженням «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практично спрямована зустріч з учнями Северинівського ліцею 05 травня 2025

Актуальні питання обговорювалися на плановому засіданні кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

14 травня відбулося чергове планове засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з допомогою платформи zoom. Під керівництвом завідувача кафедри Василя Пасічного обговорювалися і вирішувалися нагальні питання підготовки до успішного завершення навчального року. Зокрема, колектив обговорив: поточний контроль дистанційної форми навчання з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання обговорювалися на плановому засіданні кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 15 травня 2020

Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів до освітнього процесу

Для здобувачів-бакалаврів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у рамках вивчення дисципліни «Управління зовнішніми процесами» відбувся гостьовий лекторій «Особливості управління логістичними процесами на Філії «МХП Логістика» ПрАТ «МХП». Під час освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів до освітнього процесу 25 листопада 2024

Осінній марафон практики магістрантів: фармацевтична компанія «Дарниця»

У магістрантів-біотехнологів триває виробнича практика. І, незважаючи на усі складнощі воєнного стану, наші здобувачі освіти все ж мають на вибір велику кількість підприємств. Серед них і багаторічний партнер університету, фармацевтична компанія «Дарниця», куди для набуття досвіду охоче пішли декілька студентів. Олександр Жолобко і Євген Гук прохо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Осінній марафон практики магістрантів: фармацевтична компанія «Дарниця» 20 вересня 2022