«Напої України» – під такою назвою працювала конференція, присвячена тенденціям розвитку світового ринку напоїв, розвитку брендів в умовах кризи, сучасним технологіям, інгредієнтам, тарі та упаковці. У заході взяли участь завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Анатолій Куц і професор кафедри Марина Білько.
Відкрив форум генеральний директор корпорації «Укрвинпром», співорганізатор конференції Володимир Кучеренко.
Під час першої сесії обговорювали особливості оформлення скляної та ПЕТ-тари для напоїв, естетику та технологічність етикетки, а також сучасне лабораторне обладнання для напоїв. Особливу зацікавленість присутніх викликала доповідь, присвячена використанню сенсорного аналізу в управлінні якістю напоїв із майстер-класом.
Другу сесію відкрив завідувач лабораторії інноваційних харчових продуктів Олександр Литовченко з доповіддю про технології та рецептури нових продуктів підвищеної біологічної цінності оздоровчого характеру. Також розглядалися особливості розвитку бренду в сучасних умовах, зміни в законодавстві України в сфері рідких харчових продуктів.
Завершилася конференція панельною дискусією «Напої і здоров’я».
Наукові конференції – це завжди нові знання, цікаві зустрічі та спілкування!