Н У Х Т

Тенденції розвитку галузі з’ясовували бакалаври і викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

01 листопада 2024

Тенденції розвитку галузі з’ясовували бакалаври і викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

31 жовтня 2024 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі здобувачами третього та четвертого курсів освітньо-професійної програми «Технології харчування» відвідали 27 Міжнародну виставку продуктів харчування і напоїв і виставку технологій, обладнання, рішень для агропереробки та продовольчої індустрії «Agro2Food».

Здобувачі ознайомилися з актуальними технологіями та обладнанням, новинками готової продукції та інноваційними прийомами у сфері ресторанного господарства, що дозволило з’ясувати тенденції розвитку галузі. Виставковий захід надав змогу оцінити конкурентоспроможність випускників НУХТ на ринку праці, а також встановити прямі зв’язки здобувачів із потенційними роботодавцями.

Дегустація представлених зразків харчової продукції сприяла практичному закріпленню теоретичних знань, отриманих у рамках вивчення дисциплін «Харчові добавки, прянощі та приправи», «Кулінарна етнологія», «Технологічні принципи виробництва продукції харчування в ЗРГ» та інших. Крім цього, виставка як платформа знань, стимулює наукову діяльність здобувачів, надає нові ідеї для подальших досліджень і підготовки курсових та кваліфікаційних робіт.

З метою удосконалення освітньо-професійної програми «Технології харчування», зокрема у напрямку більш змістового наповнення практичної складової навчального процесу проведено бліц-інтерв’ю екзібіторів, які надали оцінки щодо конкретних професійних та особистих якостей майбутніх спеціалістів-випускників університету. Зі свого боку викладачі кафедри ознайомили представників компаній із переліком спеціальностей за якими університет здійснює підготовку фахівців для харчової промисловості та ресторанного господарства. Було акцентовано увагу на відповідності випускників НУХТ сучасним українським і міжнародним стандартам. Додатково учасникам виставки доведена інформація, що університет реалізує програми за всіма ступенями вищої освіти, а тому представники бізнесу мають можливість без відриву від виробництва заочно отримати освітні ступені «Бакалавр» і «Магістр». Освітяни також наголосили на доцільності розвитку плідної наукової співпраці між університетом і компаніями, окремим результатом якої розглядається навчання в аспірантурі. Для формування контактної бази здійснено обмін презентаційними матеріалами та бізнес картками.

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
«WorldSkills Ukraine» з компетенції «Кулінарне мистецтво» у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

28 листопада Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся І відбірковий (регіональний) етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» з компетенції «Кулінарне мистецтво». У конкурсі взяли участь учні та студенти коледжу. Що цікаво – наважилися змагатися виключно юнаки, дівчата цього разу ут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«WorldSkills Ukraine» з компетенції «Кулінарне мистецтво» у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 29 листопада 2019

На Різдво – до Прикарпаття!

Традиційно, напередодні Нового року й Різдвяних свят із метою популяризації різдвяних звичаїв і традицій Карпатського регіону, в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету за ініціативи студентської ради відбулася виставка-презентація «Святий вечір, добрий вечір». Кожна студентська група презентувала свій святко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Різдво – до Прикарпаття! 27 грудня 2019

День пам'яті жертв політичних репресій і День боротьби за права кримськотатарського народу на кафедрі гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін відбулися літературно-мистецькі заходи до Дня пам'яті жертв політичних репресій і Дня боротьби за права кримськотатарського народу, у рамках якого вшанували пам’ять жертв депортації кримських татар. День пам'яті жертв політичних репресій відзначається в Україні щорічно, в третю неділю травня. Цього року він припав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам'яті жертв політичних репресій і День боротьби за права кримськотатарського народу на кафедрі гуманітарних дисциплін 19 травня 2020

Гостьовий лекційно-лабораторний практикум: практичні скіли від стейкхолдерів

У рамках проведення планових гостьових лекцій з базових і вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти, за ініціативи професорки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ірини Шевченко 15 жовтня 2024 року з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» був проведений лекційно-лабораторний практикум на тему «CLEAN SMOK...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьовий лекційно-лабораторний практикум: практичні скіли від стейкхолдерів 16 жовтня 2024