Напередодні Дня Святого Миколая на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся традиційний тематичний профорієнтаційний захід.
Цього разу, у рамках Договору про співпрацю, за ініціювання завідувачки кафедри Лариси Шаран і відповідального за профорієнтаційну роботу, асистента Андрія Собіна на гостини завітали учні 10-х і 11-х класів ліцею №280 Дарницького району м. Києва.
Освітні можливості презентувала потужна профорієнтаційна команда у складі деканки факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» бакалаврського рівня Віти Цирульнікової, завідувачки кафедри Лариси Шаран і відповідального за профорієнтаційну роботу Андрія Собіна.
Віта Цирульнікова акцентувала увагу гостей на підготовчих курсах університету, які допоможуть успішно підготуватися до вступу, комунікаційних каналах Приймальної комісії і факультету для максимальної поінформованості, ґрунтовному практико-орієнтованому навчанні та можливостях для різностороннього розвитку в університеті, представила активних студентів, які допомагали з організацією заходу, у невимушеній атмосфері намагалася надихнути кожного і кожну на виважений вибір спеціальності для вступу.
Своїми враженнями від навчання на англомовному проєкті освітньої програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» поділилися здобувачка освіти, заступниця голови студентської ради Анастасія Аносова та першокурсниця Кіра Єщенко.
«Смачним» продовженням заходу став майстер-клас «Мистецтво декорованих імбирних пряників» від Алли Запорожан, здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології», екс-шеф-кухарки ресторану «Сто років тому вперед» Євгена Клопотенка, а нині – власниці online-кондитерської «Milk Penguin». Шеф-кондитерка поділилася з ліцеїстами власним рецептом імбирних пряників, секретами технології пряничного тіста, особливостями приготування та нанесення кондитерської глазурі.
Захід відбувся у жвавій, теплій і затишній атмосфері. Ліцеїсти задавали багато запитань і отримували змістовні відповіді від викладацько-студентського колективу та Алли Запорожан, а завершився профорієнтаційний візит знайомством із сучасною інфраструктурою кафедри та університету.
Із коротким відеооглядом івенту можна ознайомитися за посиланням.
Кафедра готельно-ресторанної справи сподівається на плідну та результативну співпрацю з колективом ліцею №280 Дарницького району Києва. До нових зустрічей і спільних профорієнтаційних проєктів!