На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції протягом 2023 року працював студентський науковий гурток «Якість і безпечність» (наукові керівники – професор Олег Кузьмін і доцентка Наталія Стукальська), за результатами роботи якого опубліковані чотири розділи у закордонних колективних монографіях, присвячених питанням якості та безпечності харчової продукції:
– Kuzmin O., Stukalska N., Fomenko A., Raiskyi M., Dudarev I. 11.1 Study of the antioxidant capacity of water-alcohol infusions of coffee substitutes with improved technology of syrups. Section 11. Technologies of food products // Prospective directions of scientific research in engineering and agriculture: collective monograph. Hladyshev D., Hnat H. – etc. – Іnternational Science Group. –Boston, USA : Primedia eLaunch, 2023. рp. 358-366 (DOI: 10.46299/ISG.2023.MONO.TECH.1.11.1). (ISBN – 979-8-88862-820-1);
– Bilousova L., Pchelenko A., Omelchenko M., Kuzmin O. Ensuring food security under martial law. Chapter 8. Ensuring national and international security of socio-economic systems // Current issues of the management of socio-economic systems in terms of globalization challenges: scientific monograph. Košice, Slovensko: Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach, 2023. pp. 629-639. (DOI: 10.5281/zenodo.7799551). (ISBN 978-80-8185-064-6);
– Kuzmenko R., Kravchenko A., Vozniuk S., Kuzmin O. Control measures for pests, species identification, prevention of infestation, preventive measures, and pest management strategies in restaurants. Секція 8. Механізми забезпечення продовольчої, енергетичної та екологічної безпеки в умовах сучасних викликів і загроз // Перспективи стійкого розвитку та забезпечення безпеки економічних систем у нових геостратегічних реаліях : монографія. Університет менеджменту безпеки в Кошицях, 2023;
– Borysova E., Osadcha V., Fefelov D., Kuzmin O. Ensuring an effective system of the sanitary condition of restaurant establishments under the HACCP. Секція 6. Механізми розвитку суб’єктів господарювання в умовах трансформації міжнародної системи безпеки // Управління соціально-економічними трансформаціями господарських процесів: сучасні реалії, глобальні виклики, прогнозні сценарії та перспективи розвитку : наукова монографія. Болгарія, 2023.
У студентському науковому гуртку «Якість і безпечність» працювали здобувачі трьох освітніх програм за спеціальністю 181 «Харчові технології» – «Технології харчування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та другого (магістерського) рівня вищої освіти – «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві».
Вітаємо науковців і здобувачів з вагомим творчим доробком! Бажаємо наснаги у подальших дослідженнях!