Н У Х Т

Студентоцентроване викладання на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

15 жовтня 2020

Студентоцентроване викладання на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

9 жовтня в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування, доцентка Олена Галинська провела відкрите практичне заняття з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням) у групі 2 курсу спеціальності «Туризм» (ТУ-2-11) на тему «Ассоmоdation. Hotel Services and Facilities».

Застосування викладачем методу «перевернутого навчання» (flipped learning) дало свій позитивний результат, адже цей метод має кілька переваг: дозволяє студентам вчитися вдома в оптимальному для себе темпі, а зайшовши до аудиторії, студенти готові демонструвати свої знання. Крім того, фліпінг збагачує заняття, адже викладач більше часу може приділити груповій і проєктній роботі, дозволяє викладачеві залучати менш впевнених студентів, яким потрібна допомога, і тісніше спілкуватися з окремими студентами або маленькими групами студентів, що в сукупності дає змогу впроваджувати студентоцентроване навчання і викладання.

За методом перевернутого навчання студенти-туризмознавці попередньо ознайомилися з матеріалом, який надіслала викладачка напередодні, самостійно переглянувши вдома кілька відео з YouTube, присвячені типам розміщення в Іспанії, популярному туристичному напрямі. А на занятті відбувалася перевірка отриманих здобувачами самостійно знань із теми та порівняння типів розміщення в Іспанії з типами в Україні, також обговорювалися види додаткових послуг, які надаються в готелях.

Відбулося ґрунтовне опрацювання відповідного лексичного матеріалу, ознайомлення з новим граматичним матеріалом (модальними дієсловами), перегляд відеороликів і прослуховування аудіоматеріалу за темою практичного заняття.

Викладачка продемонструвала вміння організувати та зацікавити студентів, вдало застосувавши відповідні форми роботи, зокрема й ігрову.

Присутні на практичному занятті колеги відзначили активне залучення викладачкою усіх другокурсників до відповідей, дискусії, мотивації студентів до отримання і розширення фахових знань.

Опублікований: 15-10-2020
Читайте також:
Магістранти закріплюють знання на підприємствах Корпорації «Артеріум»

Останній ривок перед головним етапом написання кваліфікаційної магістерської роботи – переддипломна практика. Магістранти кафедри біотехнології і мікробіології групи Фб-2-2М: Дарія Жалюк, Владислава Лозіна, Олександра Максимець, Тетяна Підгерська, Валентин Подолянчук та Анастасія Роженко вирушили на одне з підприємств, що входить до складу великої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти закріплюють знання на підприємствах Корпорації «Артеріум» 03 жовтня 2022

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко. Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA 14 листопада 2023

Колектив факультету біотехнології та екологічного контролю визначився з кандидатурами завідувачів кафедр

10 грудня 2021 р. під головуванням деканки Наталії Грегірчак відбулися збори трудового колективу факультету біотехнології та екологічного контролю. Згідно з порядком денним присутні штатні науково-педагогічні працівники, вибрані представники навчально-допоміжного персоналу та обрані здобувачі з рядів студентського самоврядування заслухали короткі з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив факультету біотехнології та екологічного контролю визначився з кандидатурами завідувачів кафедр 13 грудня 2021

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв

Здобувачі освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТІ-ІІ-2), що навчаються за освітньою програмою «Харчові технології», ознайомилися з технологією виготовлення комбучі. Нагадаємо, комбуча (чайний гриб) – давній натуральний ферментований напій (відомий більше двох тисяч років), який має властивості до детоксикац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв 24 березня 2023