Н У Х Т

Студентоцентроване викладання на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

15 жовтня 2020

Студентоцентроване викладання на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

9 жовтня в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування, доцентка Олена Галинська провела відкрите практичне заняття з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням) у групі 2 курсу спеціальності «Туризм» (ТУ-2-11) на тему «Ассоmоdation. Hotel Services and Facilities».

Застосування викладачем методу «перевернутого навчання» (flipped learning) дало свій позитивний результат, адже цей метод має кілька переваг: дозволяє студентам вчитися вдома в оптимальному для себе темпі, а зайшовши до аудиторії, студенти готові демонструвати свої знання. Крім того, фліпінг збагачує заняття, адже викладач більше часу може приділити груповій і проєктній роботі, дозволяє викладачеві залучати менш впевнених студентів, яким потрібна допомога, і тісніше спілкуватися з окремими студентами або маленькими групами студентів, що в сукупності дає змогу впроваджувати студентоцентроване навчання і викладання.

За методом перевернутого навчання студенти-туризмознавці попередньо ознайомилися з матеріалом, який надіслала викладачка напередодні, самостійно переглянувши вдома кілька відео з YouTube, присвячені типам розміщення в Іспанії, популярному туристичному напрямі. А на занятті відбувалася перевірка отриманих здобувачами самостійно знань із теми та порівняння типів розміщення в Іспанії з типами в Україні, також обговорювалися види додаткових послуг, які надаються в готелях.

Відбулося ґрунтовне опрацювання відповідного лексичного матеріалу, ознайомлення з новим граматичним матеріалом (модальними дієсловами), перегляд відеороликів і прослуховування аудіоматеріалу за темою практичного заняття.

Викладачка продемонструвала вміння організувати та зацікавити студентів, вдало застосувавши відповідні форми роботи, зокрема й ігрову.

Присутні на практичному занятті колеги відзначили активне залучення викладачкою усіх другокурсників до відповідей, дискусії, мотивації студентів до отримання і розширення фахових знань.

Опублікований: 15-10-2020
Читайте також:
Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти

Здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент» разом із гаранткою програми Світланою Дундою долучилися до зустрічі зі старшою експерткою з аудиту міжнародної консалтингової компанії «Ernst&Young» Анастасією Дарієнко. Фахівчиня розповіла, що зовнішній аудит є перевіркою бухгалтерської звітності на достовірність і відповідність документів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти 29 грудня 2021

Від цифрових інструментів у бізнесі до екологічного підприємництва: широке коло питань обговорили на секції «Економічна теорія»

8 квітня 2025 року в рамках 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» успішно працювала секція «Економічна теорія». Цей науковий захід став продовженням традиції щорічних студентських конференцій, що організовуються кафедрою економічно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від цифрових інструментів у бізнесі до екологічного підприємництва: широке коло питань обговорили на секції «Економічна теорія» 09 квітня 2025

Коучинг для вступників

Відповідальний за профорієнтаційну роботу по Навчально-науковому інституту харчових технологій і кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, доцент Ігор Страшинський успішно продовжив профорієнтаційний марафон школами Боярської міської ради. 24 квітня викладач презентував наш університет в опорному закладі освіти «Боярський академічний ліцей ім....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коучинг для вступників 26 квітня 2024

Нормативно-законодавчі зміни щодо якості та безпечності харчових продуктів за 2023 рік

На кафедрі експертизи харчових продуктів вже традицією стає починати рік із ознайомлення зі змінами у харчовому законодавстві за попередній рік. За зазначений напрямок на кафедрі відповідає професорка, академік УАН Оксана Шульга, яка 24 січня провела для колег методичний семінар, на якому зробила дуже ґрунтовний огляд змін у нормативно-законодавчих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нормативно-законодавчі зміни щодо якості та безпечності харчових продуктів за 2023 рік 24 січня 2024