Н У Х Т

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

25 квітня 2018

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». На підсумковій науково-практичній конференції конкурсу, де автори кращих робіт мали можливість оприлюднити свої наукові здобутки, наш університет представила студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Владлена Михайленко, яка виконала наукову роботу «Інноваційна технологія суфле» під керівництвом доцента кафедри готельно-ресторанної справи Тетяни Голікової.

Метою роботи було розроблення інноваційної рецептури гарячої солодкої страви суфле зі зниженою енергетичною цінністю та функціональними властивостями. У результаті створені рецептури суфле складаються з аглютенової сировини – рисового борошна або крохмалю тапіоки, насіння льону, гарбуза, банану, вівсяного молока та какао-порошку. Наявність у вівсяному молоці цінного полісахариду β-глюкану забезпечує виведення холестерину зі судин. Суфле може бути рекомендоване в дитячому харчуванні для дітей старше 3-х років, а також для тих, хто має підвищений рівень цукру в крові. Авторка дослідила органолептичні, фізико-хімічні та технологічні показники розробленого суфле, а також розрахувала харчову цінність і визначила глікемічний індекс.

Результати наукової роботи опубліковані у вітчизняних і зарубіжних виданнях та захищені патентом України. Технологія суфле апробована в умовах ресторану «Vino e Cucina», м. Київ.

Після доповіді Владлени Михайленко, що супроводжувалася мультимедійною презентацією, члени журі з профільних закладів вищої освіти України та викладачі ОНАХТ задавали питання, на які наша учасниця надала чіткі та ґрунтовні відповіді – і в результаті здобула ІІ місце.

Після закінчення роботи конференції організатори запропонували конкурсантам пішохідну екскурсію центральною частиною міста Одеси, де вони з великим задоволенням доторкнулися до особливого одеського колориту, дізналися цікаві факти з історії міста.

Вітаємо Владлену Михайленко і бажаємо їй успіхів у підкоренні нових наукових висот!

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Про історичне минуле кондитерської галузі розповіла радіослухачам доцент кафедри гуманітарних дисциплін

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Ольга Коцюбанська взяла участь у авторській програмі Олени Брайченко «У своїй тарілці», що виходить в ефір на радіо «Культура». «У своїй тарілці» – це погляд на історію та сучасність крізь нетипову призму – їжу. У випуску говорили про історичне минуле кондитерської галузі, традиційні ласощі та українські бренд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про історичне минуле кондитерської галузі розповіла радіослухачам доцент кафедри гуманітарних дисциплін 15 лютого 2019

У нас Свята вечеря…

Свято Різдва Христового з давніх-давен для українського народу було часом духовного очищення, часом злагоди і любові. Святвечір – це вечір перед Різдвом, вечір-уславлення божого сина, який народився нам на спасіння. Щоб згадати українські традиції святкування Святвечора та Різдва Христового у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У нас Свята вечеря… 27 грудня 2022

Із особливостями практичної діяльності фінансових посередників познайомилися здобувачі-фінансисти

На кафедрі фінансів за ініціативи завідувачки кафедри, професорки Лади Шірінян відбулася зустріч здобувачів освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» та викладачів кафедри з представниками брокерської компанії «StarLife». Директорка компанії Наталія Білокриницька розповіла про історію створення і успіхи брокерської компанії, п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із особливостями практичної діяльності фінансових посередників познайомилися здобувачі-фінансисти 08 квітня 2021

Студенти змагаються на краще знання економічних дисциплін

20 лютого 2017 року в межах декади комісії фахових дисциплін економічного циклу Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ відбулася Олімпіада з економічних дисциплін. В  Олімпіаді взяли участь студенти 3-х і 4-х курсів спеціальностей «Маркетингова діяльність», «Організація виробництва», «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів», «Обслуг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти змагаються на краще знання економічних дисциплін 20 лютого 2017