Н У Х Т

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

25 квітня 2018

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». На підсумковій науково-практичній конференції конкурсу, де автори кращих робіт мали можливість оприлюднити свої наукові здобутки, наш університет представила студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Владлена Михайленко, яка виконала наукову роботу «Інноваційна технологія суфле» під керівництвом доцента кафедри готельно-ресторанної справи Тетяни Голікової.

Метою роботи було розроблення інноваційної рецептури гарячої солодкої страви суфле зі зниженою енергетичною цінністю та функціональними властивостями. У результаті створені рецептури суфле складаються з аглютенової сировини – рисового борошна або крохмалю тапіоки, насіння льону, гарбуза, банану, вівсяного молока та какао-порошку. Наявність у вівсяному молоці цінного полісахариду β-глюкану забезпечує виведення холестерину зі судин. Суфле може бути рекомендоване в дитячому харчуванні для дітей старше 3-х років, а також для тих, хто має підвищений рівень цукру в крові. Авторка дослідила органолептичні, фізико-хімічні та технологічні показники розробленого суфле, а також розрахувала харчову цінність і визначила глікемічний індекс.

Результати наукової роботи опубліковані у вітчизняних і зарубіжних виданнях та захищені патентом України. Технологія суфле апробована в умовах ресторану «Vino e Cucina», м. Київ.

Після доповіді Владлени Михайленко, що супроводжувалася мультимедійною презентацією, члени журі з профільних закладів вищої освіти України та викладачі ОНАХТ задавали питання, на які наша учасниця надала чіткі та ґрунтовні відповіді – і в результаті здобула ІІ місце.

Після закінчення роботи конференції організатори запропонували конкурсантам пішохідну екскурсію центральною частиною міста Одеси, де вони з великим задоволенням доторкнулися до особливого одеського колориту, дізналися цікаві факти з історії міста.

Вітаємо Владлену Михайленко і бажаємо їй успіхів у підкоренні нових наукових висот!

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Профорієнтаційний БІОмарафон – розпочатий!

Осінь – завжди пора нових відкриттів і пізнань. Для одинадцятикласників – це пора підготовки до складання ЗНО та вибору майбутнього фаху на все життя. А для кафедри біотехнології і мікробіології – можливість відкрити горизонти опанування фаху біотехнолога перед майбутніми вступниками. Саме тому викладачі кафедри спільно зі студентами-біотехнологами...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний БІОмарафон – розпочатий! 07 жовтня 2019

Почалася реєстрація електронних кабінетів вступників

2 липня 2018 року почалася реєстрація електронних кабінетів вступників – вона буде відкрита до 18-ї години 25 липня. З 12 липня через кабінети можна буде подавати заяви на вступ до вишів. Їх прийом триватиме до 18-ї години 26 липня. Цього року заяви в електронній формі мають подавати вступники на бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного, ве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почалася реєстрація електронних кабінетів вступників 02 липня 2018

Профорієнтація від фахівців кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

20 квітня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри Ігор Страшинський представляв Навчально-науковий інститут харчових технологій НУХТ на Ярмарку професій-2018 для учнівської молоді, їх батьків і вчителів у місті Буча Києво-Святошинського району. Цей захід відвідали учні випускних класів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від фахівців кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 23 квітня 2018

Про особливості відновлення гастрономічного туризму дізнавалися студенти-першокурсники

Студенти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із доцентом Тетяною Мірзодаєвою у рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», взяли участь у вебінарі «Як ми стикаємося з майбутнім гастрономічного туризму?», організованому UNWTO. Координатор Майстра з гастрономічного туризму при БКК Девід Мора та начальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості відновлення гастрономічного туризму дізнавалися студенти-першокурсники 25 травня 2020