Н У Х Т

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

25 квітня 2018

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». На підсумковій науково-практичній конференції конкурсу, де автори кращих робіт мали можливість оприлюднити свої наукові здобутки, наш університет представила студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Владлена Михайленко, яка виконала наукову роботу «Інноваційна технологія суфле» під керівництвом доцента кафедри готельно-ресторанної справи Тетяни Голікової.

Метою роботи було розроблення інноваційної рецептури гарячої солодкої страви суфле зі зниженою енергетичною цінністю та функціональними властивостями. У результаті створені рецептури суфле складаються з аглютенової сировини – рисового борошна або крохмалю тапіоки, насіння льону, гарбуза, банану, вівсяного молока та какао-порошку. Наявність у вівсяному молоці цінного полісахариду β-глюкану забезпечує виведення холестерину зі судин. Суфле може бути рекомендоване в дитячому харчуванні для дітей старше 3-х років, а також для тих, хто має підвищений рівень цукру в крові. Авторка дослідила органолептичні, фізико-хімічні та технологічні показники розробленого суфле, а також розрахувала харчову цінність і визначила глікемічний індекс.

Результати наукової роботи опубліковані у вітчизняних і зарубіжних виданнях та захищені патентом України. Технологія суфле апробована в умовах ресторану «Vino e Cucina», м. Київ.

Після доповіді Владлени Михайленко, що супроводжувалася мультимедійною презентацією, члени журі з профільних закладів вищої освіти України та викладачі ОНАХТ задавали питання, на які наша учасниця надала чіткі та ґрунтовні відповіді – і в результаті здобула ІІ місце.

Після закінчення роботи конференції організатори запропонували конкурсантам пішохідну екскурсію центральною частиною міста Одеси, де вони з великим задоволенням доторкнулися до особливого одеського колориту, дізналися цікаві факти з історії міста.

Вітаємо Владлену Михайленко і бажаємо їй успіхів у підкоренні нових наукових висот!

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта. Зустріч ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника 19 грудня 2018

Викладачі університету – учасники ІХ Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства – учасники ІХ Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів, що працює 9-10 вересня 2020 р. у заміському еко-комплексі «Долина Страусів» (с. Ясногородка, Київська обл.) Форум відбувається з дотриманням усіх санітарних норм і правил. Основні теми – юридичний супровід і захист пивного біз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – учасники ІХ Міжнародного форуму пивоварів і рестораторів 10 вересня 2020

Захоплюючий світ молекулярної біотехнології

У весняному семестрі здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» вивчали дисципліну «Методи молекулярної біотехнології», лекторкою якої є доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька. На лабораторних заняттях маг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захоплюючий світ молекулярної біотехнології 30 травня 2024

Викладачі НУХТ на бізнес-фестивалі «Мрії Нотеляра»

13-14 жовтня 2023 р. у Києві на локації «Mercure Congress Centre» за організації «VanGroupworkshop» під гаслом «Багата родина — багата Україна!» відбувся бізнес-фестиваль «Мрії Нотеляра». Учасниками заходу були засновники та керівники готелів і ресторанів, туристичних агенцій, інвестори, бізнес-тренери, експерти з сервісу, дизайну, кадрові експерти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ на бізнес-фестивалі «Мрії Нотеляра» 16 жовтня 2023