Н У Х Т

Студенти на один день: «Чарівна пліснява»

04 листопада 2019

Студенти на один день: «Чарівна пліснява»

«Як обрати майбутню спеціальність?» – питання, на яке дуже важко відповісти не лише школярам, але й навіть їх батькам. Інколи буває дуже важко зрозуміти, що насправді представляє майбутня спеціальність і де в майбутньому буде працювати випускник закладу вищої освіти. Телебачення та Internet дають величезну кількість різнопланової інформації, яку важко осягнути. Але, як каже народна мудрість: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути!». Таку змогу отримали школярі в період канікул.

31 жовтня учні ліцею «Наукова зміна», ЗОШ №138, ліцею 293 та гімназії МПУ ім. Драгоманова завітали на кафедру біотехнології і мікробіології в рамках Днів гостинності.

Школярі не лише відвідали лабораторну роботу з дисципліни «Загальна біотехнологія», але й взяли безпосередню участь у виконанні роботи разом із студентами третього курсу. Лабораторна робота була присвячена виділенню та перевірці активності ферментів, які були синтезовані пліснявим грибом Aspergillus oryzae, вирощеним на сипкому поживному середовищі. Також учні самостійно приготували рідкі поживні середовища для культивування бактерій та засіяли їх в стерильному мікробіологічному боксі.

Щирі посмішки і зацікавлені погляди школярів найяскравіше ілюстрували їх відчуття у ролі студентів-біотехнологів, тож будемо чекати на них уже в ролі наших студентів!

Опублікований: 04-11-2019
Читайте також:
Профдесант НУХТ у гімназії «Академія»

Студенти та викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства і кафедри автоматизації та інтелектуальних систем керування завітали до гімназії «Академія» з метою проведення профорієнтаційної роботи та запрошення учнів із батьками на День відкритих дверей університету 17 листопада. Студенти Євгенія Горобйовська і Діана Бабко познайом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профдесант НУХТ у гімназії «Академія» 16 листопада 2018

Гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї», д.м.н. Ольги Наумової для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї» 27 квітня 2021

Поглибленню профільних знань здобувачів наших коледжів сприяють викладачі університету

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу продовжується марафон лекторіїв та зустрічей зі здобувачами коледжів. Цього разу викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції читали гостьові лекторії здобувачам Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. 15 листопада про тренди і тенденції розвитку с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поглибленню профільних знань здобувачів наших коледжів сприяють викладачі університету 19 листопада 2021

Триває знайомство першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з вітчизняним готельним господарством

Кураторські години кафедри готельно-ресторанної справи – це цікаві виїзні екскурсії підприємствами гостинності. Здобувачі освіти академічних груп ГС-1-5 і ГС-1-6 разом зі своїми наставницями, доценткою Ларисою Шаран і старшою викладачкою Аліною Ковтун відвідали готельне підприємство VitaPark «Борисфен». Познайомила з готельною мережею та закладом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває знайомство першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з вітчизняним готельним господарством 20 жовтня 2023