Н У Х Т

Студенти на один день: «Чарівна пліснява»

04 листопада 2019

Студенти на один день: «Чарівна пліснява»

«Як обрати майбутню спеціальність?» – питання, на яке дуже важко відповісти не лише школярам, але й навіть їх батькам. Інколи буває дуже важко зрозуміти, що насправді представляє майбутня спеціальність і де в майбутньому буде працювати випускник закладу вищої освіти. Телебачення та Internet дають величезну кількість різнопланової інформації, яку важко осягнути. Але, як каже народна мудрість: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути!». Таку змогу отримали школярі в період канікул.

31 жовтня учні ліцею «Наукова зміна», ЗОШ №138, ліцею 293 та гімназії МПУ ім. Драгоманова завітали на кафедру біотехнології і мікробіології в рамках Днів гостинності.

Школярі не лише відвідали лабораторну роботу з дисципліни «Загальна біотехнологія», але й взяли безпосередню участь у виконанні роботи разом із студентами третього курсу. Лабораторна робота була присвячена виділенню та перевірці активності ферментів, які були синтезовані пліснявим грибом Aspergillus oryzae, вирощеним на сипкому поживному середовищі. Також учні самостійно приготували рідкі поживні середовища для культивування бактерій та засіяли їх в стерильному мікробіологічному боксі.

Щирі посмішки і зацікавлені погляди школярів найяскравіше ілюстрували їх відчуття у ролі студентів-біотехнологів, тож будемо чекати на них уже в ролі наших студентів!

Опублікований: 04-11-2019
Читайте також:
Відбувся другий осінній День відкритих дверей НУХТ

30 листопада університет знову гостинно розчинив двері перед майбутніми вступниками – відбувся другий осінній День відкритих дверей. Сьогодні у НУХТ, як зазвичай у такі дні, було людно і гамірно – тільки студентів старших курсів коледжів із усієї України приїхало понад 400! А ще школярі, їх батьки й друзі. В нашому університеті раді всім, тож готув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся другий осінній День відкритих дверей НУХТ 30 листопада 2019

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи

27 березня 2018 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень», яке провів доцент Володимир Рідкоус для магістрів спеціальності «Готельна і ресторанна справа». На лекції були присутні в.о. заступника завідувача кафедри Тетяна Сильчук, заступник декана факу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи 29 березня 2018

Завдання по забезпеченню якісною та корисною продукцією різних груп населення вирішують магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочалися захисти магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної та заочної форми навчання. Очолила роботу Екзаменаційної комісії директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завдання по забезпеченню якісною та корисною продукцією різних груп населення вирішують магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 лютого 2019

Практичні кейси здобувачам освіти від успішного випускника, засновника і директора крафтового бізнесу

28 лютого в рамках дисциплін «Сучасні ресторанні технології», «Крафтове виробництво» та «Організація заходів в галузі» для бакалаврів і магістрантів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся лекторій «Сучасні технології сушіння та копчення м’ясної кулінарної продукції» від успішного випускника факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси здобувачам освіти від успішного випускника, засновника і директора крафтового бізнесу 03 березня 2025