Процес удосконалення освітніх програм і покращення освітніх послуг, які надаються в університеті, неможливий без врахування думки усіх стейкхолдерів – науково-педагогічних працівників, задіяних у реалізації освітніх програм, здобувачів вищої освіти, роботодавців, освітянської спільноти тощо. Значне місце при цьому під час перегляду освітньо-професійної програми займає тісна співпраця з роботодавцями задля впевненості, що наш випускник буде максимально відповідати сучасним вимогам на ринку праці. Саме тому робоча група освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності G13 (181) «Харчові технології» першого бакалаврського рівня не оминає нагоди поцікавитися думкою роботодавців щодо шляхів розвитку та покращення програми. Дуже приємно, що щороку зростає коло роботодавців, задіяних у роботі над удосконаленням освітньої програми, долучаються фахівці з різних галузей харчової промисловості. Вдвічі приємно співпрацювати із зовнішніми стейкхолдерами, які в свій час закінчували нашу Альма матір.
Чергове засідання робочої групи пройшло за присутності наших випускників, а тепер друзів-партнерів – головної технологині ПрАТ «Укроптбакалія»Таїсії Колеснікової, головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернешнл» Анатолія Лукащука, а також постійного гостьового лектора на заняттях і спікера на наукових конференціях, керівника департаменту індустріальних продажів BEST WAY FOODS Україна Івана Зоренка.
Перш ніж перейти до обговорення векторів удосконалення освітньої програми і сучасних вимог до випускника бакалаврату, гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила на здобутках 2024 року на шляху розвитку ОПП «Харчові технології та інженерія». Під час зустрічі йшлося і про досягнення колективу інституту в реалізації міжнародних і національних програм обмінів для студентів ОП, про розширення баз практики, в тому числі за рахунок закордонних підприємств харчового профілю, широке залучення провідних фахівців-практиків і закордонних лекторів до освітнього процесу тощо. Гарантка ОП довела до відома роботодавців пропозиції з удосконалення освітньо-професійної програми, запропоновані робочою групою, викладачами кафедр, задіяних у її реалізації, та здобувачами під час традиційних опитувань. Професорка зазначила, що більшість змін у редакції освітньої програми, пов’язані із новими нормативними освітянськими і урядовими документами.
Стейкхолдери подякували колективу університету за підготовку висококваліфікованих фахівців, зокрема за випускників цієї освітньої програми, які працюють в їхніх колективах, а також зауважили, що потреба підприємств у фахівцях з харчових технологій зараз, під час війни, як ніколи актуальна. Під час обговорення з’явилися нові думки, пропозиції щодо нової редакції освітньої програми. Роботодавці запевнили, що зміни, запропоновані робочою групою, на їх переконання, сприятимуть поглибленню теоретичних і практичних знань і працюватимуть на бажаний результат – підвищення конкурентоспроможності випускника освітньої програми.