Н У Х Т

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

28 жовтня 2024

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю відбулася зустріч співробітників кафедри готельно-ресторанної справи з Миколою Бляшиним, керуючим Національної ресторанної асоціації України та її членами: представниками ресторану французької кухні «Citronelle» в Києві та мережевих закладів харчування «Domino's Pizza», «Пузата Хата», «Yapico».

Мета заходу – поглиблення співробітництва між університетом і ресторанним бізнесом для підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Викладачі кафедри узгодили з представниками Асоціації оптимальні форми взаємодії, які дають змогу: кафедрі – якісно зміцнювати практичні аспекти викладання дисциплін і розширювати можливості для майбутнього працевлаштування випускників на керівні посади; рестораторам – вдосконалювати академічний рівень навчання співробітників і посилювати наукову складову ресторанних технологій.

У підсумку було визначено такі основні напрями спільної роботи:

- залучення вищої керівної ланки ресторанного бізнесу до процесу перегляду освітніх програм кафедри готельно-ресторанної справи;
- організація лекторіїв і практичних занять для здобувачів освіти від досвідчених менеджерів-рестораторів на теми, пов’язані зі сучасними управлінськими рішеннями в індустрії гостинності;
- проведення виїзних практичних і лабораторних занять у виробничих умовах закладів ресторанного господарства;
- залучення провідних фахівців-практиків з ресторанної справи до проведення практичних і лабораторних занять на базі лабораторій кафедри готельно-ресторанної справи;
- проведення майстер-класів із сучасних ресторанних технологій;
- удосконалення матеріально-технічної бази кафедри готельно-ресторанної справи;
- надання здобувачам освіти доступу до інформаційних систем управління закладами ресторанного господарства з навчальною метою.

Перші кроки реалізації поставлених завдань заплановані вже у найближчі тижні.

Беручи до уваги очевидну взаємну користь, заплановано регулярні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України.

Опублікований: 28-10-2024
Читайте також:
Біотехнології – твій шлях до успіху!

Цього тижня в нашому університеті гаряче. Безліч найрізноманітніших заходів, що відбуваються безперервно, а іноді й по кілька одночасно. Один із них – тижневі біотехнологічні студії факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК). Це – надзвичайно цікавий і насичений важливою інформацією, практичними воркшопами, приємними сюрпризами й пода...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнології – твій шлях до успіху! 26 жовтня 2023

Про історичне минуле кондитерської галузі розповіла радіослухачам доцент кафедри гуманітарних дисциплін

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Ольга Коцюбанська взяла участь у авторській програмі Олени Брайченко «У своїй тарілці», що виходить в ефір на радіо «Культура». «У своїй тарілці» – це погляд на історію та сучасність крізь нетипову призму – їжу. У випуску говорили про історичне минуле кондитерської галузі, традиційні ласощі та українські бренд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про історичне минуле кондитерської галузі розповіла радіослухачам доцент кафедри гуманітарних дисциплін 15 лютого 2019

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

У наш час бурхливого розвитку технічного прогресу, коли майже кожний день людство відкриває нові наукові грані, розв’язує надскладні технологічні проблеми, науковці особливо цінують обмін актуальною професійною інформацією. Особливо цікаво, якщо про наукові новинки дізнаєшся при спілкуванні віч-на-віч із провідними світовими спеціалістами. У хіміч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії 30 листопада 2023

В університеті розпочалася вакцинація від COVID-19

За ініціативи Профкому співробітників та підтримки ректорату в університеті розпочалася вакцинація колективу від COVID-19. Нагадаємо, що відповідно до Дорожньої карти зі впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту, а керівництво нашого вишу дуже відповідально ставиться до зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті розпочалася вакцинація від COVID-19 09 червня 2021