Н У Х Т

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

28 жовтня 2024

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю відбулася зустріч співробітників кафедри готельно-ресторанної справи з Миколою Бляшиним, керуючим Національної ресторанної асоціації України та її членами: представниками ресторану французької кухні «Citronelle» в Києві та мережевих закладів харчування «Domino's Pizza», «Пузата Хата», «Yapico».

Мета заходу – поглиблення співробітництва між університетом і ресторанним бізнесом для підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Викладачі кафедри узгодили з представниками Асоціації оптимальні форми взаємодії, які дають змогу: кафедрі – якісно зміцнювати практичні аспекти викладання дисциплін і розширювати можливості для майбутнього працевлаштування випускників на керівні посади; рестораторам – вдосконалювати академічний рівень навчання співробітників і посилювати наукову складову ресторанних технологій.

У підсумку було визначено такі основні напрями спільної роботи:

- залучення вищої керівної ланки ресторанного бізнесу до процесу перегляду освітніх програм кафедри готельно-ресторанної справи;
- організація лекторіїв і практичних занять для здобувачів освіти від досвідчених менеджерів-рестораторів на теми, пов’язані зі сучасними управлінськими рішеннями в індустрії гостинності;
- проведення виїзних практичних і лабораторних занять у виробничих умовах закладів ресторанного господарства;
- залучення провідних фахівців-практиків з ресторанної справи до проведення практичних і лабораторних занять на базі лабораторій кафедри готельно-ресторанної справи;
- проведення майстер-класів із сучасних ресторанних технологій;
- удосконалення матеріально-технічної бази кафедри готельно-ресторанної справи;
- надання здобувачам освіти доступу до інформаційних систем управління закладами ресторанного господарства з навчальною метою.

Перші кроки реалізації поставлених завдань заплановані вже у найближчі тижні.

Беручи до уваги очевидну взаємну користь, заплановано регулярні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України.

Опублікований: 28-10-2024
Читайте також:
Об’єднані любов’ю до рідної мови!

25 жовтня 2024 р. до Дня української писемності та мови здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до Радіодиктанту національної єдності-2024. Всеукраїнський радіодиктант започатковано задля єднання навколо мови і національної ідентичності у 2000 році. З того часу він відбувся 25 разів поспіль, і став масштабним мовним фле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Об’єднані любов’ю до рідної мови! 28 жовтня 2024

Корисні ресурси щодо психологічної підтримки, навчання та інформування

Усім, хто і в режимі воєнного стану продовжує вдосконалювати навички і саморозвиватися стануть у нагоді ці платформи: Сoursera – на цій онлайн-платформі розміщені понад дві тисячі курсів за більше ніж 180 спеціалізаціями на 4 освітніх рівнях, тут можна навчатися та отримувати кредити 149 провідних університетів світу – партнерів Coursera. У разі у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні ресурси щодо психологічної підтримки, навчання та інформування 01 квітня 2022

Професійний розвиток викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування

Підготовка фахівців для галузей харчової промисловості у її нинішньому принципово новому спрямуванні на оздоровлення кожного громадянина ставить нові, невідомі раніше виклики перед усіма викладачами нашого університету, зокрема кафедри іноземних мов професійного спрямування. Щоб дати здобувачам необхідні знання для майбутньої самостійної діяльност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний розвиток викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування 13 березня 2024

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща

З 1 по 31 липня 2022 р. аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга, яка здобуває освітній ступінь «Доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (керівниця – професорка Галина Поліщук), пройшла наукове стажування в Університеті природничих наук в Любліні на запрошення члена комісії харчових наук Польсько...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилося стажування аспірантки кафедри технології молока і молочних продуктів у Республіці Польща 02 серпня 2022