Н У Х Т

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

28 жовтня 2024

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю відбулася зустріч співробітників кафедри готельно-ресторанної справи з Миколою Бляшиним, керуючим Національної ресторанної асоціації України та її членами: представниками ресторану французької кухні «Citronelle» в Києві та мережевих закладів харчування «Domino's Pizza», «Пузата Хата», «Yapico».

Мета заходу – поглиблення співробітництва між університетом і ресторанним бізнесом для підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Викладачі кафедри узгодили з представниками Асоціації оптимальні форми взаємодії, які дають змогу: кафедрі – якісно зміцнювати практичні аспекти викладання дисциплін і розширювати можливості для майбутнього працевлаштування випускників на керівні посади; рестораторам – вдосконалювати академічний рівень навчання співробітників і посилювати наукову складову ресторанних технологій.

У підсумку було визначено такі основні напрями спільної роботи:

- залучення вищої керівної ланки ресторанного бізнесу до процесу перегляду освітніх програм кафедри готельно-ресторанної справи;
- організація лекторіїв і практичних занять для здобувачів освіти від досвідчених менеджерів-рестораторів на теми, пов’язані зі сучасними управлінськими рішеннями в індустрії гостинності;
- проведення виїзних практичних і лабораторних занять у виробничих умовах закладів ресторанного господарства;
- залучення провідних фахівців-практиків з ресторанної справи до проведення практичних і лабораторних занять на базі лабораторій кафедри готельно-ресторанної справи;
- проведення майстер-класів із сучасних ресторанних технологій;
- удосконалення матеріально-технічної бази кафедри готельно-ресторанної справи;
- надання здобувачам освіти доступу до інформаційних систем управління закладами ресторанного господарства з навчальною метою.

Перші кроки реалізації поставлених завдань заплановані вже у найближчі тижні.

Беручи до уваги очевидну взаємну користь, заплановано регулярні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України.

Опублікований: 28-10-2024
Читайте також:
Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science

Немає межі досконалості. Такого принципу притримуються наші магістранти. Після отримання звання бакалавра, здавалось би, виникати питань щодо пошуку необхідної літератури не повинно. Але навіть в такій, на перший погляд, доволі легкій сфері є свої секрети та можливості, про які звичайний користувач може і не здогадуватися. Можливо знання, де саме з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science 27 вересня 2021

Здобувачі знайомляться з новітніми тенденціями індустрії гостинності

17-19 вересня у Міжнародному виставковому центрі відбувся традиційний Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCh. Здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» та магістранти освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі знайомляться з новітніми тенденціями індустрії гостинності 23 вересня 2024

Вступники можуть протестувати електронні кабінети та потренуватись у поданні заяв: МОН дає два дні

Упродовж двох днів, 29 і 30 липня, вступники матимуть можливість створити тестовий електронний кабінет на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/ та подати через нього заяви на вступ. Тестування триватиме з 10:00 29 липня до 22:00 30 липня 2020 року. У тестуванні можуть взяти участь особи, які  мають: - сертифікат ЗНО та свідоцтво/атестат про повну з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники можуть протестувати електронні кабінети та потренуватись у поданні заяв: МОН дає два дні 29 липня 2020

Викладачі НУХТ – у молодіжних ініціативах

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, Посол Всесвітнього Альянсу Молоді Марія Омельченко взяла участь у міжнародному онлайн-моделюванні засідання Європейського Парламенту (Model European Parliament, MEP), організованому ініціативою «Посли європейської молоді в Україні». Захід був присвячений детальному знайомству з роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ – у молодіжних ініціативах 26 серпня 2025