Н У Х Т

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

28 жовтня 2024

Співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю відбулася зустріч співробітників кафедри готельно-ресторанної справи з Миколою Бляшиним, керуючим Національної ресторанної асоціації України та її членами: представниками ресторану французької кухні «Citronelle» в Києві та мережевих закладів харчування «Domino's Pizza», «Пузата Хата», «Yapico».

Мета заходу – поглиблення співробітництва між університетом і ресторанним бізнесом для підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Викладачі кафедри узгодили з представниками Асоціації оптимальні форми взаємодії, які дають змогу: кафедрі – якісно зміцнювати практичні аспекти викладання дисциплін і розширювати можливості для майбутнього працевлаштування випускників на керівні посади; рестораторам – вдосконалювати академічний рівень навчання співробітників і посилювати наукову складову ресторанних технологій.

У підсумку було визначено такі основні напрями спільної роботи:

- залучення вищої керівної ланки ресторанного бізнесу до процесу перегляду освітніх програм кафедри готельно-ресторанної справи;
- організація лекторіїв і практичних занять для здобувачів освіти від досвідчених менеджерів-рестораторів на теми, пов’язані зі сучасними управлінськими рішеннями в індустрії гостинності;
- проведення виїзних практичних і лабораторних занять у виробничих умовах закладів ресторанного господарства;
- залучення провідних фахівців-практиків з ресторанної справи до проведення практичних і лабораторних занять на базі лабораторій кафедри готельно-ресторанної справи;
- проведення майстер-класів із сучасних ресторанних технологій;
- удосконалення матеріально-технічної бази кафедри готельно-ресторанної справи;
- надання здобувачам освіти доступу до інформаційних систем управління закладами ресторанного господарства з навчальною метою.

Перші кроки реалізації поставлених завдань заплановані вже у найближчі тижні.

Беручи до уваги очевидну взаємну користь, заплановано регулярні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи з Національною ресторанною асоціацією України.

Опублікований: 28-10-2024
Читайте також:
Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття доцента Оксани Кирпіченкової. Дисципліна «Технологія продукції ресторанного господарства» є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки майбутніх рестораторів і готельєрів. Темою заняття була технологія кулінарної продукції із сільськогосподарської птиці, пернатої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 14 листопада 2018

Успішно підвищила кваліфікацію доцент кафедри економічної теорії

Закінчився 3-й етап курсів підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України доцента кафедри економічної теорії Галини Кундєєвої. За період навчання були розглянуті першочергові сучасні теми, пов’язані з освітою: «Освіта дорослих в суспільстві, яке навчається», «Професійний розвиток працівник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно підвищила кваліфікацію доцент кафедри економічної теорії 28 жовтня 2019

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

У сучасних умовах проблема безпечності та якості харчових продуктів набула пріоритетного значення і особливої актуальності, стала важливим фактором підвищення рівня життя та забезпечення продовольчої безпеки. Значна увага до цієї проблеми обумовлена збільшенням кількості захворювань, пов’язаних із харчуванням, зростанням небезпеки забруднення сільс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі 29 листопада 2023

Викладачі університету продовжують долучатися до важливих професійних ініціатив

Викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства продовжують активну й плідну співпрацю з Українською корпорацією з виноградарства і виноробства «Укрвинпром». Днями у залі сенсорного оцінювання Українського інституту вина відбулося чергове засідання дегустаційної комісії, до складу якої входять і наші науковці – завідувач кафедри Ан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету продовжують долучатися до важливих професійних ініціатив 18 квітня 2025