Н У Х Т

Серед лідерів національної освіти: рейтинг університетів України «ТОП-200 Україна 2024»

18 червня 2024

Серед лідерів національної освіти: рейтинг університетів України «ТОП-200 Україна 2024»

17 червня Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence був оприлюднений вісімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «ТОП-200 Україна 2024», у якому наш університет посідає 21 місце.

Базові принципи рейтингу – забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності і незалежності ранжування університетів; урахування всебічності і багатогранності їх діяльності; пріоритетність євроінтеграційних процесів.

Оцінювання діяльності українських університетів у 2024 році здійснювалося на основі використання шести міжнародних і чотирьох національних показників, перелік і вагові коефіцієнти яких визначалися із залученням експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, а дані про їх кількісні значення бралися з відкритих джерел. Так, при ранжуванні враховувалися академічна діяльність (QS World University Rankings), науково-видавнича діяльність (Scopus), науково-дослідницькі досягнення університетів шляхом моніторингу їх Інтернет-сайтів (Webometrics), вплив університетів на суспільство в чотирьох широких сферах: дослідження, інформаційно-просвітницька робота, управління та навчання (THE University Impact Rankings), академічна діяльність (Times Higher Education World University Rankings), досягнення ЗВО в розрізі 17 Цілей Сталого Розвитку ООН (QS World University Rankings Sustainability), наукова робота (ефективність участі ЗВО в конкурсах наукових проєктів (міжнародних і вітчизняних), організація навчально-наукової роботи (рейтинг акредитаційних експертиз НАЗЯВО 2019-2023 рр.), винахідницька діяльність (кількість отриманих ученими університету патентів), привабливість університету для вступників (середнє зважене значення для рейтингів ЗВО за кількістю поданих заяв вступниками та середнім конкурсним балом).

Високе місце у престижному рейтингу – підсумок спільної наполегливої роботи всього колективу нашого університету! Вітаємо всіх з цим результатом! Працюємо далі!

Опублікований: 18-06-2024
Читайте також:
Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом

15 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Бондар та асистент кафедри Ярослав Боярчук провели практичне заняття з дисципліни «Вступ до харчових технологій» студентам групи ТІ-1-3 на міні-пивоварні «АВС Пивоварня» у м. Бровари. Під час заняття вони мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом 16 жовтня 2019

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 квітня 2020

Перший серйозний крок у професійній підготовці біотехнологів-третьокурсників

У здобувачів-біотехнологів освітнього ступеня «бакалавр» 3-й курс є «переломним» за такими причинами. По-перше, саме на третьому курсі вони отримують «постійну прописку» на випусковій кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ), оскільки з цього часу більшість освітніх компонент освітньо-професійної програми є дисциплінами фахового професійного сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший серйозний крок у професійній підготовці біотехнологів-третьокурсників 02 травня 2022

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії, на якому студенти-технологи спеціальностей «Виробництво харчової продукції» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» демонстрували свої фахові знання і навички. Майстри-початківці під керівництвом досвідчених шеф-кухарів ресторанів м. Су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії 13 квітня 2018