Н У Х Т

Розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму на тижні циклової комісії харчових технологій

22 листопада 2019

Розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму на тижні циклової комісії харчових технологій

З 18 по 22 листопада 2019 р у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ  відбувся тиждень циклової комісії харчових технологій.

Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі.

18 листопада запам’яталося яскравим конкурсом «Реклама спеціальності», де перемогли групи 3-Х-120 та 4-Х-118.

Завершився цей день  виховною годиною «Багатство нашого народу - хліб» для студентів першого та другого курсу від студентів 3 курсу Ірини Ісаєнко та Ганни Онищенко.

19 листопада відбувся конкурс професійної майстерності «Кращий пекар-кондитер СКХП НУХТ 2019» серед студентів 2-4 курсів спеціальності харчових технологій

Оцінювали конкурс компетентне журі у складі: завідувачки технологічного відділення Олени Рибалки, заступника директора з виховної роботи Олени Шапаренко та викладача спецдисциплін Ірини Лози.

Конкурс складався з теоретичних і практичних завдань: презентації команди, оформлення торту, тестових завдань, формування плетених виробів з одного, двох і трьох джгутів.

Команди виготовили справжні шедеври кондитерського мистецтва. Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач.

За результатами конкурсу:

І місце – команда «FAMILY» (група 4-Х-119)
ІІ місце – команда «SUNFLOWERS» (група 3-Х-120)
ІІІ місце – команда «ЛАВАНДА» (група 4 -Х -118)

20 листопада студенти вражали своєю майстерністю на конкурсі кенді-барів «Солодка мить». Сandy bar – не просто солодкий стіл, а в першу чергу атмосфера. Він підійде для святкування практично будь-яких заходів, де передбачені солодощі, і може бути організований не тільки в приміщенні, але і на природі. Солодощі викладають кількома рівнями. На першому плані – солодощі на підносах, високі посудини з частуваннями – на другому плані, а багатоярусні викладки – позаду них. У центрі – фрукти, квіткові композиції, декор.

У цьому конкурсі переконливу перемогу здобула група 4-Х-119.

21 листопада відбувся майстер клас по виробництву кейк-попсів для студентів 1-2 курсу від студентів 4 курсу.

Кейк-попс за своєю суттю – це крихітні торти, стилізовані під льодяники. Основою для кейк-попсів можуть послужити практично будь-які види випічки. Найчастіше використовується бісквітна крихта або обрізки від шоколадних коржів. Стандартною формою кейк-попса є куля, що робить десерт дуже схожим на чупа-чупс.

Також була проведена студентська конференція «Нове, сучасне, цікаве» за участю груп ІV курсу.

Завершився день екскурсією студентів 2 курсу на ТОВ «Сумська паляниця», під час якої студенти ознайомилися з основами виробництва хліба та булочних виробів на сучасному хлібозаводі.

Опублікований: 22-11-2019
Читайте також:
Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Крафтова випічка у фокусі нових можливостей для закладів ресторанного господарства» від технологині компанії «Lesaffre Ukraine», кандидатки технічних наук Тетяни Голікової. Фахівчиня розповіла про діяльність компанії «Lesaffre Ukraine» на вітчизняному і міжнародному ринку, дала визн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика 19 листопада 2021

Чи можливе створення вічногоі двигуна: відповідь отримали учасники майстер-класу на кафедрі фізики

У рамках Дня відкритих дверей університету на кафедрі фізики відбувся майстер-клас «Чи можливе створення вічного двигуна?». Допомогу в організації цього заходу надали студенти групи АК-1-1, які запросили своїх молодших знайомих і друзів, що ще визначаються із вибором майбутньої спеціальності. На початку заходу завідувачка кафедри Світлана Літвинч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи можливе створення вічногоі двигуна: відповідь отримали учасники майстер-класу на кафедрі фізики 12 грудня 2023

До журі на кращу наукову роботу Малої академії наук України увійшов доцент кафедри фізики НУХТ

Із початком нового року кафедра фізики факультету біотехнології та екологічного контролю активно включилася до профорієнтаційної роботи. Доцент кафедри Михайло Лазаренко представляв університет у якості члена журі на обласному конкурсі на кращу наукову роботу Малої академії наук України для учнівської молоді випускних класів, який відбувся в селищ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До журі на кращу наукову роботу Малої академії наук України увійшов доцент кафедри фізики НУХТ 20 лютого 2019

Особливості роботи інженером з регуляторної підтримки: гостьове заняття від стейкхолдерки

Нещодавно відбулося гостьове заняття здобувачів магістратури спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» з інженеркою з регуляторної підтримки відділу забезпечення регуляторної відповідності АТ «Фармак» Юлією Лазюкою. Фахівчиня – випускниця кафедри біотехнології і мікр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості роботи інженером з регуляторної підтримки: гостьове заняття від стейкхолдерки 17 жовтня 2023