З 18 по 22 листопада 2019 р у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся тиждень циклової комісії харчових технологій.
Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі.
18 листопада запам’яталося яскравим конкурсом «Реклама спеціальності», де перемогли групи 3-Х-120 та 4-Х-118.
Завершився цей день виховною годиною «Багатство нашого народу - хліб» для студентів першого та другого курсу від студентів 3 курсу Ірини Ісаєнко та Ганни Онищенко.
19 листопада відбувся конкурс професійної майстерності «Кращий пекар-кондитер СКХП НУХТ 2019» серед студентів 2-4 курсів спеціальності харчових технологій
Оцінювали конкурс компетентне журі у складі: завідувачки технологічного відділення Олени Рибалки, заступника директора з виховної роботи Олени Шапаренко та викладача спецдисциплін Ірини Лози.
Конкурс складався з теоретичних і практичних завдань: презентації команди, оформлення торту, тестових завдань, формування плетених виробів з одного, двох і трьох джгутів.
Команди виготовили справжні шедеври кондитерського мистецтва. Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач.
За результатами конкурсу:
І місце – команда «FAMILY» (група 4-Х-119)
ІІ місце – команда «SUNFLOWERS» (група 3-Х-120)
ІІІ місце – команда «ЛАВАНДА» (група 4 -Х -118)
20 листопада студенти вражали своєю майстерністю на конкурсі кенді-барів «Солодка мить». Сandy bar – не просто солодкий стіл, а в першу чергу атмосфера. Він підійде для святкування практично будь-яких заходів, де передбачені солодощі, і може бути організований не тільки в приміщенні, але і на природі. Солодощі викладають кількома рівнями. На першому плані – солодощі на підносах, високі посудини з частуваннями – на другому плані, а багатоярусні викладки – позаду них. У центрі – фрукти, квіткові композиції, декор.
У цьому конкурсі переконливу перемогу здобула група 4-Х-119.
21 листопада відбувся майстер клас по виробництву кейк-попсів для студентів 1-2 курсу від студентів 4 курсу.
Кейк-попс за своєю суттю – це крихітні торти, стилізовані під льодяники. Основою для кейк-попсів можуть послужити практично будь-які види випічки. Найчастіше використовується бісквітна крихта або обрізки від шоколадних коржів. Стандартною формою кейк-попса є куля, що робить десерт дуже схожим на чупа-чупс.
Також була проведена студентська конференція «Нове, сучасне, цікаве» за участю груп ІV курсу.
Завершився день екскурсією студентів 2 курсу на ТОВ «Сумська паляниця», під час якої студенти ознайомилися з основами виробництва хліба та булочних виробів на сучасному хлібозаводі.