З 14 по 16 лютого на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбуваються захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».
Обґрунтованість, змістовність та актуальність магістерських робіт оцінює екзаменаційна комісія у складі голови, менеджера контролю якості готової продукції і управління асортиментом ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин» Олександра Горбача, гаранта освітньої програми, завідувача кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професора Василя Пасічного, професорки кафедри Ірини Шевченко, доцентів Оксани Топчій та Олега Галенка (секретар комісії).
Представлені в перші дні захистів роботи мали не лише теоретичне спрямування, а й практичну цінність, адже більшість здобувачів освіти вже працюють за спеціальністю у провідних компаніях і на м'ясопереробних підприємствах, у тому числі за дуальною формою здобуття освіти. Тому, в своїх роботах вони використовували реальні матеріали та вже набутий досвід.
Також 14 лютого відбувся захист випускової кваліфікаційної роботи, виконаної англійською мовою. Магістранта Анна Вернигора представила дослідження «Improving the technology of boiled and smoked sausages using the industrial facilities of «Meatland Plus» LLC» («Удосконалення технології варено-копчених ковбас на промислових потужностях ТОВ «Мітленд Плюс»). Захист цієї роботи відбувся цікаво, професійно та на високому рівні.
Екзаменаційна комісія високо оцінила науковий рівень і практичну цінність робіт та креативний підхід до вирішення завдань обраної тематики та одноголосно присвоїла здобувачам кваліфікацію «Магістр» за освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса». Крім того, за результатами захистів всі здобувачі отримали рекомендації до вступу на третій освітній рівень навчання (PhD).
Вітаємо магістрів і бажаємо успіхів у практичній і творчій діяльності!