Н У Х Т

Робочі групи аналізують результати громадського обговорення освітньо-професійних програм

22 квітня 2022

Робочі групи аналізують результати громадського обговорення освітньо-професійних програм

20 квітня 2022 року на кафедрі автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління в онлайн-форматі відбулася нарада робочої групи по обговоренню освітньої програми другого рівня вищої освіти «Комп’ютерні технології та програмування в автоматизованих системах управління», проєкт якої попередньо був викладений на громадське обговорення у публічному доступі на сайті університету. Участь у нараді взяла більша частина робочої групи, за винятком стейкхолдера Андрія Старжинського та здобувача освіти Дмитра Сімака, з якими обговорення велося попередньо в режимі чату.

Робоча група проаналізувала зауваження та пропозиції членів групи й інших стейкхолдерів. За результатами обговорень група рекомендує для затвердження наступні зміни в освітньо-професійній програмі та в її компоненти:

- замінити дисципліну «Методологія наукових досліджень» на «Керування проєктами автоматизації складних об’єктів» та додати відповідні до неї ФК та ПРН: ФК12: «Здатність керувати проєктами створення та модернізації автоматизованих систем керування технологічними процесами та виробництвами відповідно до сучасних підходів», ПРН16: «Брати активну участь у процесах керування проєктами при розробленні та модернізації автоматизованих систем керування процесами та виробництвами»;

- дисципліну «Методологія наукових досліджень» перенести на рівень підготовки аспірантів;

- при розробленні робочих програм врахувати в дисциплінах «Мехатроніка і робототехніка» та «Проєктування комп’ютерно-інтегрованих систем керування» відповідні розділи функціональної безпеки;

- враховуючи важливість дисципліни «Промислові мережі», але відсутність її в обов’язкових компонентах при розробленні робочих програм, передбачити перенесення певних розділів до дисципліни «Технології індустрії 4.0»;

- врахувати зауваження щодо відсутності окремої ОК для керування технічним обслуговуванням і внести відповідні корективи до робочої програми дисципліни «Автоматизовані системи керування виробництвом (MES-рівень)».   

Опублікований: 22-04-2022
Читайте також:
Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Практика – невід’ємна частина підготовки висококваліфікованих фахівців. Для здобувачів це – чудова нагода поглибити знання, здобуті під час навчання та поспілкуватися з фахівцями галузі. Згідно з графіком навчального процесу здобувачі освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 вересня 2021

МОН представило для громадського обговорення проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік

4 вересня на сайті МОН розміщений для громадського обговорення проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік з додатками, пропозиції щодо якого можна надавати до 19 вересня 2018 року на пошту kernychna@mon.gov.ua У представленому проекті можна виділити 10 основних змін та новацій. Так, передбачається, що наступного року для вступу до в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН представило для громадського обговорення проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік 05 вересня 2018

Продуктивна робота над вдосконаленням педагогічної майстерності доцентів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Літо-2020 для викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу відзначилося продуктивною роботою над вдосконаленням педагогічної майстерності. Зокрема, доценти Тетяна Мірзодаєва і Юрій Сологуб успішно пройшли онлайн-стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників ЗВО України на тему «Інноваційні освітні технології: європейський ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивна робота над вдосконаленням педагогічної майстерності доцентів кафедри туристичного та готельного бізнесу 18 вересня 2020

Lifelong learning викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

Безперервно зростають професійно викладачі кафедри готельно-ресторанної справи. Старша викладачка Олена Тищенко підвищила кваліфікацію у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського за професійною програмою для науково-педагогічних працівників «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Lifelong learning викладачів кафедри готельно-ресторанної справи 30 квітня 2025