Н У Х Т

Портал у науку відкрили першокурсники

01 листопада 2024

Портал у науку відкрили першокурсники

Розвиток прогресивної та сильної країни без науки неможливий. Однак шлях винахідника непростий, він не буває без помилок і падінь. Але так і народжуються великі відкриття.

На восьмому поверсі київського ТРЦ Gulliver облаштувалася Мала академія наук, де відкрито «Портал у науку 2.0». Тож, здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко вирушили до наукового порталу, попередньо зареєструвавшись на сайті.

Потрапивши до інтерактивного простору, побачили експозицію «Проєкт «Фантазія», яка приїхала до Києва прямо з Норвегії, з Бергенського центру науки «VilVite», спробували розрізняти запахи за допомогою робота-носа, який зміг, зокрема, вгадати запах троянди, сиру з пліснявою та скошеної трави, хитаючись на гойдалці, генерували електроенергію. Ще протестували тростину зі звуком, яка вміє вгадувати колір, відстань на дошці та виміряти температуру. Крім того, у порталі представлені: поглинач CO2, звукова лампа, електронна бджола, суперфінські сані, надточні склоочисники та інші пристрої. Цікаво те, що більшість експонатів було реалізовано на основі наукових ідей дітей. Також дізналися про GENIUS Olympiad – найбільший у світі конкурс проєктів екологічного спрямування, що відбувається у США.

У науковому порталі працюють лабораторії МАН, демонструючи експерименти та практики з природничих наук. Особливість простору – у справжній майстерні ідей від музею науки, яка сприяє максимальному розвитку креативності та перевірки кмітливості у відвідувачів. Відвідавши науковий простір, можна побачити, що найсміливіші й найдивніші ідеї можуть бути втілені у життя. Інтерпретатор допоможе вибрати ідею та видасть бокс із набором інструментів для її реалізації.

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива

Студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТХ-3-5) з наставницею, асистенткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Бурченко відвідали крафтову пивоварню «BeerMaster Brevery» торгівельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», розташовану у ТЦ «Республіка» міста Києва. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива 20 травня 2024

Відкритий діалог освіти, науки, бізнесу та влади

18 вересня успішно відбувся міжгалузевий хаб «Крафт. Індустрія. Освіта: синергія практик та ідей». Ключовою подією заходу став круглий стіл «Виробництво, що формує завтра: виклики, запити, рішення», який зібрав представників освіти, науки, бізнесу та влади для відкритого діалогу. З вітальним словом до учасників звернулися проректор університету з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритий діалог освіти, науки, бізнесу та влади 19 вересня 2025

Виробничники відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів завершена сесія із захисту бакалаврських випускових робіт. За традицією кращі студенти –  Анастасія Сірош, Ольга Музика, Юлія Дьячук, Христина Наливайко та Анна Грищенко виконали бакалаврські роботи науково-дослідного характеру. Наукові роботи Анастасії Сірош, Ольги Музики та Юлії Дьяч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 20 червня 2018

Бакалаври-скороченики захищають кваліфікаційні роботи на актуальні для сьогодення теми

Під час захисту дипломних проєктів за освітньою програмою «Інжиніринг фармацевтичних і біотехнологічних виробництв» бакалаври денної форми навчання (а із сьогоднішнього дня – уже кваліфіковані інженери) представили розробки обладнання і технологічних ліній для сушіння розчинів саліцилової кислоти, систем очищення води для ін’єкційних розчинів, гран...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-скороченики захищають кваліфікаційні роботи на актуальні для сьогодення теми 11 червня 2021