Н У Х Т

Портал у науку відкрили першокурсники

01 листопада 2024

Портал у науку відкрили першокурсники

Розвиток прогресивної та сильної країни без науки неможливий. Однак шлях винахідника непростий, він не буває без помилок і падінь. Але так і народжуються великі відкриття.

На восьмому поверсі київського ТРЦ Gulliver облаштувалася Мала академія наук, де відкрито «Портал у науку 2.0». Тож, здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко вирушили до наукового порталу, попередньо зареєструвавшись на сайті.

Потрапивши до інтерактивного простору, побачили експозицію «Проєкт «Фантазія», яка приїхала до Києва прямо з Норвегії, з Бергенського центру науки «VilVite», спробували розрізняти запахи за допомогою робота-носа, який зміг, зокрема, вгадати запах троянди, сиру з пліснявою та скошеної трави, хитаючись на гойдалці, генерували електроенергію. Ще протестували тростину зі звуком, яка вміє вгадувати колір, відстань на дошці та виміряти температуру. Крім того, у порталі представлені: поглинач CO2, звукова лампа, електронна бджола, суперфінські сані, надточні склоочисники та інші пристрої. Цікаво те, що більшість експонатів було реалізовано на основі наукових ідей дітей. Також дізналися про GENIUS Olympiad – найбільший у світі конкурс проєктів екологічного спрямування, що відбувається у США.

У науковому порталі працюють лабораторії МАН, демонструючи експерименти та практики з природничих наук. Особливість простору – у справжній майстерні ідей від музею науки, яка сприяє максимальному розвитку креативності та перевірки кмітливості у відвідувачів. Відвідавши науковий простір, можна побачити, що найсміливіші й найдивніші ідеї можуть бути втілені у життя. Інтерпретатор допоможе вибрати ідею та видасть бокс із набором інструментів для її реалізації.

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
Активна дослідницька діяльність викладачів

Важливою складовою організації освітнього процесу Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ є науково-пошукова робота. У коледжі відбулася викладацька науково-практична конференція з використанням сервісу Google Meet «З досвіду організації освітнього процесу в коледжі: проблеми, пошуки, знахідки, перспективи». Мета кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активна дослідницька діяльність викладачів 06 липня 2022

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці

Екологія нашої країни – це інвестиція у майбутнє покоління. Нагальні питання сьогодення: стан водойм, безпечне повітря, сортування і перероблення сміття, енергозберігаючі джерела, відмова від пластику, контроль стану зелених насаджень парків і лісів, виснаження земельних ресурсів та багато інших. Саме ці проблеми досліджували школярі у рамках ІІ (м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці 19 лютого 2020

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, не зважаючи на військовий стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, оприлюднювали їх результати у наукових журналах, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і відбудови вітчизняної хімічної науки. 6 квітня 2023 року у рамках 89-ї Між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії 06 квітня 2023

Технологи ознайомилися з кулінарними трендами на 2024 рік

Американська National Restaurant Association представила Кулінарний прогноз на 2024 рік, складений за оцінкою понад 1500 професіональних кулінарів. Рейтинг «найгарячіших» трендів має 120 позицій у 7 категоріях: страви, інгредієнти, смаки, приправи, напої, алкогольні напої, макротренди, для подальшого прогнозування «зірок» меню. Аналіз рейтингу доз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологи ознайомилися з кулінарними трендами на 2024 рік 16 листопада 2023