Н У Х Т

Портал у науку відкрили першокурсники

01 листопада 2024

Портал у науку відкрили першокурсники

Розвиток прогресивної та сильної країни без науки неможливий. Однак шлях винахідника непростий, він не буває без помилок і падінь. Але так і народжуються великі відкриття.

На восьмому поверсі київського ТРЦ Gulliver облаштувалася Мала академія наук, де відкрито «Портал у науку 2.0». Тож, здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко вирушили до наукового порталу, попередньо зареєструвавшись на сайті.

Потрапивши до інтерактивного простору, побачили експозицію «Проєкт «Фантазія», яка приїхала до Києва прямо з Норвегії, з Бергенського центру науки «VilVite», спробували розрізняти запахи за допомогою робота-носа, який зміг, зокрема, вгадати запах троянди, сиру з пліснявою та скошеної трави, хитаючись на гойдалці, генерували електроенергію. Ще протестували тростину зі звуком, яка вміє вгадувати колір, відстань на дошці та виміряти температуру. Крім того, у порталі представлені: поглинач CO2, звукова лампа, електронна бджола, суперфінські сані, надточні склоочисники та інші пристрої. Цікаво те, що більшість експонатів було реалізовано на основі наукових ідей дітей. Також дізналися про GENIUS Olympiad – найбільший у світі конкурс проєктів екологічного спрямування, що відбувається у США.

У науковому порталі працюють лабораторії МАН, демонструючи експерименти та практики з природничих наук. Особливість простору – у справжній майстерні ідей від музею науки, яка сприяє максимальному розвитку креативності та перевірки кмітливості у відвідувачів. Відвідавши науковий простір, можна побачити, що найсміливіші й найдивніші ідеї можуть бути втілені у життя. Інтерпретатор допоможе вибрати ідею та видасть бокс із набором інструментів для її реалізації.

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
Відкрита лекція для магістрантів на кафедрі технології оздоровчих продуктів

15 березня 2023 року доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Ірина Гойко прочитала відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Менеджмент якості та безпеки оздоровчих продуктів» для студентів першого курсу освітнього ступеню «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для магістрантів на кафедрі технології оздоровчих продуктів 16 березня 2023

Викладачі надихаються на вдосконалення викладання

Доценти Оксана Топчій, Ольга Чернюшок і Роман Мукоїд, задіяні в реалізації міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», яка передбачає інтеграцію сучасних підходів до виробництва харчових продуктів та напоїв, зокрема в крафтовому секторі, взяли участь у ХIII Форумі пивоварів, дистиляторів і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі надихаються на вдосконалення викладання 30 вересня 2024

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

10 вересня в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 135-річчю заснування нашого університету та 70-річчю кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Відкрив конференцію проректор нашого університету з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві 11 вересня 2019

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022