Н У Х Т

Портал у науку відкрили першокурсники

01 листопада 2024

Портал у науку відкрили першокурсники

Розвиток прогресивної та сильної країни без науки неможливий. Однак шлях винахідника непростий, він не буває без помилок і падінь. Але так і народжуються великі відкриття.

На восьмому поверсі київського ТРЦ Gulliver облаштувалася Мала академія наук, де відкрито «Портал у науку 2.0». Тож, здобувачі освіти групи БТ-1-2 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко вирушили до наукового порталу, попередньо зареєструвавшись на сайті.

Потрапивши до інтерактивного простору, побачили експозицію «Проєкт «Фантазія», яка приїхала до Києва прямо з Норвегії, з Бергенського центру науки «VilVite», спробували розрізняти запахи за допомогою робота-носа, який зміг, зокрема, вгадати запах троянди, сиру з пліснявою та скошеної трави, хитаючись на гойдалці, генерували електроенергію. Ще протестували тростину зі звуком, яка вміє вгадувати колір, відстань на дошці та виміряти температуру. Крім того, у порталі представлені: поглинач CO2, звукова лампа, електронна бджола, суперфінські сані, надточні склоочисники та інші пристрої. Цікаво те, що більшість експонатів було реалізовано на основі наукових ідей дітей. Також дізналися про GENIUS Olympiad – найбільший у світі конкурс проєктів екологічного спрямування, що відбувається у США.

У науковому порталі працюють лабораторії МАН, демонструючи експерименти та практики з природничих наук. Особливість простору – у справжній майстерні ідей від музею науки, яка сприяє максимальному розвитку креативності та перевірки кмітливості у відвідувачів. Відвідавши науковий простір, можна побачити, що найсміливіші й найдивніші ідеї можуть бути втілені у життя. Інтерпретатор допоможе вибрати ідею та видасть бокс із набором інструментів для її реалізації.

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
Нові горизонти співпраці з виробництвом відкриває кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління

9 квітня 2024 року на запрошення керівництва компанії Vents за ініціативи завідувача кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Ярослава Смітюха, заступника завідувача кафедри Віктора Сідлецького та старшого викладача кафедри Євгена Проскурки відбулася поїздка здобувачів другого і третього курсів спеціальності 174 «Автоматиз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти співпраці з виробництвом відкриває кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління 11 квітня 2024

Тяжка втрата

Колектив нашого університету поніс тяжку втрату – 1 грудня 2020 р. на 69 році передчасно пішов з життя декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи, доктор технічних наук, професор Доценко Віктор Федорович. Віктор Федорович пройшов славний життєвий шлях. Він народився 17 червня 1952 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тяжка втрата 02 грудня 2020

Чергова гостьова лекція про українське крафтове виробництво на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

Гостьовим лекціям у форматі вебінарів властива головна ознака традиційного семінару – інтерактивність, коли фахівець ділиться досвідом, а слухачі задають питання і гість відповідає на них. У продовження такої практики, за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професора Василя Пасічного та гарантки освітньої програми «П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова гостьова лекція про українське крафтове виробництво на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 17 квітня 2023

Студенти товарознавці – на шляху до нових перемог

Студенти кафедри маркетингу – творча, активна та креативна молодь, що завжди тримає руку на пульсі сучасних подій. Нещодавно у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства. Одне із призових місць здобула студентка кафедри маркетингу спеціальност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти товарознавці – на шляху до нових перемог 31 березня 2018