Здобувачі вищої освіти 4 курсу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистили звіти з виробничої практики, яку вони проходили на підприємствах України протягом вересня.
Цього року здобувачі проходили практику на підприємствах ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс», ТОВ «КИЇВ ХЛІБ», ТОВ «Столичний пекарний дім», ПрАТ «Лантманнен Акса», ТОВ «Наша Булочка», ТОВ «ТАКАВА», ПП «ГАЛХЛІБОПРОДУКТ», ТОВ «Комбінат баранкових виробів», ПрАТ «Дрогобицький хлібокомбінат», ТОВ «Хмельницькхліб» тощо.
Декілька четвертокурсників мали змогу пройти практику на ТОВ «Гіакоббе Паста ГмбХ» (м. Бітбург, Німеччина). Підприємство спеціалізується на виробництві широкого асортименту канелоне, лазаньї, різотто, супів і різних соусів.
Під час практики здобувачі ознайомитися з організацією виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів. У звітах, згідно з програмою практики, була наведена інформація щодо контролю якості сировини та готової продукції, технології виробництва основного асортименту продукції, характеристика обладнання, організація стандартизації на підприємствах, охорони праці тощо. Кожен здобувач виконав індивідуальне завдання. Здобуті під час практики знання стануть у пригоді під час вивчення фахових дисциплін, виконання курсового проєкту та кваліфікаційної роботи.
Захист звітів відбувся на засіданнях комісій, до складу яких увійшли викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, у форматі онлайн-конференції, завдяки чому була можливість поділитися здобутими знаннями з одногрупниками та ознайомитися з виробництвом на інших підприємствах галузі.
Колектив кафедри висловлює щиру вдячність керівникам підприємств за сприяння та підтримку в організації практики й сподівається на подальшу плідну співпрацю.