Ще один підручник наших викладачів – «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів» бере участь у проєкті «Книга від вченого». Його авторки – завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка Галина Сімахіна і професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко.
Створений із урахуванням нових освітніх технологій підручник відповідає програмі дисципліни й сприятиме отриманню здобувачами освіти навичок, достатніх як базові для кваліфікованого вирішення теоретичних питань і практичних завдань удосконалення перспективних і розроблення нових технологічних процесів перероблення харчової сировини.
Новизна концепції підручника в тому, що він містить найсучасніші теоретичні матеріали щодо використання фізико-хімічних процесів для розвитку принципово нового напряму харчових технологій – індустрії здорового харчування. Експериментальний матеріал супроводжується таблицями та рисунками, які в сукупності створюють панораму розвитку інноваційних технологій у харчовій промисловості України.
Підручник розрахований на здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», аспірантів, наукових співробітників і фахівців харчової промисловості.