Н У Х Т

Професійний розвиток викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації: екологічна складова

04 грудня 2023

Професійний розвиток викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації: екологічна складова

Гостра потреба у подоланні наслідків змін клімату та забезпеченні сучасних потреб людства в умовах сталого економічного розвитку вимагає не тільки ґрунтовних знань, своєчасних винаходів, але й нових та ефективних форм співпраці у різних сферах людської діяльності. Українські заклади вищої освіти готують майбутніх спеціалістів до дієвих екологічних, економічних і суспільних змін, спрямованих на відновлення здорового та безпечного довкілля після припинення російської збройної агресії.

Упровадження зелених студій англійською мовою відбувається в нашому університеті у співпраці з професіоналами-екологами, іноземними колегами, а також із урахуванням європейських освітніх технологій, доступних викладачам завдяки цифровим платформам для професійного розвитку.

Опрацьовуючи курс «Climate action in language education / Кліматичні дії в мовній освіті», запропонований Британською радою, доцентка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик ознайомилася з новітніми підходами до викладання екологічних тем у курсах англійської мови.

Зокрема, експерти Британської ради рекомендують вживати терміни climate crisis/emergency, wildlife, greenhouse gas emissions, global heating та ін.), щоб чинити більший емоційний вплив і підкреслити згубні наслідки людської діяльності на планету. Важливим принципом навчання є сталість у здобуті природничих знань, завдяки якій здобувачів освіти готують до послідовної та тривалої діяльності щодо уникнення наслідків кліматичних змін. Змодельовані ситуації та фрагменти занять дохідливо демонструють, як формується особиста і колективна відповідальність за долю планети, які методи доцільно вживати для групової роботи, а також акцентують увагу на ролі критичного та творчого мислення у роботі з інформаційними ресурсами.

Учасники курсу обговорювали особливості викладання екологічних тем у Facebook, відвідали онлайн-заходи за участю зарубіжних експертів, а також отримали безплатний доступ до навчально-методичних ресурсів Британської Ради.

Опублікований: 04-12-2023
Читайте також:
Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств

Безцінний досвід отримали і поглибили теоретичні знання студенти у делікатес-маркеті «Le Silpo». Керуюча супермаркетом Галина Дрейт зацікавила слухачів особливостями роботи закладу, зокрема функціонування системи маркетингу на підприємстві і планування маркетингової діяльності зі врахуванням сучасних інновацій. Під час екскурсії представила основні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств 28 жовтня 2019

Зустріч гарантки освітньої програми «Менеджмент персоналу» з першокурсниками магістратури

3 вересня 2025 року на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася традиційна зустріч гарантки освітньої програми «Менеджмент персоналу», доцентки Ліани Мазник зі здобувачами першого курсу магістратури денної форми навчання. Гарантка мала на меті не лише ознайомити студентів із особливостями навчального процесу, а й створити атмосферу довіри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч гарантки освітньої програми «Менеджмент персоналу» з першокурсниками магістратури 04 вересня 2025

Про економічний розвиток готельного господарства здобувачам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від управительки підприємства гостинності

25 вересня 2023 року в рамках вивчення дисципліни «Економіка і аналіз діяльності підприємств галузі» для здобувачів освіти 4-го курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій. Доповідачка – Лілія Юнг, управителька парк-готелю KIDEV, випускниця кафедри готельно-ресторанної справи та магістриня з готельно-ресторанної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про економічний розвиток готельного господарства здобувачам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від управительки підприємства гостинності 27 вересня 2023

У студентів з’явилася перспектива побувати на профільній виставці у Токіо

У 2017-2018 навчальному році благодійний Фонд Бориса Колеснікова проводить сім освітніх всеукраїнських конкурсів для студентів технічних спеціальностей. У одному з них – «Харчові технології-2018» – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ взяли активну участь, 8 із них стали переможцями і вже 28-31 січня відвідають Міжнародн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У студентів з’явилася перспектива побувати на профільній виставці у Токіо 10 січня 2018