Н У Х Т

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників

16 травня 2022

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників

16 травня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки,професорка Людмила Кривопляс-Володіна провела відкрите лекційне заняття «Використання логістичних ланцюгів на підприємствах пакувальної і переробної галузі харчової промисловості. Основи логістичного підходу в побудові технологічних процесів. Методика ОЕЕ» з курсу «Виробнича логістика». На занятті були присутні директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, доцент Сергій Блаженко, викладачі кафедри та магістранти  групи ПМ-1-1М.

Лекторкою були висвітлені питання, пов’язані з логістичними ланцюгами та логістичними мережами на прикладі харчової та пакувальної галузі; методика оцінювання характеристик надійності функціональних модулів пакувальних машин; розрахунок загальних складових надійності обладнання; методу розрахунку OEE (Overall Equipment Effectiveness); синтезу пакувальної машини на базі критеріальної оцінки; Predictive Maintenance – як найсучасніших підходів в обслуговуванні обладнання.

Метою заняття була імплементація ключових умінь і навичок володіння інженерним математико-статистичним апаратом у вирішенні задач виробничої логістики, формування професійних якостей майбутнього інженера-механіка, актуалізація міжпредметних зв’язків, інтенсифікація здобутих знань на практиці, реалізація інтегрованих soft-ресурсів за професійним спрямуванням.

Основними формами роботи під час заняття були проєктні технології та комунікативно-діяльнісна інтеракція, що забезпечило реалізацію комунікативного підходу в навчанні спеціалізованого курсу. Запитання і обговорення після завершення лекції, підтвердили зацікавленість магістрантів представленим матеріалом. Для залучення магістрантів у навчальну діяльність використовувалися можливості додатку Google Форми.

У ході лекції, позитивне враження на колег-викладачів справили наступні аспекти її організації та проведення: використання прийомів, які забезпечують активізацію групи та окремої особистості, вміння зацікавити аудиторію, педагогічна доцільність вибору методів навчання, розвиток критичного мислення слухачів, здійснення диференційованого підходу до поданої інформації, переконливість і ефективність наведених фактів та прикладів, системність, послідовність, доступність і завершеність розгляду поставлених питань, їх теоретичне узагальнення і висновки.

Відкрите заняття було проведене на високому методичному рівні та відповідає основним програмним вимогам здійснення організації даного виду педагогічної діяльності.

Опублікований: 16-05-2022
Читайте також:
Німецький фахівець поділився досвідом зі студентами та викладачами Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

У рамках роботи Європейського корпусу експертів в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету працював волонтер із Німеччини, спеціаліст кулінарного напряму, фахівець з питань підготовки конкурсантів до участі в національних та міжнародних кулінарних конкурсахГюнтер Вайнберг. З метою удосконалення практичних вмін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Німецький фахівець поділився досвідом зі студентами та викладачами Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 07 листопада 2018

У самостійне професійне життя вирушають випускники

У Відокремленому структурному підрозділі «Свалявський технічний фаховий коледж НУХТ» відбулося вручення дипломів студентам спеціальності «Туризм» (куратор – Михайло Станкович). Ще вчора вони були студентами, а сьогодні, як наголосила у вітальному слові завідувачка економічного відділу Надія Шекмар, отримали фундамент для майбутньої праці. Впевнен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У самостійне професійне життя вирушають випускники 24 травня 2022

Професура кафедри технології цукру і підготовки води – взірець викладацької майстерності

3 квітня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція професора Валерія Виговського з навчальної дисципліни «Технологія цукру»  для студентів третього курсу денної форми навчання. Лекція була присвячена технологічному процесу очищення соку на стадії ІІ сатурації. Лектором на високому теоретичному та методологічному рівні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професура кафедри технології цукру і підготовки води – взірець викладацької майстерності 05 квітня 2018

Чергова гостьова лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завдяки співпраці зі Словацьким сільськогосподарським університетом у м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася чергова гостьова лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва, PhD Еви Іванісової. Тема лекції стосувалася одного з найпопулярніш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова гостьова лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 листопада 2023