Н У Х Т

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників

16 травня 2022

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників

16 травня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки,професорка Людмила Кривопляс-Володіна провела відкрите лекційне заняття «Використання логістичних ланцюгів на підприємствах пакувальної і переробної галузі харчової промисловості. Основи логістичного підходу в побудові технологічних процесів. Методика ОЕЕ» з курсу «Виробнича логістика». На занятті були присутні директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, доцент Сергій Блаженко, викладачі кафедри та магістранти  групи ПМ-1-1М.

Лекторкою були висвітлені питання, пов’язані з логістичними ланцюгами та логістичними мережами на прикладі харчової та пакувальної галузі; методика оцінювання характеристик надійності функціональних модулів пакувальних машин; розрахунок загальних складових надійності обладнання; методу розрахунку OEE (Overall Equipment Effectiveness); синтезу пакувальної машини на базі критеріальної оцінки; Predictive Maintenance – як найсучасніших підходів в обслуговуванні обладнання.

Метою заняття була імплементація ключових умінь і навичок володіння інженерним математико-статистичним апаратом у вирішенні задач виробничої логістики, формування професійних якостей майбутнього інженера-механіка, актуалізація міжпредметних зв’язків, інтенсифікація здобутих знань на практиці, реалізація інтегрованих soft-ресурсів за професійним спрямуванням.

Основними формами роботи під час заняття були проєктні технології та комунікативно-діяльнісна інтеракція, що забезпечило реалізацію комунікативного підходу в навчанні спеціалізованого курсу. Запитання і обговорення після завершення лекції, підтвердили зацікавленість магістрантів представленим матеріалом. Для залучення магістрантів у навчальну діяльність використовувалися можливості додатку Google Форми.

У ході лекції, позитивне враження на колег-викладачів справили наступні аспекти її організації та проведення: використання прийомів, які забезпечують активізацію групи та окремої особистості, вміння зацікавити аудиторію, педагогічна доцільність вибору методів навчання, розвиток критичного мислення слухачів, здійснення диференційованого підходу до поданої інформації, переконливість і ефективність наведених фактів та прикладів, системність, послідовність, доступність і завершеність розгляду поставлених питань, їх теоретичне узагальнення і висновки.

Відкрите заняття було проведене на високому методичному рівні та відповідає основним програмним вимогам здійснення організації даного виду педагогічної діяльності.

Опублікований: 16-05-2022
Читайте також:
На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології

30 березня дружня сім’я кафедри біотехнології і мікробіології на чолі з аспірантом кафедри Лілією Ключкою за активної участі  членів наукового гуртка «BIOTECH» Наталії Петренко, Оксани Боднар, Івана Янчука, Анастасії Царьової, Анни Зварич, Ганни Ярової зустрічала  гостей. Майже три години суботнього ранку пролетіли зовсім непомітно для 16 учнів, се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології 01 квітня 2019

Успішний старт нової дисципліни

Сучасний розвиток українських наукових досліджень весь час іде в ногу із закордонними та має чітку кореляцію одержаних результатів. Не так давно нові терміни нано- стали уже добре вивченими і систематизованими у широких колах науковців фізиків, хіміків, біологів, астрономів та інших спеціалістів. Нанотехнології стали новою міждисциплінарною наукою,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний старт нової дисципліни 04 жовтня 2022

Майбутні біотехнологи продовжують підкорювати провідні профільні підприємства

Студенти 4-го курсу кафедри біотехнології і мікробіології Юлія Болкун і Володимир Третяк проходили навчальну практику на ПрАТ «Компанія Ензим» – найбільшому виробнику дріжджів в Україні. Компанія бере свій початок із далеких 1870-х років, коли на території сучасного заводу була заснована броварня. Уже у 1922 році завод почав випускати спиртові дріж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні біотехнологи продовжують підкорювати провідні профільні підприємства 07 лютого 2018

Викладачі університету очолюють екзаменаційні комісії у фахових коледжах

28 січня 2025 року здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ» успішно пройшли фінальний етап з отримання фахової передвищої освіти – склали державний кваліфікаційний іспит на здобуття освітнього ступеня «Молодший бакалавр». Голова державної кваліфікаційної комісії на технологіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету очолюють екзаменаційні комісії у фахових коледжах 30 січня 2025