Н У Х Т

Про харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування на відкритій лекції

29 листопада 2021

Про харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування на відкритій лекції

25 листопада 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція «Харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування» доцентки Людмили Махинько. Лекція була прочитана для здобувачів вищої освіти 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій з дисципліни «Технології харчових концентратів». На лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів і викладачі.

Лекторка ознайомила здобувачів вищої освіти з класифікацією та асортиментом харчоконцентратів для дитячого та дієтичного харчування, нормативною базою та вимогами до виробництва. Детально розповіла про основні технологічні операції для адаптації складу молочної сировини до складу жіночого грудного молока. Розглянула асортимент каш швидкого приготування для дитячого та дієтичного харчування, детально розглянула їх склад.

Також лекторка розповіла про основні положення нового Закону України «Про дитяче харчування», який передбачає приведення українського законодавства у сфері виробництва, обігу та реклами дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС.

Наприкінці лекції Людмила Махинько зазначила, що від якості  харчування дітей з самого раннього віку, залежить не лише здоров’я конкретної людини, а й нації в цілому. Згідно з рекомендаціями ВООЗ перевага надається грудному вигодовуванню, проте, в сучасному світі є багато вимушених випадків, коли дитину з перших днів життя доводиться годувати спеціально розробленими сумішами для харчуванням. Розробленню та виробництву харчових концентратів для дитячого харчування має приділятися особлива увага.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні з демонстрацією презентації, лекторка постійно підтримувала контакт зі здобувачами вищої освіти, а  наприкінці заняття відповіла на їх запитання.

Опублікований: 29-11-2021
Читайте також:
Презентуємо найкращих!

Уперше у межах угоди про співпрацю між кафедрою технології оздоровчих продуктів і підприємством ПрАТ «Звягельхліб» (генеральний директор – Сергій Портянко) виконано та успішно захищено дипломний проєкт бакалавра на тему «Проєкт технічного переоснащення цеху хлібобулочної продукції ПрАТ «Звягельхліб». Авторка проєкту – здобувачка заочної форми навча...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентуємо найкращих! 24 лютого 2025

Наукова програма університету на черговому Всеукраїнському тижні харчових технологій

14-16 вересня 2021 року у Києві в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій-2021 відбудуться Міжнародна виставка хлібопекарної промисловості BAKERY Ukraine-2021, Міжнародна виставка кондитерської промисловості SWEETS Ukraine-2021, 29-а Міжнародна спеціалізована виставка обладнання і технологій для харчової промисловості INPRODMASH і 21-а Між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова програма університету на черговому Всеукраїнському тижні харчових технологій 18 серпня 2021

Профдесант НУХТ у Іванкові та Володарці

4-5 квітня відбулися чергові Ярмарки професій – в Іванківському та Володарському районних центрах зайнятості. Участь у заходах взяли учні випускних 9-11 класів понад 24 загальноосвітніх навчальних закладів Іванківського, Поліського та Володарського районів. Спеціальності нашого університету як завжди викликали неабиякий інтерес, тому що охоплюють...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профдесант НУХТ у Іванкові та Володарці 05 квітня 2019

Дорожня карта вступника для ліцеїстів Пирятина

16 січня 2025 року викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професор Валентин Олішевський, доценти Євген Бабко, Дмитро Люлька і Роман Якобчук зустрілися зі старшокласниками ліцеїв № 4, № 6 та Пирятинського ліцею у місті Пирятин Полтавської області. За сприяння начальниці відділу освіти, молоді та спорту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дорожня карта вступника для ліцеїстів Пирятина 20 січня 2025