Н У Х Т

Про харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування на відкритій лекції

29 листопада 2021

Про харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування на відкритій лекції

25 листопада 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція «Харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування» доцентки Людмили Махинько. Лекція була прочитана для здобувачів вищої освіти 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій з дисципліни «Технології харчових концентратів». На лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів і викладачі.

Лекторка ознайомила здобувачів вищої освіти з класифікацією та асортиментом харчоконцентратів для дитячого та дієтичного харчування, нормативною базою та вимогами до виробництва. Детально розповіла про основні технологічні операції для адаптації складу молочної сировини до складу жіночого грудного молока. Розглянула асортимент каш швидкого приготування для дитячого та дієтичного харчування, детально розглянула їх склад.

Також лекторка розповіла про основні положення нового Закону України «Про дитяче харчування», який передбачає приведення українського законодавства у сфері виробництва, обігу та реклами дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС.

Наприкінці лекції Людмила Махинько зазначила, що від якості  харчування дітей з самого раннього віку, залежить не лише здоров’я конкретної людини, а й нації в цілому. Згідно з рекомендаціями ВООЗ перевага надається грудному вигодовуванню, проте, в сучасному світі є багато вимушених випадків, коли дитину з перших днів життя доводиться годувати спеціально розробленими сумішами для харчуванням. Розробленню та виробництву харчових концентратів для дитячого харчування має приділятися особлива увага.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні з демонстрацією презентації, лекторка постійно підтримувала контакт зі здобувачами вищої освіти, а  наприкінці заняття відповіла на їх запитання.

Опублікований: 29-11-2021
Читайте також:
Алгоритм дій вступників до бакалаврату

Другий день триває подання заяв і документів на вступ для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» вступників на основі 11-ти класів (ПСЗО), диплома молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра. Нагадаємо нашим вступникам алгоритм дій для успішного подання документів. Отже, для подання заяви онлайн потрібно: - зареєстру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Алгоритм дій вступників до бакалаврату 20 липня 2023

Нове покоління харчових продуктів презентує наукова молодь в рамках 88-ї конференції НУХТ

Триває робота постерних сесій 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року учасниками постерної сесії «Технології функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів» стали молоді учені, аспіранти та здобувачі спеціальнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове покоління харчових продуктів презентує наукова молодь в рамках 88-ї конференції НУХТ 26 квітня 2022

Науково-технічна рада університету розглянула стан виконання наукових досліджень, що здійснюються за рахунок держбюджету

10 грудня 2020 року відбулося засідання Науково-технічної ради університету, присвячене стану виконання наукових досліджень і розробок, які здійснюються в нашому університеті за рахунок коштів державного бюджету у 2020 році. Провів засідання голова Науково-технічної ради, професор Олександр Шевченко. На початку засідання головуючий подякував нашим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна рада університету розглянула стан виконання наукових досліджень, що здійснюються за рахунок держбюджету 11 грудня 2020

Науково-технічна бібліотека університету запрошує

У Науково-технічній бібліотеці університету представлена низка тематичних виставок – «Світоч нації», «Технічні науки у дзеркалі стародруків», «Українська революція. Доба Центральної Ради». Експозиція виставки «Світоч нації» присвячена українському вченому, політичному, громадському і церковному діячу, мовознавцю, історику церкви, педагогу, дійсном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека університету запрошує 12 січня 2017