Н У Х Т

Про використання гідроколоїдів у харчових продуктах дізнались студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

07 грудня 2022

Про використання гідроколоїдів у харчових продуктах дізнались студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів» прослухали гостьову лекцію від провідного технолога із харчових технологій та власника TAT FOOD TECHNOLOGY (Спільнота технологів харчової промисловості) Сергія Шилка.

На лекції були присутні також здобувачі освітнього ступеню «бакалавр» спеціальностей «Харчові технології», «Хімічні технології та інженерія» та освітнього ступеню «магістр» освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» і викладачі кафедри.

Слухачі дізналися про асортимент сучасних гідроколоїдів, представлених на ринку, їх функції, особливості використання. Лектор навів цікаві кейси з власного досвіду використання таких добавок і приклади рецептур, а також наголосив на важливості навичок soft skill у роботі технолога.

До лекції долучились і партнери Сергія Шилка – засновниця біотехнологічної лабораторії компанії «Інтерстарч» Марина Кривохижа (РhD), яка познайомила здобувачів із біотехнологією одержання ксантанової камеді, а також директорка з якості «ТБфрут» Наталія Демчищак.

Особливо цінною ця лекція була ще й тому, що на разі Сергій Шилко виконує найсвятішу місію – захищає Україну від збройної агресії, за що ми йому щиро вдячні!

Опублікований: 07-12-2022
Читайте також:
Канікули з користю!

Керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій, заручившись підтримкою викладачів профільних кафедр, ініціювало організацію та проведення профорієнтаційного заходу «WORKSHOP з ННІХТ: навчись, приготуй та скуштуй», основною метою якого було знайомство школярів із цікавим та різноманітним світом харчових технологій. У рамках цього зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Канікули з користю! 26 березня 2025

Навчально-науковий інститут харчових технологій у школах Бобровицької громади

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга відвідали Бобровицьку гімназію та Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, що на Чернігівщині. Школярі Чернігівської області історично є здобувачами різних спеціальностей Національного у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-науковий інститут харчових технологій у школах Бобровицької громади 16 вересня 2024

Успішний старт нової дисципліни

Сучасний розвиток українських наукових досліджень весь час іде в ногу із закордонними та має чітку кореляцію одержаних результатів. Не так давно нові терміни нано- стали уже добре вивченими і систематизованими у широких колах науковців фізиків, хіміків, біологів, астрономів та інших спеціалістів. Нанотехнології стали новою міждисциплінарною наукою,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний старт нової дисципліни 04 жовтня 2022

Дуальна освіта – шлях до реалізації знань менеджерів

19 червня на запрошення компанії «ВАТ Україна» вмотивовані здобувачі освітньої програми «Менеджмент» у складі змішаної групи студентів відвідали підприємство, що розташоване у м. Прилуки Чернігівської області. «BAT Україна» є частиною Групи BAT (British American Tobacco), одного з найбільших виробників тютюнових виробів у світі. Програма відвідув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – шлях до реалізації знань менеджерів 20 червня 2025