На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи», яку викладає доцентка Наталія Стукальська, відбулася гостьова лекція для здобувачів третього курсу освітньої програми «Технології харчування» освітнього ступеня «Бакалавр». Запрошена спікерка – кандидатка технічних наук, доцентка та атестована судова експертка зі спеціальності 12.1 «Визначення вартості машин, обладнання, сировини та споживчих товарів» Ольга Холодова.
Тема лекції «Особливості судової експертизи біологічно активних добавок» була спрямована на ознайомлення здобувачів із тонкощами роботи судового експерта. Фахівчиня розповіла про шлях, який необхідно пройти для здобуття кваліфікації судового експерта, включаючи навчання, стажування та розвиток професійних навичок. Також було розкрито специфіку товарознавчої експертизи харчових продуктів, зокрема біологічно активних добавок (БАД).
Спікерка детально висвітлила питання, пов'язані з незаконним ввезенням БАД на територію України, та пояснила, які штрафи можуть накладатися за таке порушення. Окрему увагу приділила вимогам до маркування БАД, що є ключовим аспектом товарознавчої експертизи, а також поділилася прикладами проведення комплексних судових експертиз у спірних ситуаціях вз класифікації та ввезення добавок.
Кафедра щиро вдячна Ользі Холодовий за професіоналізм і цікаву, обґрунтовану лекцію, що збагатила знання здобувачів і надихнула на подальші дослідження у сфері харчових технологій!