Н У Х Т

Практика на АТ «Київмедпрепарат»: шлях від студента до спеціаліста

02 липня 2025

Практика на АТ «Київмедпрепарат»: шлях від студента до спеціаліста

Здобувачі освіти, які вже поєднують роботу у фармацевтичній сфері з навчанням на кафедрі біотехнології і мікробіології, завершили проходження професійної практики безпосередньо на своїх робочих місцях. Серед них студенти групи ПФБ-1-1М, хімік-аналітик Єлизавета Дон і інженер-технолог Іван Косовець, що працюють на одному з найбільших підприємств фармацевтичного ринку України – АТ «Київмедпрепарат».

Магістранти зазначають, що проходження практики саме у тому місці, де вони вже працюють, дало їм глибше розуміння процесів, у яких вони вже беруть участь. Під час практики з’явився простір для ширшого бачення – як виконані аналізи впливають на якість кінцевого продукту, як працює система контролю якості, як знання теорії допомагає у реалізації практичних завдань. Також практика стала чудовою можливістю систематизувати знання, глибше зануритися у нормативні вимоги та зрозуміти їх прикладне значення.

Усе те, що здобувачі освіти проходили на парах – розрахунки, кожний етап виробництва, починаючи від принципів змішування сировини до отримання таблетки – усе «ожило» під час професійної практики. Навіть ті теми, які в теорії здавалися абстрактними, на практиці стали логічними та зрозумілими. Зокрема краще зрозуміти внутрішню логіку процесів на підприємстві допомогли знання з організації виробництва.

Цікавою для практикантів була презентація екологічної політики компанії. Виявилося, що АТ «Київмедпрепарат» має системний підхід до управління впливом на довкілля – утилізація відходів, фільтраційні системи, упровадження енергозберігаючих технологій тощо. Особливо вразило, що компанія сертифікована за міжнародним стандартом ISO 14001, який визначає вимоги до систем екологічного менеджменту, а також те, що на виробництві є внутрішні екологічні стандарти, які навіть жорсткіші за державні.

Практиканти вдячні колегам, які завжди готові поділитися досвідом, й керівникам, що підтримують і пояснюють усі складні моменти. Адже у компанії справді цінують молодих спеціалістів і заохочують розвиток зсередини – є програми наставництва, внутрішнє навчання, перспективи переходу на інші позиції.

Тож, для Єлизавети та Івана практика стала не просто черговим етапом навчання, а важливим досвідом, який зміцнив професійні орієнтири й надихнув на подальший розвиток. І хто знає, можливо, саме вони згодом особисто зустрічатимуть нових практикантів і передаватимуть знання вже у ролі наставників.

Опублікований: 02-07-2025
Читайте також:
Якісні результати відвідування школи № 106 завідувачкою кафедри фізики

17 квітня завідувачка кафедри фізики Світлана Літвинчук і лаборант Олег Бова відвідали спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 106 з поглибленим вивченням англійської мови Шевченківського району м. Києва. Проведений захід виявився продуктивним і корисним для школярів та обох навчальних закладів. За попередньою домовленістю з директоркою школи Юлією ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якісні результати відвідування школи № 106 завідувачкою кафедри фізики 18 квітня 2024

Цікаво про важливе

Викладачі університету продовжують готуватися до конкурсу на заміщення вакантних посад, оголошеного по університету 12 жовтня, тож на усіх кафедрах тривають планові відкриті лекції в різних форматах. Зокрема, на кафедрі економіки і права тиждень, що університет працював офлайн, закінчився відкритим лекційним заняттям доцентки Людмили Закревської д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво про важливе 19 жовтня 2020

Ефектний фініш магістрів-заочників освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції завершилися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проєктів здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» заочної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолив доктор медичних наук,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефектний фініш магістрів-заочників освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» 25 лютого 2020

Ректорат вітає з Днем науки!

Шановний професорсько-викладацький склад і співробітники нашого університету!Студенти, аспіранти та молоді вчені! Сердечно вітаємо вас із Днем науки! Щороку у третю суботу травня вітчизняне наукове співтовариство відзначає своє професійне свято - День науки. Наша країна завжди пишалася своїми вченими, їх відкриттями і досягненнями. Освітній проц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректорат вітає з Днем науки! 17 травня 2019