Н У Х Т

Практичний досвід від стейкхолдера: гостьова лекція на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

19 листопада 2024

Практичний досвід від стейкхолдера: гостьова лекція на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

16 листопада 2024 року кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» у рамках вивчення дисципліни «Організація ресторанного господарства» було організовано онлайн-лекцію на тему «Сучасні аспекти вибору асортименту продукції та формування меню закладів ресторанного господарства» зі стейкхолдером, професіоналом-практиком ресторанного бізнесу Олександром Сабіровим.

Фахівець детально розглянув особливості ведення ресторанного бізнесу в сучасних реаліях. З власного досвіду розповів про правила підбору асортименту продукції та складання меню для нових закладів і тих, що вже діють. Навів приклади страв, які можуть бути «Робочими конячками», «Загадками» та «Собаками» в меню закладу та поділився особливостями роботи з ними.

Здобувачі змогли детально дізнатися про АВС – аналіз меню, який передбачає дослідження протягом певного періоду (кварталу) трьох показників: кількості продажів, їх обсягу і маржинального прибутку. Згідно з принципом Парето всі страви поділяються на три групи: «А» – це страви, на які є попит, вони дають закладу до 80 %; «В» – до 15% і «С» – лише 5% виторгу.

Високий професіоналізм, педагогічна майстерність і компетентність Олександра Сабірова дозволили доступно розкрити упорядковану системну інформацію, новітні факти, події та проблемні питання за темою лекції.

Позитивним моментом гостьової лекції стало дискусійне обговорення актуальних питань, здобувачі отримали відповіді на поставлені запитання: які кухні будуть завойовувати ринок ресторанного господарства найближчі три роки; з чого потрібно розпочинати роботу в закладі, щоб швидко не вигоріти; як стати успішним ресторатором; чи варто відкривати власний бізнес, не маючи достатнього досвіду і у яких закладах слід його набувати тощо.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку Олександру Сабірову за цікаву та змістовну лекцію, високий професіоналізм, цінні поради та щире бажання ділитися зі здобувачами освіти своїм досвідом і фаховими надбаннями!

Опублікований: 19-11-2024
Читайте також:
Перший крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології

13 вересня 2018 р. відбулася довгоочікувана для аспіранта кафедри біотехнології і мікробіології, активного учасника наукового гуртка «Biotech» Миколи Івахнюка подія – представлення на засіданні кафедри результатів кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – «біотехнологія». Тема дисертаційної роботи – «Синтез мікробного полісахариду етапол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології 14 вересня 2018

Захисти англійською – норма сьогодення

В оnline-форматі на кафедрі економіки праці та менеджменту відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів англомовної групи освітнього ступеня «Бакалавр» освітньої програми «Менеджмент». Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри економіки праці та менеджменту, професорка Тамара Березянко. До складу комісії увійшли гарантка освітньо-профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти англійською – норма сьогодення 05 липня 2022

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо

Журналісти Громадського радіо поговорили з хімікинею-технологинею Юлією Гагаріною, випускницею нашої кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Під час зустрічі йшлося про культуру споживання косметики у пострадянському просторі та на заході, хімію в побуті і тестування на тваринах, про те, як працює вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо 07 квітня 2020

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія»

Студентське життя не обмежується одними лекціями. Щоб закріпити теоретичні знання здобувачеві вищої освіти необхідно отримати і практичний досвід роботи. Практика під час навчання – не лише можливість попрацювати за фахом, а й часто непоганий старт для подальшої професійної кар’єри. Щороку студенти 4 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» 22 лютого 2021