Н У Х Т

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

12 червня 2024

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів за ініціативи гарантки освітньої бакалаврської програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», відповідальної за методичну роботу кафедри, доцентки Світлани Усатюк відбувся методичний семінар «План управління небезпечними факторами (план HACCP/ОПРП): практичні навички системи менеджменту харчової безпечності», до участі у якому долучилися і здобувачі вищої освіти.

Гостьовим спікером був запрошений зовнішній стейкхолдер, член робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітнього ступеня бакалавра, провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко.

Фахівець акцентував увагу на вимогах стандартів ISO 22000:2018, ISO/TS 22003:2013, ISO/TS 22004:2014, ISO 22005:2007, ISO 22006:2009, ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4 ISO/TS 22002-5, FSSC 22000; дав характеристику визначенню понять відповідно до стандарту ISO 22000:2018, використанню термінів «небезпечний фактор» і «небезпечний чинник», «операційна програма-передумова» і «критична точка управління». Також він приділив значну увагу питанню встановлення операційних програм-передумов і критичних точок управління під час розроблення системи управління безпечності на потужності зі врахуванням методів оцінювання ризиків і категоризації заходів управління.

У доповіді були висвітлені питання щодо управління моніторингом і вимірюваннями, управління невідповідностями продуктів і процесів, складання плану НАССР і плану ОППР, валідації і верифікації.

Гостьовий лектор поділився власним досвідом розроблення системи управління безпечністю для однієї з галузей харчової промисловості та навів приклади складання документації.

Провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко надав обґрунтовані відповіді на запитання присутніх, висловив побажання й надалі проводити спільні освітньо-наукові заходи та залучати більшу кількість здобувачів вищої освіти до таких заходів.

Представлена на методичному семінарі інформація буде використана викладачами кафедри у навчальному процесі підготовки здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», під час виконання кваліфікаційних робіт за освітніми ступенями бакалавра і магістра, а також у науковій діяльності.

Опублікований: 12-06-2024
Читайте також:
Майбутні фахівці сфери туризму підкорили Говерлу!

Щорічно студенти кафедри туристичного і готельного бізнесу підкорюють найвищу точку України – гору Говерла. Цього року традиційне сходження на висоту 2061 м відбулося 25 жовтня у складі групи із 94 студентів трьох університетів м. Києва: нашого, Національного університету харчових технологій, Київського університету імені Б. Грінченка та Київського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці сфери туризму підкорили Говерлу! 29 жовтня 2019

Навчально-науковий інститут харчових технологій у школах Бобровицької громади

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга відвідали Бобровицьку гімназію та Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, що на Чернігівщині. Школярі Чернігівської області історично є здобувачами різних спеціальностей Національного у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-науковий інститут харчових технологій у школах Бобровицької громади 16 вересня 2024

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня в нашому університеті був урочисто відкритий Всеукраїнський студентський конкурс «Харчові технології-2019». Цей проект має на меті підтримку творчої, креативної, мотивованої до успіху молоді й проводиться за ініціативи Фонду Бориса Колесникова вже вдруге. У минулому році серед 30 переможців конкурсу були 8 наших студентів, які в якості ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019» 27 вересня 2018

У науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука» взяли участь наші викладачі

Викладачі  кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у щорічній VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася 25 жовтня 2022 року за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта», за підтримки проєкту «Німецько-україн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука» взяли участь наші викладачі 28 жовтня 2022