Н У Х Т

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

12 червня 2024

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів за ініціативи гарантки освітньої бакалаврської програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», відповідальної за методичну роботу кафедри, доцентки Світлани Усатюк відбувся методичний семінар «План управління небезпечними факторами (план HACCP/ОПРП): практичні навички системи менеджменту харчової безпечності», до участі у якому долучилися і здобувачі вищої освіти.

Гостьовим спікером був запрошений зовнішній стейкхолдер, член робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітнього ступеня бакалавра, провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко.

Фахівець акцентував увагу на вимогах стандартів ISO 22000:2018, ISO/TS 22003:2013, ISO/TS 22004:2014, ISO 22005:2007, ISO 22006:2009, ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4 ISO/TS 22002-5, FSSC 22000; дав характеристику визначенню понять відповідно до стандарту ISO 22000:2018, використанню термінів «небезпечний фактор» і «небезпечний чинник», «операційна програма-передумова» і «критична точка управління». Також він приділив значну увагу питанню встановлення операційних програм-передумов і критичних точок управління під час розроблення системи управління безпечності на потужності зі врахуванням методів оцінювання ризиків і категоризації заходів управління.

У доповіді були висвітлені питання щодо управління моніторингом і вимірюваннями, управління невідповідностями продуктів і процесів, складання плану НАССР і плану ОППР, валідації і верифікації.

Гостьовий лектор поділився власним досвідом розроблення системи управління безпечністю для однієї з галузей харчової промисловості та навів приклади складання документації.

Провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко надав обґрунтовані відповіді на запитання присутніх, висловив побажання й надалі проводити спільні освітньо-наукові заходи та залучати більшу кількість здобувачів вищої освіти до таких заходів.

Представлена на методичному семінарі інформація буде використана викладачами кафедри у навчальному процесі підготовки здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», під час виконання кваліфікаційних робіт за освітніми ступенями бакалавра і магістра, а також у науковій діяльності.

Опублікований: 12-06-2024
Читайте також:
Майстер-клас з діагностики HR-процесів компанії для менеджерів персоналу

30 жовтня 2024 року для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» відбувся майстер-клас «Діагностика HR-процесів у компанії» від Катерини Негрій ‒ відомої експертки у сфері HR-консалтингу та стейхолдерки освітньої програми. Фахівчиня зауважила, що діагностика HR-процесів компанії допом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з діагностики HR-процесів компанії для менеджерів персоналу 31 жовтня 2024

Новий напрям довгострокового проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття»

7 травня в університеті відбулося чергове засідання круглого столу з розгляду тих нових викликів, які постають перед нашою країною, а в більш локальному масштабі – перед науковою спільнотою, задіяною у виконанні проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття». З вітальними словами до присутніх звернулися організатори, ідейні натхненники т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий напрям довгострокового проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття» 12 травня 2025

Яка роль волонтерства у соціалізації молоді та побудові майбутньої кар'єри дізналися наші другокурсники

Яка роль волонтерства у соціалізації молоді та побудові майбутньої кар'єри? У цьому та інших супровідних питаннях 8 грудня 2020 р. у рамках кураторської години розбиралися здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм». Відтак, під час участі у вебінарі «Волонтерство без обмежень», організованому  Unistudy, були розглянуті: види волонтерських прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яка роль волонтерства у соціалізації молоді та побудові майбутньої кар'єри дізналися наші другокурсники 10 грудня 2020

Останній зимовий OPEN DAY факультету біотехнології та екологічного контролю

В останні вихідні зими хтось поспішав насолодитись уже відчутними подихами весни, а профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) провела черговий OPEN DAY в онлайн-форматі. Іще частина майбутніх вступників мала нагоду ближче познайомитися з факультетом та перевагами навчання за запропонованими спеціальностями са...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній зимовий OPEN DAY факультету біотехнології та екологічного контролю 01 березня 2021