Н У Х Т

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

12 червня 2024

Практичні навички від зовнішнього стейкхолдера – викладачам і здобувачам освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів за ініціативи гарантки освітньої бакалаврської програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», відповідальної за методичну роботу кафедри, доцентки Світлани Усатюк відбувся методичний семінар «План управління небезпечними факторами (план HACCP/ОПРП): практичні навички системи менеджменту харчової безпечності», до участі у якому долучилися і здобувачі вищої освіти.

Гостьовим спікером був запрошений зовнішній стейкхолдер, член робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітнього ступеня бакалавра, провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко.

Фахівець акцентував увагу на вимогах стандартів ISO 22000:2018, ISO/TS 22003:2013, ISO/TS 22004:2014, ISO 22005:2007, ISO 22006:2009, ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4 ISO/TS 22002-5, FSSC 22000; дав характеристику визначенню понять відповідно до стандарту ISO 22000:2018, використанню термінів «небезпечний фактор» і «небезпечний чинник», «операційна програма-передумова» і «критична точка управління». Також він приділив значну увагу питанню встановлення операційних програм-передумов і критичних точок управління під час розроблення системи управління безпечності на потужності зі врахуванням методів оцінювання ризиків і категоризації заходів управління.

У доповіді були висвітлені питання щодо управління моніторингом і вимірюваннями, управління невідповідностями продуктів і процесів, складання плану НАССР і плану ОППР, валідації і верифікації.

Гостьовий лектор поділився власним досвідом розроблення системи управління безпечністю для однієї з галузей харчової промисловості та навів приклади складання документації.

Провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко надав обґрунтовані відповіді на запитання присутніх, висловив побажання й надалі проводити спільні освітньо-наукові заходи та залучати більшу кількість здобувачів вищої освіти до таких заходів.

Представлена на методичному семінарі інформація буде використана викладачами кафедри у навчальному процесі підготовки здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», під час виконання кваліфікаційних робіт за освітніми ступенями бакалавра і магістра, а також у науковій діяльності.

Опублікований: 12-06-2024
Читайте також:
Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету провели семінар для науковців

23 березня у науковому читальному залі Науково-технічної бібліотеки університету відбувся науково-практичний семінар «Публікація в міжнародному виданні: практичні поради щодо оформлення, розповсюдження наукової роботи». Доповідач Валентина Каленська розповіла присутнім про рекомендації щодо вимог оформлення публікацій у міжнародних рейтингових нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету провели семінар для науковців 26 березня 2018

Золотими медалями фестивалю технічної творчості нагороджені наші студенти

Київські технікуми і коледжі провели фестиваль технічної творчості студентів, на який із метою профорієнтаційної роботи були запрошені учні загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва. 86% випускників таких навчальних закладів працевлаштовуються за фахом. Тож, це гарний високий показник, який свідчить про те, що навчальні заклади такого типу роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Золотими медалями фестивалю технічної творчості нагороджені наші студенти 12 липня 2019

Оновлення та перспективи освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

У рамках проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся ряд зустрічей. Так, онлайн-зустріч розширеної робочої групи ОПП, у якій взя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оновлення та перспективи освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 05 лютого 2025

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства з пропозицією поглиблення навчання в умовах виробництва з отриманням сертифікату завітали CEO в компанії «Агротехнолоджі» Петро Циганков і виконавчий директор «Укрбіоетанол» Тарас Миколаєнко. Принцип пропонованої програми стажування – « Ми створюємо та вдосконалюємо біоенергетичні виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 27 жовтня 2020