Н У Х Т

Потужне поповнення наукової школи хімтехнологів

23 грудня 2024

Потужне поповнення наукової школи хімтехнологів

За доброю традицією прилюдні захисти випускових кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» відбуваються англійською мовою. Цьогоріч англійською мовою на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів захищалися двоє здобувачів – Анна Прокопенко з роботою «Purification of epidermal growth factor process development» та Ярослав Огуй з роботою «Development of the formulation of medicinal-prophylactic toothpaste with St. John's wort extract» (керівниця – доцентка, к.т.н. Олена Подобій).

Захисти робіт оцінювала екзаменаційна комісія у складі: к.х.н., доцента кафедри органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Панченка (голова), д.х.н., професора Михайла Мілюкіна, к.х.н., доцентки, гарантки освітньо-професійної програми Тетяни Бойчук, к.т.х., доцентки Олени Подобій і к.х.н., доцентки Галини Білої (секретарка ЕК).

Підтримати здобувачів магістерського ступеня долучилися д.т.н., професорка, завідувачка кафедри Тамара Носенко, доценти Ігор Фесич і Олеся Романова, завідувачка лабораторій Алла Таволжан і магістри першого року навчання.

Окремої уваги заслуговує робота Аніти Пастух «Розроблення рецептури лінійки косметичних засобів для військовослужбовців» (косметичка для військовослужбовців), виконана під керівництвом Олени Подобій. Робота має актуальне практичне значення в умовах сьогодення, її результати пройшли апробацію в реальних умовах на понад 100 військовослужбовцях. Присутні відзначили, що здобувачка має свідому громадську позицію та зробила реальний внесок у перемогу України.

Слід зазначити, що всі представлені роботи мали не лише теоретичне спрямування, а й практичну цінність, адже більшість здобувачів уже працюють за спеціальністю у провідних фармацевтичних компаніях України та зарубіжжя, на підприємствах косметичної і харчової галузей.

Усі магістерські роботи були апробовані на вітчизняних і міжнародних наукових конференціях. Окремі роботи мають Акт упровадження у навчальний процес і Акт упровадження у технологічну лінію виробництва на косметичних підприємствах.

За результатами захистів, що відбулися 11, 13, 16 та 20 грудня екзаменаційна комісія одноголосно присвоїла 16 здобувачам денної та заочної форм навчання освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» кваліфікацію «Магістр» за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». А Ганна Савіцька (керівниця – к.х.н., доцент Тетяна Бойчук) рекомендована до отримання диплому з відзнакою.

Колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів пишається нашою талановитою молоддю і запрошує до вступу на третій освітній рівень навчання!

Опублікований: 23-12-2024
Читайте також:
Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

26 вересня до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології завітали гості – восьмикласники ліцею «Наукова зміна» у супроводі вчителя біології Валентини Холоденко. Організацію цієї екскурсії взяла на себе в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська. Юні гості жваво цікавились усім: як виглядають чашки Петрі? ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів 27 вересня 2018

Корисний досвід і позитивні враження першокурсників від компанії «Фармак»

Екскурсії до великих промислових і фармацевтичних компаній завжди стають для здобувачів спеціальності «Біотехнології і біоінженерія» місцем отримання корисного досвіду та вражень. Саме тому із великим задоволенням здобувачі групи БТ-1-1 вирушили на екскурсію на фармацевтичний завод «Фармак». Компанія «Фармак» відома як лідер із виробництва лікарсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний досвід і позитивні враження першокурсників від компанії «Фармак» 23 червня 2023

Магістранти серед фіналістів акселераційної програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine

У грудні 2023 року магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою закінчила проходження другого акселераційного етапу програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine. За час учас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед фіналістів акселераційної програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine 25 грудня 2023

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

Згідно з планом проведення відкритих занять 17 травня відбулася відкрита лекція «Технології фаршевих консервів» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського з навчальної дисципліни «М’ясні технології. Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів» для здобувачів третього курсу спеціальності «Харчові технології» Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 18 травня 2021