За доброю традицією прилюдні захисти випускових кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» відбуваються англійською мовою. Цьогоріч англійською мовою на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів захищалися двоє здобувачів – Анна Прокопенко з роботою «Purification of epidermal growth factor process development» та Ярослав Огуй з роботою «Development of the formulation of medicinal-prophylactic toothpaste with St. John's wort extract» (керівниця – доцентка, к.т.н. Олена Подобій).
Захисти робіт оцінювала екзаменаційна комісія у складі: к.х.н., доцента кафедри органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Панченка (голова), д.х.н., професора Михайла Мілюкіна, к.х.н., доцентки, гарантки освітньо-професійної програми Тетяни Бойчук, к.т.х., доцентки Олени Подобій і к.х.н., доцентки Галини Білої (секретарка ЕК).
Підтримати здобувачів магістерського ступеня долучилися д.т.н., професорка, завідувачка кафедри Тамара Носенко, доценти Ігор Фесич і Олеся Романова, завідувачка лабораторій Алла Таволжан і магістри першого року навчання.
Окремої уваги заслуговує робота Аніти Пастух «Розроблення рецептури лінійки косметичних засобів для військовослужбовців» (косметичка для військовослужбовців), виконана під керівництвом Олени Подобій. Робота має актуальне практичне значення в умовах сьогодення, її результати пройшли апробацію в реальних умовах на понад 100 військовослужбовцях. Присутні відзначили, що здобувачка має свідому громадську позицію та зробила реальний внесок у перемогу України.
Слід зазначити, що всі представлені роботи мали не лише теоретичне спрямування, а й практичну цінність, адже більшість здобувачів уже працюють за спеціальністю у провідних фармацевтичних компаніях України та зарубіжжя, на підприємствах косметичної і харчової галузей.
Усі магістерські роботи були апробовані на вітчизняних і міжнародних наукових конференціях. Окремі роботи мають Акт упровадження у навчальний процес і Акт упровадження у технологічну лінію виробництва на косметичних підприємствах.
За результатами захистів, що відбулися 11, 13, 16 та 20 грудня екзаменаційна комісія одноголосно присвоїла 16 здобувачам денної та заочної форм навчання освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» кваліфікацію «Магістр» за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». А Ганна Савіцька (керівниця – к.х.н., доцент Тетяна Бойчук) рекомендована до отримання диплому з відзнакою.
Колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів пишається нашою талановитою молоддю і запрошує до вступу на третій освітній рівень навчання!