Н У Х Т

Попередній захист

28 грудня 2017

Попередній захист

27 грудня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Розробка безглютенових макаронних виробів» аспіранта Олександра Рожно. Науковий керівник – професор кафедри Віра Юрчак.

Метою представленої роботи є наукове обґрунтування доцільності використання кукурудзяного борошна тонкого помелу, структуроутворювачів різної природи та параметрів технологічних процесів для виготовлення безглютенових макаронних виробів.

Для досягнення визначених цілей автором були проведені дослідження властивостей кукурудзяного борошна, здійснене порівняльне оцінювання структуроутворювачів за реологічними характеристиками та визначений вплив параметрів тістоприготування на показники якості та процес формування безглютенових макаронних виробів. Також під час доповіді були представлені результати досліджень сорбції та десорбції води, форм зв’язку вологи в макаронних виробах і кінетики їх сушіння.

Після завершення доповіді виступили рецензенти: проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Голікова та доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш. Рецензенти високо оцінили представлену роботу, відзначили її актуальність і практичну цінність. В обговоренні дисертаційної роботи взяли участь професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Антонела Дорохович, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Ігор Дубковецький.

Олександр Рожно під час презентації та відповідей на запитання підтвердив свій високий кваліфікаційний рівень. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

Опублікований: 28-12-2017
Читайте також:
Безпечність і якість продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР обговорюють в університеті

4 грудня 2019 року у нашому університеті розпочався інформаційно-консультаційний практикум «Законодавство України щодо безпечності та якості продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР. Сучасні підходи до експертизи та контролю якості». У заході беруть участь представники підприємств пиво-безалкогольної галузі України, віт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Безпечність і якість продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР обговорюють в університеті 05 грудня 2019

Здобувачі-міжнародники знайомляться з історією грошей та розвитком банківської і страхової справи

Студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» нашого університету разом із викладачами кафедри міжнародної економіки були запрошені до унікальної навчально-наукової лабораторії «Музей грошей, банківської справи та страхування» у Національному університеті біоресурсів та природокористу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-міжнародники знайомляться з історією грошей та розвитком банківської і страхової справи 25 жовтня 2023

Святковий профорієнтаційний майстер-клас для київських школярів від кафедри готельно-ресторанної справи

Напередодні травневих свят кафедра готельно-ресторанної справи активно проводить профорієнтаційні заходи. Доцент кафедри Тетяна Сильчук зі студентами-першокурсниками спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Ольгою Петровською, Анастасією Денисенко, Давидом Асатряном і Артемом Вельховецьким відвідали гімназію №59 імені Бойченка міста Києва. Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий профорієнтаційний майстер-клас для київських школярів від кафедри готельно-ресторанної справи 26 квітня 2019

Харчова безпека у фокусі: міждисциплінарний діалог Києва і Харкова

6 травня 2025 року доктор технічних наук, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін прочитав гостьову лекцію на тему «Методологічні концепції системи управління безпечністю харчової продукції – системи HACCP» магістрантам Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у межах вивчення ними дисципліни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчова безпека у фокусі: міждисциплінарний діалог Києва і Харкова 07 травня 2025