Н У Х Т

Підведені підсумки з винахідницької діяльності за минулий рік

13 січня 2022

Підведені підсумки з винахідницької діяльності за минулий рік

В університеті приділяється велика увага розвитку винахідницької діяльності, залученню до науково-технічної творчості аспірантів і студентської молоді шляхом їх участі у виконанні науково-дослідних робіт.

На початку нового календарного року фахівці відділу інтелектуальної власності традиційно підвели підсумки роботи нашого колективу у цьому напрямку за минулий рік.

За 2021 рік університетом отримано 73 охоронні документи. З них патентів на винахід 34, у тому числі у співавторстві зі студентами 9; патентів на корисну модель 39, у тому числі у співавторстві зі студентами 16. Зокрема, серед них: патенти на винаходи –     № 122307 «Спосіб отримання харчового сиропу із цукрового сорго» (НА. Гусятинська, Н.О. Григоренко, М.В. Гусятинський, О.І. Полова, Н.І. Штангеєва, Т.М.Чорна), № 123872 «Спосіб підготовки води для виробництва напоїв» (С.І.Олійник, А.І.Куц, Л.А. Тарасюк, О.В. Кушнір, В.Я. Каганов), № 123968 «Мехатронний модуль покрокового накопичення шарів вантажів з рекуператором енергії» (М.В.Якимчук, В.М. Якимчук), № 124540 «Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці» (Л.В.Стрельченко, І.В.Дубковецький, А.І.Маринін, В.М.Пасічний), № 124754 «Штам молочнокислих бактерій Lactobacillus sp. ПМД-19 для виробництва ферментованих напоїв» (В.Л. Прибильський, Т.О.Мудрак, О.С.Дулька, А.М.Куц, О.В.Кушнір); патенти на корисні моделі – № 147220 «Лінія виробництва прозорого водного екстракту бурштину» (В.М.Чорний, Т.Г.Мисюра, Н.В.Попова, В.Л.Зав’ялов), № 148754 «Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду» (Є.І.Іванов, В.В.Шутюк, О.В.Кушнір), № 148755 «Дискова розпилювальна сушарка з жалюзійним розподіленням теплоносія» (В.І.Туфекчі, Ю.І.Вересоцький), № 149292 «Спосіб виробництва оздоблювальної помадки з порошком керобу для глазурування борошняних кондитерських виробів» (А.Ю.Божко, С.І.Усатюк), № 149299 «Механізм живлення роторної таблеткової машини» (М.Ю. Сполович, О.О.Чепелюк).

Зауважимо, що активність співробітників університету з винахідницької діяльності значно знизилася у зв’язку з карантинними заходами, проте, наші науковці й винахідники продовжують свою активну творчу діяльність, тож маємо надію, що найближчим часом кількість охоронних документів, отриманих нашими винахідниками зросте.

Опублікований: 13-01-2022
Читайте також:
Місяць знань і таланту на кафедрі економіки і права

Справжнім місяцем знань і таланту цьогоріч став лютий на кафедрі економіки і права ‒ відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрантів денної і заочної форм навчання спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства». Уже перші хвилини презентацій відобразили зрілість майбутніх фахівців, що мають сформовані ду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Місяць знань і таланту на кафедрі економіки і права 26 лютого 2024

Освітній ступінь «Магістр» присвоєно випускникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі, що відзначили члени екзаменаційної комісії: завідувач кафедри Анатолій Куц, професор Віталій Прибильський,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній ступінь «Магістр» присвоєно випускникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 21 лютого 2023

Як стати успішними, ефективними і щасливими дізналися студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління

16 квітня відбулася зустріч студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління з бізнесменом, фінансистом, засновником LONDON COFFEE, CFO «Isaac Pintosevich Systems» Едуардом Куніним. Isaac Pintosevich Systems - освітня компанія, заснована в 2003 році. Майже 15 років кращі експерти у різних сферах за допомогою програм, які базуються на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як стати успішними, ефективними і щасливими дізналися студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління 18 квітня 2018

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Доброю традицією випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету є активність у проведенні заходів із профорієнтаційної роботи з перших тижнів навчального року. 24 вересня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський представляв університет на Дні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 26 вересня 2019