Н У Х Т

Підведені підсумки з винахідницької діяльності за минулий рік

13 січня 2022

Підведені підсумки з винахідницької діяльності за минулий рік

В університеті приділяється велика увага розвитку винахідницької діяльності, залученню до науково-технічної творчості аспірантів і студентської молоді шляхом їх участі у виконанні науково-дослідних робіт.

На початку нового календарного року фахівці відділу інтелектуальної власності традиційно підвели підсумки роботи нашого колективу у цьому напрямку за минулий рік.

За 2021 рік університетом отримано 73 охоронні документи. З них патентів на винахід 34, у тому числі у співавторстві зі студентами 9; патентів на корисну модель 39, у тому числі у співавторстві зі студентами 16. Зокрема, серед них: патенти на винаходи –     № 122307 «Спосіб отримання харчового сиропу із цукрового сорго» (НА. Гусятинська, Н.О. Григоренко, М.В. Гусятинський, О.І. Полова, Н.І. Штангеєва, Т.М.Чорна), № 123872 «Спосіб підготовки води для виробництва напоїв» (С.І.Олійник, А.І.Куц, Л.А. Тарасюк, О.В. Кушнір, В.Я. Каганов), № 123968 «Мехатронний модуль покрокового накопичення шарів вантажів з рекуператором енергії» (М.В.Якимчук, В.М. Якимчук), № 124540 «Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці» (Л.В.Стрельченко, І.В.Дубковецький, А.І.Маринін, В.М.Пасічний), № 124754 «Штам молочнокислих бактерій Lactobacillus sp. ПМД-19 для виробництва ферментованих напоїв» (В.Л. Прибильський, Т.О.Мудрак, О.С.Дулька, А.М.Куц, О.В.Кушнір); патенти на корисні моделі – № 147220 «Лінія виробництва прозорого водного екстракту бурштину» (В.М.Чорний, Т.Г.Мисюра, Н.В.Попова, В.Л.Зав’ялов), № 148754 «Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду» (Є.І.Іванов, В.В.Шутюк, О.В.Кушнір), № 148755 «Дискова розпилювальна сушарка з жалюзійним розподіленням теплоносія» (В.І.Туфекчі, Ю.І.Вересоцький), № 149292 «Спосіб виробництва оздоблювальної помадки з порошком керобу для глазурування борошняних кондитерських виробів» (А.Ю.Божко, С.І.Усатюк), № 149299 «Механізм живлення роторної таблеткової машини» (М.Ю. Сполович, О.О.Чепелюк).

Зауважимо, що активність співробітників університету з винахідницької діяльності значно знизилася у зв’язку з карантинними заходами, проте, наші науковці й винахідники продовжують свою активну творчу діяльність, тож маємо надію, що найближчим часом кількість охоронних документів, отриманих нашими винахідниками зросте.

Опублікований: 13-01-2022
Читайте також:
Традиції і звичаї України та англомовних країн

У центрі уваги здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – традиції і звичаї України та англомовних країн. Під час заходу студенти групи ГС-1-7 розповіли про свої улюблені свята – Великдень, Різдво, Новий рік. Здобувачі та доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко обговорили, що спільного і відмінного мають ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції і звичаї України та англомовних країн 03 травня 2024

У обговоренні пріоритетів економічних реформ взяли участь викладачі і студенти кафедри міжнародної економіки

Викладачі та студенти кафедри міжнародної економіки відвідали Форум «Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади», під час якого лідери політичних сил разом із лідерами бізнес-спільноти та експертами обговорили пріоритети економічних реформ. Організатором форуму виступила Національна бізнес-коаліція, яка о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні пріоритетів економічних реформ взяли участь викладачі і студенти кафедри міжнародної економіки 30 вересня 2019

Актуальна тематика розвитку внутрішнього та міжнародного туризму у кваліфікаційних роботах магістрантів

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної і заочної форм навчання зі спеціальності «Туризм». Екзаменаційну комісію очолила д.е.н., доцент, професор кафедри туризму та рекреації Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Роскладка. До складу комісії також уві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тематика розвитку внутрішнього та міжнародного туризму у кваліфікаційних роботах магістрантів 20 лютого 2020

Колектив Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ передав естафету флешмобу 22 Pushup Challenge Свалявському технічному коледжу НУХТ

22 Pushup Challenge – флешмоб, започаткований 2016 року в США, який набув значної популярності в різних країнах світу, в тому числі в Україні. Він має за мету підтримання учасників бойових дій із посттравматичним синдромом, підтримання воїнів та загартування тіла. Учасники флешмобу протягом 22 днів віджимаються від підлоги 22 рази перед відеокамеро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ передав естафету флешмобу 22 Pushup Challenge Свалявському технічному коледжу НУХТ 24 лютого 2017