Н У Х Т

Перспективна сировина для дієтичного харчування

15 березня 2024

Перспективна сировина для дієтичного харчування

14 березня 2024 р. у діджитал-просторі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція «Їжа для життя: перспективна сировина та інноваційні процеси» провідної наукової співробітниці Інституту продовольчих ресурсів НААН України, заступниці завідувача відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів, д.т.н. Ірини Гриненко.

Захід був організований у межах тем лекцій навчальних дисциплін «Технології дієтичної харчової продукції» для магістрантів освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», «Інноваційні ресторанні технології. Модуль 2» для магістрантів освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» та «Дієтологія» для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування». Лекцію із задоволенням також прослухали завідувачка та викладачі кафедри.

Питання організації дієтичного харчування в Україні є актуальними та своєчасними, вирішення яких сприятиме покращенню здоров’я нації у коротко- та довгостроковій перспективі.

Слухачі отримали цікаву інформацію про сучасні розробки з використанням плодово-ягідної, овочевої та пряно-ароматичної сировини; вміст поживних і біологічно активних речовин як у рослинній сировині, так і у дієтичних добавках на її основі.

Лекторка детально охарактеризувала наукові розробки відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів, а також перспективи їх використання у технологіях ресторанної продукції дієтичного та аюрведичного спрямування.

Лекція викликали жваве обговорення серед присутніх, на всі запитання були надані вичерпні відповіді та окреслені напрями подальшої співпраці.

Здобувачі освіти та колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вдячні Ірині Гриненко за цікавий, змістовний захід та унікальний інформаційний матеріал.

Опублікований: 15-03-2024
Читайте також:
Зміни – закон життя

Зараз Україні як ніколи потрібні справжні професіонали своєї справи, тому навчальний процес в нашому університеті не тільки продовжується, а й вдосконалюється. Наразі на кафедрі біотехнології і мікробіології закінчилося громадське обговорення оновленого варіанту освітньо-професійної програми (ОПП) «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни – закон життя 10 травня 2022

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування

З 1 квітня по 1 червня 2022 року завдяки отриманому гранту на мобільність від організації СEEPUS, доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива стажується в Університеті Крайова (м. Крайова, Румунія). Крайова – місто, яке розташоване у наймальовничішому з південних регіонів Румунії – Олтенії, на березі річки Жіу, лівого прит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування 27 квітня 2022

Від таблетки до пігулки: здобувачі опановують методи визначення якісних характеристик

Тверда лікарська форма – найбільш поширена з усіх лікарських форм, найзручніша у застосуванні та зберіганні. Але скільки праці вкладено в її виготовлення! І якщо на виробництві ця праця майже повністю є автоматизованою, що пояснюється вимогами GMP, то методи контролю таблеток зазвичай виконуються співробітниками лабораторії власноруч. Саме ці метод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від таблетки до пігулки: здобувачі опановують методи визначення якісних характеристик 06 червня 2023

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами. Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України 08 січня 2024