Н У Х Т

Першокурсники у Національному музеї Тараса Шевченка

02 травня 2024

Першокурсники у Національному музеї Тараса Шевченка

Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» (група ХЧ-1-4) разом із кураторкою, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряною Романовою відвідали Національний музей Тараса Шевченка.

Експозиція музею займає 15 залів і поділена на дві частини. У першій – за хронологічно-тематичним принципом висвітлюється біографія Кобзаря. У другій – демонструються малярські та графічні твори митця.

І хоча з міркувань безпеки, на час російської агресії і воєнного стану, оригінали творів Шевченка в експозиції замінено копіями й не експонуються меморії, відвідування музею все одно справляє неймовірне враження.

Під час екскурсії музеєм наші здобувачі освіти поринули у 19 століття й послухали захоплюючу історію про маленького Тараса. Відчули смуток, коли він був кріпаком, і дізналися, як тоді розквітала його творчість.

Від побачених картин, завмирало серце, а від Шевченкових віршів захоплювало подих. Оглядаючи великі зали, екскурсанти спостерігали за розвитком мистецтва, й вкотре переконалися, наскільки українська культура яскрава й самобутня, які у нас неймовірні поети, письменники, художники. Особливо, такий митець як Тарас Григорович Шевченко.

Студенти всім рекомендують відвідати музей і краще ознайомитися з нашою культурою спадщиною.

Опублікований: 02-05-2024
Читайте також:
Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували

Наприкінці травня студенти групи ТІ-2-6 під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Світлани Тетеріної у рамках вивчення дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій» розпочали дослідження мікробіологічної забрудненості об’єктів навколишнього середовища. Вони зробили посіви повітря лекційних аудиторій, холу, підвалу, туалету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували 20 червня 2019

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України

27 жовтня у форматі відео-конференції відбулася зустріч представників Національної ресторанної асоціації України (НРАУ) та викладачів кафедри готельно-ресторанної справи. За ініціативи колективу кафедри між нашим університетом і асоціацією укладений меморандум про співпрацю. До складу НРАУ, яка об’єднує рестораторів з усієї країни, аби разом відст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України 31 жовтня 2022

Інноваційна платформа сучасного виробництва та взаємодії

9-10 жовтня представники Навчально-наукового Інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Сергій Блаженко та Юрій Вересоцький взяли участь у щорічній конференції «ЗМІНИ. ІННОВАЦІЇ. УСПІХ», присвяченій питанням модернізації технологій в сфері машинобудівного проектування та виробництва, освіти, впровадження компонентів Індустрії 4.0 в машиноб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційна платформа сучасного виробництва та взаємодії 10 жовтня 2019

Збереженням науки під час війни опікується наша колега

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва разом із командою науково-популярного медіа «Куншт» та українськими науковцями взяла участь у презентації платформи Science at risk, завдяки якій популяризуватимуть експертизу українських вчених, знаходитимуть міжнародні партнерства і розповідатимуть історії науковців під час вій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збереженням науки під час війни опікується наша колега 24 квітня 2023