Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» (група ХЧ-1-4) разом із кураторкою, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряною Романовою відвідали Національний музей Тараса Шевченка.
Експозиція музею займає 15 залів і поділена на дві частини. У першій – за хронологічно-тематичним принципом висвітлюється біографія Кобзаря. У другій – демонструються малярські та графічні твори митця.
І хоча з міркувань безпеки, на час російської агресії і воєнного стану, оригінали творів Шевченка в експозиції замінено копіями й не експонуються меморії, відвідування музею все одно справляє неймовірне враження.
Під час екскурсії музеєм наші здобувачі освіти поринули у 19 століття й послухали захоплюючу історію про маленького Тараса. Відчули смуток, коли він був кріпаком, і дізналися, як тоді розквітала його творчість.
Від побачених картин, завмирало серце, а від Шевченкових віршів захоплювало подих. Оглядаючи великі зали, екскурсанти спостерігали за розвитком мистецтва, й вкотре переконалися, наскільки українська культура яскрава й самобутня, які у нас неймовірні поети, письменники, художники. Особливо, такий митець як Тарас Григорович Шевченко.
Студенти всім рекомендують відвідати музей і краще ознайомитися з нашою культурою спадщиною.