Н У Х Т

Першокурсники у Національному музеї Тараса Шевченка

02 травня 2024

Першокурсники у Національному музеї Тараса Шевченка

Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» (група ХЧ-1-4) разом із кураторкою, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряною Романовою відвідали Національний музей Тараса Шевченка.

Експозиція музею займає 15 залів і поділена на дві частини. У першій – за хронологічно-тематичним принципом висвітлюється біографія Кобзаря. У другій – демонструються малярські та графічні твори митця.

І хоча з міркувань безпеки, на час російської агресії і воєнного стану, оригінали творів Шевченка в експозиції замінено копіями й не експонуються меморії, відвідування музею все одно справляє неймовірне враження.

Під час екскурсії музеєм наші здобувачі освіти поринули у 19 століття й послухали захоплюючу історію про маленького Тараса. Відчули смуток, коли він був кріпаком, і дізналися, як тоді розквітала його творчість.

Від побачених картин, завмирало серце, а від Шевченкових віршів захоплювало подих. Оглядаючи великі зали, екскурсанти спостерігали за розвитком мистецтва, й вкотре переконалися, наскільки українська культура яскрава й самобутня, які у нас неймовірні поети, письменники, художники. Особливо, такий митець як Тарас Григорович Шевченко.

Студенти всім рекомендують відвідати музей і краще ознайомитися з нашою культурою спадщиною.

Опублікований: 02-05-2024
Читайте також:
Ще одна аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобула ступінь PhD!

26 травня 2025 року відбувся захист дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Марії Блаженко на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням продуктів переробки насіння конопель» здобувачка виконала під керівни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобула ступінь PhD! 28 травня 2025

Спеціальності НУХТ – у ТОПі!

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» склала рейтинг спеціальностей за кількістю поданих вступниками заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання. У ТОП-5 спеціальностей, на які згідно з цим рейтингом, найбільше вступників подали заяви, спеціальності нашого університету «Мен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціальності НУХТ – у ТОПі! 08 серпня 2025

Професура університету плідно працює у спеціалізованих вчених радах інших ЗВО

Професор кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Вячеслав Іващук узяв участь у роботі спеціалізованої вченої ради Д26.002.04, що функціонує при НТТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Тематикою доповіді, що представляв громадянин Сирії Арафф Хальдун Осман на здобуття ступеня кандидата технічних наук, пропонувалося здійснювати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професура університету плідно працює у спеціалізованих вчених радах інших ЗВО 25 березня 2021

Гостьова лекція для першокурсників від фахівців Cityhotel Residence

Здобувачі першого курсу освітньої програми «Технології харчування» в межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» прослухали гостьову лекцію «Розвиток закладів ресторанного господарства України. Досвід Cityhotel Residence». Ініціювали захід лекторка дисципліни, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Мамченко, асист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для першокурсників від фахівців Cityhotel Residence 22 вересня 2025