Н У Х Т

Переддипломна практика на підприємствах з органічним виробництвом

07 липня 2025

Переддипломна практика на підприємствах з органічним виробництвом

Формування і розвиток професійних умінь магістрантів не окреслюється лише теоретичною підготовкою. Багато навичок вони здобувають під час проходження практики в умовах виробництва. Основною метою практичної підготовки здобувачів освіти є узагальнення і вдосконалення теоретичних знань, отриманих у процесі навчання, а також опанування професійного досвіду та усвідомлення готовності до самостійної трудової діяльності.

1 липня здобувачі освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» ознайомилися з ТОВ «Органік Мілк», яке є лідером серед підприємств України з виробництва органічних молочних продуктів. Сучасне потужне підприємство, оснащене новітнім обладнанням і зі впровадженням класичних способів перероблення сировини, з дотриманням усіх принципів і вимог до органічного виробництва, вражає акуратністю, цілісністю і гармонією.

Компанія має повний завершений цикл виробництва від вирощування кормів, утримання поголів’я м’ясо-молочного стада до перероблення молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання. Сучасний фермерський комплекс європейського зразка та новітній високотехнологічний молокопереробний завод дозволяють досягати показників найвищої якості продукції.

Продукція ТОВ «Органік Мілк» є унікальною для вітчизняного ринку за сукупністю таких характеристик, як користь, безпека споживання, смакові якості та кулінарні можливості. Особливість продукції полягає в тому, що в процесі виробництва молочних продуктів використовуються лише органічне молоко та кисломолочні бактерії, що відповідають міжнародним вимогам органічного виробництва.

На фермах корови споживають лише органічні корми та близько 200 днів на рік випасаються на органічних пасовищах. Вся продукція виготовляється згідно з міжнародними нормами, а всі процеси виробництва молока знаходяться під контролем сертифікаційного органу «Органік Стандарт».

На підприємстві здобувачів освіти радо зустріли директорка Олена Стретович і завідувач лабораторії Дмитро Подстречний. Директорка поділилася планами підприємства на найближче майбутнє і запропонувала аспекти подальшого співробітництва з університетом. Завідувач лабораторії ознайомив відвідувачів із історією підприємства, його внутрішньою структурою, становленням компанії як потужного лідера в галузі. Окрему увагу присвятив нюансам організації і дотримання принципів органічного виробництва молочної продукції, ознайомив із технологічними потужностями ліній, обладнанням, розповів про організацію контролю сировини, напівфабрикатів і готової продукції. З гордістю провів виробничими та складськими приміщеннями, акцентував на впроваджених системах менеджменту якості та безпечності продукції.

Родзинкою прийому стала дегустація власних сирів і кисломолочної продукції компанії. Надзвичайно смачні органічні сири і йогурти, ряжанка, що виробляються підприємством, не залишили жодного дегустатора байдужим і закріпили його як постійного споживача органічних молокопродуктів від «Органік Мілк».

Щиро вдячні всім, хто долучився до цієї події, особливо керівництву ТОВ «Органік Мілк» за теплу зустріч, віру в майбутніх фахівців і підтримку їх професійного зростання!

Опублікований: 07-07-2025
Читайте також:
Із побажаннями втілення грандіозних ідей і проектів попрощалися з випускниками у Кам’янець-Подільському коледжі НУХТ

У Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося урочисте вручення дипломів випускникам спеціальностей «Облік і оподаткування», «Економіка», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Обслуговування програмних систем і комплексів», «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок», «Виробництво хліба, кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із побажаннями втілення грандіозних ідей і проектів попрощалися з випускниками у Кам’янець-Подільському коледжі НУХТ 01 липня 2019

Інтелектуальна гра на факультеті біотехнології та екологічного контролю зібрала від першокурсників до четвертокурсників

Як сказав Алі ібн Абу Таліб: «Найбільше багатство – розум». 24 жовтня в студентському клубі університету відбулася подія для усіх знавців і любителів інтелектуальних ігор факультету біотехнології та екологічного контролю – гра «Що? Де? Коли?». Харизматичний ведучий Мирослав Хоньків своїми запитаннями змушував команди відчувати себе школярами. У гр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальна гра на факультеті біотехнології та екологічного контролю зібрала від першокурсників до четвертокурсників 25 жовтня 2018

До єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови готуються студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

За ініціативи декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка була організована онлайн-зустріч «ЄВІ на 200 балів» для здобувачів 4 курсу із завідувачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Оленою Галинською. Відбулося три сесії на платформі Zoom зі студентами спеціальностей факультету – «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови готуються студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 29 травня 2020

Завершилися захисти здобувачів вищої освіти кафедри технології консервування

На кафедрі технології консервування з 11 по 14 лютого 2020 року відбулися основні захисти здобувачів вищої освіти:– дипломних проєктів фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології», освітнього ступеня «Бакалавр», за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» заочної форми навчання;– магі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти здобувачів вищої освіти кафедри технології консервування 18 лютого 2020