Н У Х Т

Освітній проєкт #Farmak_Lab-2021: у кращих традиціях інновацій

24 грудня 2021

Освітній проєкт #Farmak_Lab-2021: у кращих традиціях інновацій

Нещодавно відбувся черговий освітній захід #Farmak_Lab, на якому здобувачі освіти університету традиційно мали змогу поспілкуватися з представниками компанії «Фармак».

Захід розпочався зі вступного слова рекрутерки компанії Віталії Заболотної, яка описала переваги роботи на виробництвах АТ «Фармак». Після цього виступив Олександр Щиковський з темою «Генерики. Біоеквівалентність. Розроблення генериків в Україні. Вимоги». Завершила захід доповідь Миколи Пидюри «Дизайн та аналіз експериментів у фармацевтичному виробництві».

З інформації, наведеної доповідачами, зрозуміло, що генерики від «Фармак» виробляються без найменших відхилень від оригінальної технології, відповідно до стандартів ІSO, проходять усі необхідні випробування, в тому числі на біоеквівалентність, та попри поширене помилкове судження, за якістю не поступаються оригінальним препаратам. Якщо ж говорити про біосиміляри (препарати, що отримують біотехнологічно і тому не можуть бути абсолютно точно скопійовані з початкового зразка), то спеціалістам компанії «Фармак» за рахунок власної майстерності, новітніх технологій і серйозної науково-дослідної бази вдається створювати біотехнологічні ліки, що не тільки не гірші, а у чомусь навіть кращі за початковий препарат. Адже основними цінностями компанії «Фармак» є якість, зростання, професіоналізм, залученість та інноваційність.

Незважаючи на те, що підприємству вже 95 років, «Фармак» залишається флагманом української науки. «Фармак» має інноваційний R&D-комплекс, на компанію працює 150 науковців, із яких 46 кандидатів наук і 5 докторів наук. Крім цього, «Фармак» має багато освітніх проєктів, підтримує творчу та прогресивну молодь, спонсорує олімпіади, співпрацює з провідними університетами та МАН.

Майже сотня студентів із захопленням слухала доповіді провідних фахівців відділу інноваційного пошуку та прототипів, а про зацікавленість свідчила значна кількість питань від слухачів. Фармаківці пообіцяли проаналізувати пропозиції та побажання молоді і на наступній зустрічі висвітлити теми, які найбільше зацікавлять здобувачів освіти. 

Опублікований: 24-12-2021
Читайте також:
Канікули з користю!

Керівництво Навчально-наукового інституту харчових технологій, заручившись підтримкою викладачів профільних кафедр, ініціювало організацію та проведення профорієнтаційного заходу «WORKSHOP з ННІХТ: навчись, приготуй та скуштуй», основною метою якого було знайомство школярів із цікавим та різноманітним світом харчових технологій. У рамках цього зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Канікули з користю! 26 березня 2025

Розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму на тижні циклової комісії харчових технологій

З 18 по 22 листопада 2019 р у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ  відбувся тиждень циклової комісії харчових технологій. Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі. 18 листопада запам’яталося яскравим конкурсом «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму на тижні циклової комісії харчових технологій 22 листопада 2019

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня

Усі вступники, які не отримали рекомендацію на навчання за кошти бюджету, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт за всіма своїми заявами. Про це нагадують у Міністерстві освіти і науки. У разі отримання рекомендації статус електронної заяви вступника має змінитись із «Допущено до конкурсу» або «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фіз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня 13 серпня 2018

Тиждень фахової комісії спеціальності 181 Харчові технології («Виробництво харчової продукції») у Полтаві

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тиждень фахової комісії спеціальності «Виробництво харчової продукції» тривав із 1 по 5 жовтня 2018 року. Він розпочався з хімічного квесту, учасники якого долали станції «Експериментальна», «Точка зору», «Чорна скринька», «Колаж», «Зважування», на яких демонстрували отримані знання та навички. Підсум...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень фахової комісії спеціальності 181 Харчові технології («Виробництво харчової продукції») у Полтаві 08 жовтня 2018