Н У Х Т

Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів на відкритій лекції

25 жовтня 2023

Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів на відкритій лекції

24 жовтня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась відкрита лекція «Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», яку прочитала доцентка Наталія Стукальська.

Викладачка розповіла, що оздоблювальні і прикрашальні напівфабрикати служать для оброблення і прикрашання верхньої і бічної поверхонь виробів, використовуються для прошарку, ароматизації виробів із метою створення різноманітних смакових якостей, надання їм презентативного вигляду.

Технологія приготування оздоблювальних напівфабрикатів складається з приготування кремів для оброблення кондитерських виробів і виробництва борошняних кондитерських виробів.

До оздоблювальних напівфабрикатів відносять різні креми, помаду, желе, сиропи для промочування випечених напівфабрикатів, фруктово-ягідні начинки, суфле, а також інші напівфабрикати – шоколадну крупку, паленки, інвертний сироп тощо. З оздоблювальних напівфабрикатів найчастіше використовують креми.

Презентація була насичена інформацією з детальними описами і зображеннями процесів приготування прикрашальних та оздоблювальних матеріалів. Подання матеріалу відбувалося емоційно, проте у режимі, що давав можливість занотовувати новий матеріал. Був постійний контакт зі студентами у вигляді: питання-відповіді. Також лекторка продемонструвала здобувачам завдання для самостійного опрацювання на дистанційній платформі дисципліни.

Увесь поданий матеріал викликав жвавий інтерес, як у здобувачів освіти, так і у присутніх викладачів кафедри на чолі із завідувачкою Олександрою Нєміріч.

Опублікований: 25-10-2023
Читайте також:
На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК»

Незабаром розпочнеться вступна компанія 2021, тому кожний вступник повинен визначитися з вибором вишу для подальшого навчання, щоб здобути фах, який дасть перспективи в житті. Але майбутнє не побудуєш тільки на тому, що визначишся з фахом, який тобі по душі, – його ще потрібно належно освоїти. Адже успіху досягають добре підготовлені фахівці. Отже,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК» 11 травня 2021

Нагальні проблеми у хлібопеченні вирішують аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Розробка технологій уповільнення процесів черствіння хлібобулочних виробів» аспірантки Тетяни Васильченко. Науковий керівник – доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик. Уповільнення черствіння хлібоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагальні проблеми у хлібопеченні вирішують аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 березня 2021

Доступ до ScienceDirect - відкритий

За сприяння Міністерства освіти і науки України в нашому університеті відкритий однорічний доступ до повних текстів електронних книг бази даних ScienceDirect, яка є одним із ключових продуктів компанії Elsevier. На платформі представлені майже 39 тисяч видань: електронні книги, книжкові серії, довідкові видання, навчальні посібники з різних галузей...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступ до ScienceDirect - відкритий 03 серпня 2021

Навчальне практичне заняття-екскурсія «Київ гастрономічний»

У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі 2 курсу спеціальності «Туризм» пройшли екскурсію «Київ гастрономічний». Підготовка до її проведення почалася ще за два тижні на першому практичному занятті. Саме тоді, визначивши маршрут і обравши локації для показу, здобувачі почали готувати презентаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальне практичне заняття-екскурсія «Київ гастрономічний» 26 вересня 2022