Н У Х Т

Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів на відкритій лекції

25 жовтня 2023

Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів на відкритій лекції

24 жовтня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась відкрита лекція «Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», яку прочитала доцентка Наталія Стукальська.

Викладачка розповіла, що оздоблювальні і прикрашальні напівфабрикати служать для оброблення і прикрашання верхньої і бічної поверхонь виробів, використовуються для прошарку, ароматизації виробів із метою створення різноманітних смакових якостей, надання їм презентативного вигляду.

Технологія приготування оздоблювальних напівфабрикатів складається з приготування кремів для оброблення кондитерських виробів і виробництва борошняних кондитерських виробів.

До оздоблювальних напівфабрикатів відносять різні креми, помаду, желе, сиропи для промочування випечених напівфабрикатів, фруктово-ягідні начинки, суфле, а також інші напівфабрикати – шоколадну крупку, паленки, інвертний сироп тощо. З оздоблювальних напівфабрикатів найчастіше використовують креми.

Презентація була насичена інформацією з детальними описами і зображеннями процесів приготування прикрашальних та оздоблювальних матеріалів. Подання матеріалу відбувалося емоційно, проте у режимі, що давав можливість занотовувати новий матеріал. Був постійний контакт зі студентами у вигляді: питання-відповіді. Також лекторка продемонструвала здобувачам завдання для самостійного опрацювання на дистанційній платформі дисципліни.

Увесь поданий матеріал викликав жвавий інтерес, як у здобувачів освіти, так і у присутніх викладачів кафедри на чолі із завідувачкою Олександрою Нєміріч.

Опублікований: 25-10-2023
Читайте також:
Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками

Наші викладачі – відомі у своїх галузях фахівці та експерти, тому часто їх запрошують до складу різноманітних експертних груп і фахових журі, а також залучають до практичної підготовки та підвищення кваліфікації виробничників. Ось і професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, докторка технічних наук Марина Білько є постійним ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету не втрачають нагоди поділитися знаннями й досвідом з виробничниками 05 серпня 2022

Дуальна освіта – ідеальні умови для здобувачів освіти

За ініціативи ПрАТ «МХП» 15 здобувачів освіти 4-го курсу спеціальності 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані системи» відокремленого структурного підрозділу «Смілянський технологічний фаховий коледж НУХТ» взяли участь у проєкті дуального навчання. Проєкт тривав з середини серпня до  середини грудня 2021 р., не враховуючи тривалої підготовк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – ідеальні умови для здобувачів освіти 28 грудня 2021

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилося навчання чергового набору слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У цей непростий для нашої країни час викладачі кафедри з модераторкою, професоркою Тетяною Сильчук організували на високому методичному рівні заняття із залученням компетентних науково-педагогічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 20 грудня 2022

Важливі віхи вступу до магістратури для біотехнологів

19 березня 2024 року відбулися онлайн-збори студентів випускного, четвертого курсу бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», присвячені актуальним питанням вступу до магістратури. Зустріч ініціювала гарантка магістерської освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», доцентка Вікторія Красінько за с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі віхи вступу до магістратури для біотехнологів 20 березня 2024