Н У Х Т

Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів на відкритій лекції

25 жовтня 2023

Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів на відкритій лекції

24 жовтня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась відкрита лекція «Особливості технології оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», яку прочитала доцентка Наталія Стукальська.

Викладачка розповіла, що оздоблювальні і прикрашальні напівфабрикати служать для оброблення і прикрашання верхньої і бічної поверхонь виробів, використовуються для прошарку, ароматизації виробів із метою створення різноманітних смакових якостей, надання їм презентативного вигляду.

Технологія приготування оздоблювальних напівфабрикатів складається з приготування кремів для оброблення кондитерських виробів і виробництва борошняних кондитерських виробів.

До оздоблювальних напівфабрикатів відносять різні креми, помаду, желе, сиропи для промочування випечених напівфабрикатів, фруктово-ягідні начинки, суфле, а також інші напівфабрикати – шоколадну крупку, паленки, інвертний сироп тощо. З оздоблювальних напівфабрикатів найчастіше використовують креми.

Презентація була насичена інформацією з детальними описами і зображеннями процесів приготування прикрашальних та оздоблювальних матеріалів. Подання матеріалу відбувалося емоційно, проте у режимі, що давав можливість занотовувати новий матеріал. Був постійний контакт зі студентами у вигляді: питання-відповіді. Також лекторка продемонструвала здобувачам завдання для самостійного опрацювання на дистанційній платформі дисципліни.

Увесь поданий матеріал викликав жвавий інтерес, як у здобувачів освіти, так і у присутніх викладачів кафедри на чолі із завідувачкою Олександрою Нєміріч.

Опублікований: 25-10-2023
Читайте також:
Виробництво на власні очі в умовах карантину

Здобувачі-біотехнологи відвідали чергову онлайн-екскурсію компанії «Фармацевтична фірма «Дарниця». Нагодою побувати на одній із виробничих дільниць підприємства скористалися також і першокурсники у рамках дисципліни «Вступ до фаху». На початку фахівчиня підприємства Марія Кайтан розповіла про компанію та відповіла на питання присутніх. Далі знайом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробництво на власні очі в умовах карантину 23 грудня 2021

Визнання науково-педагогічних досягнень завідувача кафедри харчової хімії

Для кожного освітянина й науковця важливим моментом кар’єри є визнання здобутків. Уже третій рік поспіль молоду, але прогресивну кафедру харчової хімії очолює доктор хімічних наук Світлана Бондаренко. Професор не тільки зберегла кращі науково-педагогічні традиції всіх хімічних кафедр НУХТ, але й зуміла надати новий імпульс розвитку досліджень, згур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визнання науково-педагогічних досягнень завідувача кафедри харчової хімії 01 листопада 2019

Світовий банк перерозподілив кошти для збереження соціальних виплат у вищій освіті

Світовий банк схвалив зміни до проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», що виконується МОН України. До структури проєкту доданий ще один компонент – «Підтримка академічних стипендій, що надаються Міністерством освіти і науки, та соціальних стипендій, що надаються Міністерстовм соціальної політики, для студентів закладів ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світовий банк перерозподілив кошти для збереження соціальних виплат у вищій освіті 21 березня 2022

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про принципи академічної доброчесності

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися зустрічі гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега Кузьміна, кураторів груп і викладачів кафедри – доценток Людмили Мамченко, Ірини Корецької і Наталії Стукальської зі здобувачами 1-3 курсів, присвячені обговоренню питань академічної доброчесності. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» дізнаються про принципи академічної доброчесності 12 вересня 2024