Н У Х Т

Об’єднані любов’ю до рідної мови!

28 жовтня 2024

Об’єднані любов’ю до рідної мови!

25 жовтня 2024 р. до Дня української писемності та мови здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до Радіодиктанту національної єдності-2024.

Всеукраїнський радіодиктант започатковано задля єднання навколо мови і національної ідентичності у 2000 році. З того часу він відбувся 25 разів поспіль, і став масштабним мовним флешмобом, який об’єднує українців і українок по всьому світу.

У лабораторії-ресторані кафедри готельно-ресторанної справи об’єдналися здобувачі освіти, викладачі, завідувачка кафедри Лариса Шаран, заступниця декана факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Олена Тищенко, голова студентської ради факультету Поліна Ляхович, щоб продемонструвати свою підтримку та любов до української мови.

У прямому ефірі наші учасники радіодиктанту відкривали магію людського голосу разом із поетом, нині військовим Павлом Вишебабою, який читав тест письменниці Оксани Забужко.

Не зважаючи на тривогу, студентсько-викладацьке об’єднане ком’юніті в укритті завершило написання диктанту, адже голосу українців «більше нікому й ніколи не вимкнути й не заглушити».

Опублікований: 28-10-2024
Читайте також:
Експертка кафедри харчової експертизи поділилася професійними порадами у сюжеті ТРК «Київ»

До університету завітала знімальна група ТРК «Телекомпанія «Київ», щоб розповісти своїм глядачам про вибір безпечного та якісного вершкового масла у рамках рубрики «Якісне життя». Її сюжет має на меті розповісти глядачам, на що варто звертати увагу при виборі масла. Журналісти звернулися до експертки з технології молочних продуктів, в.о. завідувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експертка кафедри харчової експертизи поділилася професійними порадами у сюжеті ТРК «Київ» 31 січня 2025

Мотивуюча гостьова лекція на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

На запрошення доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тетяни Бойчук нещодавно відбулася мотиваційна онлайн-зустріч здобувачів освіти, що навчаються за спеціальностями «Хімічні технології та інженерія» і «Харчові технології», з українською науковицею у галузі гетерогенного каталізу та зеленої хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуюча гостьова лекція на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14 жовтня 2025

Уряд продовжив дію пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок

12 липня 2022 року відповідно до Закону № 2031-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності» Кабінет Міністрів України прийняв постанову про продовження до кінця 2022 року дії пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок, а також с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд продовжив дію пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок 15 липня 2022

Skills професії від практика

Першокурсники спеціальності 242 «Туризм і рекреація» проходять зимову та літню практики з активного туризму в Українських Карпатах. Крім того, вони знайомляться з профільними компаніями та опановують всі Skills професії гіда по дикій природі. 26 лютого вони разом із викладачами кафедри туристичного та готельного бізнесу побували на онлайн-зустрічі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Skills професії від практика 27 лютого 2024