Н У Х Т

НУХТ – №1 серед винахідників!

29 липня 2020

НУХТ – №1 серед винахідників!

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) підвело підсумки винахідницької діяльності за перший квартал 2020 року. У статистичному збірнику «Промислова власність у цифрах» представлені основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників.

Як зазначають упорядники, у І кварталі 2020 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року спостерігалося зниження активності в поданні заявок майже на всі об’єкти промислової власності. Загальна кількість поданих заявок зменшилася більше ніж на 16%.

Національними заявниками подані 1,7 тисячі заявок на винаходи і корисні моделі, що майже на 38% менше порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Серед поданих заявок переважали заявки на корисні моделі, їх частка в загальній кількості поданих заявок склала майже 82%. 74,5% загальної кількості заявок на винаходи і корисні моделі подані організаціями, які працюють у галузі «Освіта», 13,5% – у галузі «Наукові дослідження та розробки».

Найбільш активними в І кварталі 2020 року були організації, підпорядковані Міністерству освіти і науки України, Міністерству охорони здоров’я України, Національній академії наук України, Національній академії медичних наук України, Національній академії аграрних наук України.

Зокрема, заявниками МОН протягом аналізованого періоду подані 423 заявки (41,5% від загальної кількості заявок, поданих юридичними особами), це на 55,6% менше порівняно з відповідним періодом 2019 року.

Тим не менше, наш університет зберіг свої багаторічні лідируючі позиції серед заявників, підпорядкованих Міносвіти. Не зважаючи на карантинні обмеження цього року, наші винахідники продовжують плідно працювати й патентувати свої винаходи.

Вітаємо наш колектив із у чергове зайнятим першим місцем у рейтингу винахідницької діяльності, бажаємо наснаги й подальших вагомих творчих здобутків!

Опублікований: 29-07-2020
Читайте також:
Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасниця міжнародного наукового проєкту «SWorld»

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко увійшла до складу експертної ради міжнародних наукових журналів, що входять до наукометричних баз IndexCopernicus та GoogleScholar – «Scientific look into the future» (Україна), «Modern engineering and innovative technologies» (Німеччина) і «SWorldJournal» (Болгарія)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасниця міжнародного наукового проєкту «SWorld» 28 березня 2024

Київські гімназисти в гостях у Навчально-науковому інституті харчових технологій

На запрошення викладачів Навчально-наукового інституту харчових технологій учні гімназії № 59 імені О.М. Бойченка міста Києва днями відвідали університет. Вони ознайомилися зі структурою нашого закладу освіти, зі спеціальностями та освітніми програмами, перевагами вибору навчання в НУХТ, а найголовніше – занурилися в атмосферу студентського життя. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Київські гімназисти в гостях у Навчально-науковому інституті харчових технологій 16 квітня 2024

Дарунок дев’яти муз – учасникам розмовного клубу

Засідання розмовних клубів (Speaking Clubs) стали доброю традицією на кафедрі іноземних мов професійного спрямування. І це не дивина, адже студенти нашого навчального закладу не лише вирізняються особливою зацікавленістю у профільних питаннях своєї майбутньої діяльності, а й із великою пошаною ставляться до сучасних проблем культури, освіти, науки,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дарунок дев’яти муз – учасникам розмовного клубу 24 жовтня 2022

Сервіс в індустрії гостинності на відкритій лекції викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася відкрита лекція «Сервіс в індустрії гостинності» старшої викладачки Раїси Матюшенко для студентів збірної групи ХЧ-3 спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування». Викладачкою було розкрито найбільш важливі питання сервісоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сервіс в індустрії гостинності на відкритій лекції викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 жовтня 2023