Н У Х Т

Новими способами комунікації з майбутніми абітурієнтами користуються учасники профорієнтаційної команди НУХТ

10 грудня 2020

Новими способами комунікації з майбутніми абітурієнтами користуються учасники профорієнтаційної команди НУХТ

Сучасні реалії створюють певні перешкоди перед учасниками профорієнтаційної команди нашого університету. В умовах карантинних обмежень доводиться знаходити нові способи комунікації з майбутніми абітурієнтами.

Отже, представниці двох випускових кафедр університету: біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю – доцентка Світлана Тетеріна та технології цукру і підготовки води Навчально-наукового інституту харчових технологій – доцентки Наталія Романченко, Наталія Чернова, Світлана Шульга напередодні Дня відкритих дверей НУХТ провели ряд онлайн-зустрічей із учнями 10-го та 11-х класів медичної гімназії № 33 м. Києва.

Викладачки мали на меті ознайомити майбутніх абітурієнтів із основними спеціальностями, за якими вони можуть у майбутньому здобувати освіту в Національному університеті харчових технологій. Крім того, причиною зустрічей було залучення якомога більшої кількості старшокласників до участі в онлайн-Дні відкритих дверей НУХТ.

Завдяки мультимедійному забезпеченню гімназії, учні мали змогу спілкуватися з виступаючими практично наживо: переглядали відеофрагменти, презентації та задавали запитання.

На початку зустрічей школярі зацікавлено переглядали відеофрагмент «НУХТ – час обирати!», який продемонструвала Світлана Тетеріна. Цей ролик яскраво ілюструє всі спеціальності, представлені в університеті, їх матеріальне та технічне забезпечення, знайомить із усіма перевагами навчання і дозвілля в університеті, а також демонструє можливості університетського спортивного комплексу з басейном.

Далі учні уважно слухали по черзі всіх викладачок, які супроводжували свої виступи презентаціями, зокрема, Наталія Романченко повідала про історію кафедри технології цукру і підготовки води, яка тісно пов’язана зі становленням університету, про можливість та переваги навчання на підготовчих курсах НУХТ.

Наталія Чернова в своїй доповіді ознайомила старшокласників із дисциплінами, які вивчають майбутні фахівці цукрової галузі та водопідготовки, а також окреслила перспективи їх працевлаштування.

Світлана Тетеріна ознайомила школярів із традиціями кафедри біотехнології і мікробіології, що склалися за більш ніж півсторіччя її існування. Також розповіла про особливості навчання біотехнологів і перспективи опанування фаху саме у НУХТ, можливості практичної підготовки і стажування здобувачів на провідних підприємствах харчової та фармацевтичної галузі України, про феєричні культурно-масові заходи, що традиційно відбуваються кожного року в університеті, а також про перспективи реального працевлаштування випускників-біотехнологів та їх кар’єрні злети.

Крім того, в ході зустрічей до відома абітурієнтів була доведена інформація щодо можливості участі у Всеукраїнських олімпіадах НУХТ (перемога в яких дозволяє отримати до 20 додаткових балів при вступі) та запрошено їх відвідати онлайн-День відкритих дверей нашого університету, що відбудеться вже найближчої суботи.

Загалом зустріч пройшла жваво, динамічно, в гарному настрої.

Школярі виявили зацікавленість щодо особливостей навчального процесу в університеті, задавали питання та фіксували контактну інформацію зі слайдів. Через класних керівників школярам були також передані рекламно-інформаційні матеріали про освітні послуги наших кафедр.

Висловлюємо щиру вдячність директорці медичної гімназії № 33 Ларисі Переймибіді та класним керівницям Інні Юрковській, Тетяні Срібній і Надії Можаровській за надану можливість спілкування з учнями.

 

Опублікований: 10-12-2020
Читайте також:
Семінар від президента Всеукраїнської асоціації пекарів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся семінар «Сучасний стан та тенденції розвитку хлібопекарської галузі» за участю президента Всеукраїнської асоціації пекарів Олександра Тараненка. Олександр Тараненко розповів про досягнення хлібопекарської галузі України за останні десятиліття та зміни, які відбулися внаслідок в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар від президента Всеукраїнської асоціації пекарів 31 травня 2022

Преференції майбутнім вступникам: відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ для школярів з біології

17 квітня 2021 року з використанням платформи відеоконференцій Zoom відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ для школярів з біології. Його учасниками стали переможці І туру – старшокласники з різних міст України – з Києва, Броварів, Андрушівки, Рівного. Члени предметно-методичної комісії, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Преференції майбутнім вступникам: відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ для школярів з біології 19 квітня 2021

ТУРФЕСТ-2020 – свято науки, свято знань, свято інтелекту!.

Цього року вперше, у рамках святкування свого 10-річчя кафедра туристичного та готельного бізнесу започаткувала проведення наукового фестивалю «НАУКОВІ ФЕСТИНИ «ТУРФЕСТ- 2020». Протягом травня й майже до середини червня у учасників заходів була унікальна можливість зустрітися онлайн із видатними вченими та практиками з України, Грузії, Польщі, Литв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТУРФЕСТ-2020 – свято науки, свято знань, свято інтелекту!. 17 червня 2020

Підведені підсумки локального моніторингу бакалаврської освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з удосконалення освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» бакалаврського рівня, яке очолила директорка інституту, гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувачі кафедр та викладачі інституту, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки локального моніторингу бакалаврської освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» 02 лютого 2024