Н У Х Т

Новими способами комунікації з майбутніми абітурієнтами користуються учасники профорієнтаційної команди НУХТ

10 грудня 2020

Новими способами комунікації з майбутніми абітурієнтами користуються учасники профорієнтаційної команди НУХТ

Сучасні реалії створюють певні перешкоди перед учасниками профорієнтаційної команди нашого університету. В умовах карантинних обмежень доводиться знаходити нові способи комунікації з майбутніми абітурієнтами.

Отже, представниці двох випускових кафедр університету: біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю – доцентка Світлана Тетеріна та технології цукру і підготовки води Навчально-наукового інституту харчових технологій – доцентки Наталія Романченко, Наталія Чернова, Світлана Шульга напередодні Дня відкритих дверей НУХТ провели ряд онлайн-зустрічей із учнями 10-го та 11-х класів медичної гімназії № 33 м. Києва.

Викладачки мали на меті ознайомити майбутніх абітурієнтів із основними спеціальностями, за якими вони можуть у майбутньому здобувати освіту в Національному університеті харчових технологій. Крім того, причиною зустрічей було залучення якомога більшої кількості старшокласників до участі в онлайн-Дні відкритих дверей НУХТ.

Завдяки мультимедійному забезпеченню гімназії, учні мали змогу спілкуватися з виступаючими практично наживо: переглядали відеофрагменти, презентації та задавали запитання.

На початку зустрічей школярі зацікавлено переглядали відеофрагмент «НУХТ – час обирати!», який продемонструвала Світлана Тетеріна. Цей ролик яскраво ілюструє всі спеціальності, представлені в університеті, їх матеріальне та технічне забезпечення, знайомить із усіма перевагами навчання і дозвілля в університеті, а також демонструє можливості університетського спортивного комплексу з басейном.

Далі учні уважно слухали по черзі всіх викладачок, які супроводжували свої виступи презентаціями, зокрема, Наталія Романченко повідала про історію кафедри технології цукру і підготовки води, яка тісно пов’язана зі становленням університету, про можливість та переваги навчання на підготовчих курсах НУХТ.

Наталія Чернова в своїй доповіді ознайомила старшокласників із дисциплінами, які вивчають майбутні фахівці цукрової галузі та водопідготовки, а також окреслила перспективи їх працевлаштування.

Світлана Тетеріна ознайомила школярів із традиціями кафедри біотехнології і мікробіології, що склалися за більш ніж півсторіччя її існування. Також розповіла про особливості навчання біотехнологів і перспективи опанування фаху саме у НУХТ, можливості практичної підготовки і стажування здобувачів на провідних підприємствах харчової та фармацевтичної галузі України, про феєричні культурно-масові заходи, що традиційно відбуваються кожного року в університеті, а також про перспективи реального працевлаштування випускників-біотехнологів та їх кар’єрні злети.

Крім того, в ході зустрічей до відома абітурієнтів була доведена інформація щодо можливості участі у Всеукраїнських олімпіадах НУХТ (перемога в яких дозволяє отримати до 20 додаткових балів при вступі) та запрошено їх відвідати онлайн-День відкритих дверей нашого університету, що відбудеться вже найближчої суботи.

Загалом зустріч пройшла жваво, динамічно, в гарному настрої.

Школярі виявили зацікавленість щодо особливостей навчального процесу в університеті, задавали питання та фіксували контактну інформацію зі слайдів. Через класних керівників школярам були також передані рекламно-інформаційні матеріали про освітні послуги наших кафедр.

Висловлюємо щиру вдячність директорці медичної гімназії № 33 Ларисі Переймибіді та класним керівницям Інні Юрковській, Тетяні Срібній і Надії Можаровській за надану можливість спілкування з учнями.

 

Опублікований: 10-12-2020
Читайте також:
Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося чотири засідання із захистів дипломних проектів і дипломних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» та одне засідання із захистів дипломних проектів бакалаврів заочної форми навчання за спеціальністю «Харчові технології». Екзаме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів 21 червня 2019

Шляхом впровадження новаційних дисциплін крокують фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування

Людський потенціал та стан освіти мають велике значення для розвитку кожної країни. Високоякісна освіта – це основа модернізації суспільства, економіки та культури. Виховання досвідчених фахівців у належних кількостях і на відповідному рівні – головні завдання, які стоять перед вищою школою України. Варто зауважити, що ця проблема – принципово важ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом впровадження новаційних дисциплін крокують фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування 28 лютого 2019

Актуальні суспільні проблеми обговорили студенти й викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом в ім’я соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі. Кафедра туристичного та готельного бізнесу не змогла залишитися осторонь такої суспільної проблеми, й організувала 2 грудня 2019 року тематичні заходи, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні суспільні проблеми обговорили студенти й викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 03 грудня 2019

У МОН проаналізували новації вступу-2018

Три чверті вступників цього року отримали бюджетне місце за 1 та 2 пріоритетністю – це один із найбільших здобутків широкого конкурсу. Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час прес-конференції щодо підсумків вступної кампанії 2018 року сьогодні, 9 серпня 2018 року, – повідомляє прес-служба МОН. «Приємна тенденція, яку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У МОН проаналізували новації вступу-2018 09 серпня 2018