Н У Х Т

Інноваційне програмне забезпечення від наших фахівців для автоматизації вакуум-апаратів цукрового заводу

08 січня 2019

Інноваційне програмне забезпечення від наших фахівців для автоматизації вакуум-апаратів цукрового заводу

Викладачі кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Олег Клименко та Володимир Полупан взяли участь у розробленні та налагодженні програмного забезпечення ПЛК і SCADA для АСУТП продуктового відділення з використанням ПЛК Modicon M580 (Шнейдер Електрик) та SCADA Citect.

Генеральним підрядчиком робіт по створенню АСУТП є ТОВ «САУТКОМ». Роботи по впровадженню АСУТП 1-го продукту проводилися ще в 2107-му році, наприкінці 2018-го року система управління охопила вакуум-апарати 2-го та 3-го продукту. Використання міжнародних стандартів по розробленню алгоритмів для керування періодичними виробництвами (ISA-88/IEC-61512) та власного функціонального каркасу, а також висока професійність і великий досвід співробітників ТОВ «САУТКОМ» дозволили без ускладнень розширити існуюче рішення для 1-го продукту на нову підсистему.

За попередній сезон позитивну оцінку отримало використання двох типів режимних карт: активної («ControlRecipe» в термінології ISA88) та шаблону варки («MasterRecipe» в термінології ISA88), що давало змогу операторам вносити корективи в поточну варку не змінюючи шаблон для наступних варок.

Використання Batch-архівів дозволило проаналізувати роботу вакуум-апаратів 1-го продукту та внести зміни в шаблони варки для отримання ще кращого результату.

Групове налагодження каналів дало змогу в короткі терміни здійснити передпускові перевірки сигналів вводу/виводу.

Для системи були збережені такі підходи до розроблення програмного забезпечення: використання автоматів станів; використання двох типів режимних карт; використання Batch-архівів; групове налагодження каналів; використання контекстних налагоджувальних вікон; використання контекстних трендів.

Також була додана синхронізація часу між SCADA та ПЛК для точнішого відображення змін.

Колектив кафедри вдячний ТОВ «САУТКОМ» за довіру та можливість реалізації й удосконалення інноваційних підходів у програмуванні АСУТП.  

Опублікований: 08-01-2019
Читайте також:
Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція доцента Світлани Шульги з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв». На занятті були присутні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та викладачі кафедри. Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 15 листопада 2018

На факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся випускний вечір бакалаврів денної і магістрів заочної форми навчання

На факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся урочистий вечір, присвячений випуску бакалаврів денної та магістрів заочної форми навчання. Актив студентів разом із деканатом виступили організаторами свята і створили неймовірну атмосферу за допомогою концерту з цікавими номерами. Харизматичні ведучі свята Сергій Ніколів і Сергій Бригі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся випускний вечір бакалаврів денної і магістрів заочної форми навчання 25 червня 2018

У Навчально-науковому інституті економіки і  управління НУХТ відбувся бізнес-турнір «Стратегія фірми-2018»

12-13 квітня студенти всіх спеціальностей і всіх курсів Навчально-наукового інституту економіки і  управління НУХТ могли спробувати свої сили в управлінні компанією в рамках V Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2018». Зауважимо, що турнір відбувається у рамках проведення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ відбувся бізнес-турнір «Стратегія фірми-2018» 13 квітня 2018

Кулінарне свято «Родинна страва»

15 лютого 2018 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося традиційне свято кулінарного мистецтва «Родинна страва».Вже шостий рік поспіль за ініціативи директора коледжу Віри Кузнецової студенти коледжу разом зі своїми батьками, дідусями, сестрами та братами розкривають кулінарні секрети, готуючи родинну страву....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарне свято «Родинна страва» 16 лютого 2018