Н У Х Т

Навчальне практичне заняття-екскурсія «Київ гастрономічний»

26 вересня 2022

Навчальне практичне заняття-екскурсія «Київ гастрономічний»

У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі 2 курсу спеціальності «Туризм» пройшли екскурсію «Київ гастрономічний».

Підготовка до її проведення почалася ще за два тижні на першому практичному занятті. Саме тоді, визначивши маршрут і обравши локації для показу, здобувачі почали готувати презентації. Таким чином, кожен дослідив обраний об'єкт показу за його адресою, назвою, власником, концепцією, історією розвитку, меню та фірмовими стравами/напоями, заходами, які пропонують заклади харчування відвідувачам.

Маршрут екскурсії пролягав центральними вулицями Києва і розпочався біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Тут, у затишному парку його імені, здобувачі розповіли про смакові вподобання поета та його згадки про борщ із сушеними карасями.

Далі група пройшла по вулицях Володимирський,  Великій Житомирський, Андріївському узвозу і дослідила гастрономічні об’єкти, які мають історичну або сучасну концепції. Згадали про гастробренди Києва – київський борщ, київське сухе варення, котлету по-київськи, київський торт, київську перепічку. Дослідили локації відомих ресторацій «Лейпциг» (історична реконструкція), «Глек», «Чорне порося», «Сто років тому вперед», «За двома зайцями», «Канапа», а також відвідали кав’ярню «Лондон» і вивчили акційні пропозиції «Підвішений дріп для військового», «Кава у своє горнятко».

Екскурсія була підготовлена і проведена самими здобувачами, а це – найголовніший результат їх професійного зростання. 

Опублікований: 26-09-2022
Читайте також:
Нові інсайти готельно-ресторанної справи від професіонала

До студентів 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітала маркетинг-менеджер в’єтнамської бістрономії «Chang» Мішель Котенко. Гостя поділилася зі здобувачами вищої освіти власним досвідом професійного зростання у ресторанному бізнесі і розповіла, як працювати у закладі, що став «Відкриттям року» за версією Національної премії «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові інсайти готельно-ресторанної справи від професіонала 04 листопада 2019

Учасникам НМТ розіслані SMS-повідомлення з даними для входу до інформаційної сторінки

9 травня 2022 року Український центр оцінювання якості освіти спільно з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій і мобільними операторами Kyivstar, Vodafone Україна, Lifecell надіслав майже 400 тисяч SMS-повідомлень потенційним учасникам національного мультипредметного тесту (НМТ). Наголошуємо, майбутні учасни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасникам НМТ розіслані SMS-повідомлення з даними для входу до інформаційної сторінки 10 травня 2022

Актуальна тематика розвитку внутрішнього та міжнародного туризму у кваліфікаційних роботах магістрантів

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної і заочної форм навчання зі спеціальності «Туризм». Екзаменаційну комісію очолила д.е.н., доцент, професор кафедри туризму та рекреації Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Роскладка. До складу комісії також уві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тематика розвитку внутрішнього та міжнародного туризму у кваліфікаційних роботах магістрантів 20 лютого 2020

Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Крас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біологічний тренінг – у тренді! 04 березня 2019