Н У Х Т

Навчальне практичне заняття-екскурсія «Київ гастрономічний»

26 вересня 2022

Навчальне практичне заняття-екскурсія «Київ гастрономічний»

У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі 2 курсу спеціальності «Туризм» пройшли екскурсію «Київ гастрономічний».

Підготовка до її проведення почалася ще за два тижні на першому практичному занятті. Саме тоді, визначивши маршрут і обравши локації для показу, здобувачі почали готувати презентації. Таким чином, кожен дослідив обраний об'єкт показу за його адресою, назвою, власником, концепцією, історією розвитку, меню та фірмовими стравами/напоями, заходами, які пропонують заклади харчування відвідувачам.

Маршрут екскурсії пролягав центральними вулицями Києва і розпочався біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Тут, у затишному парку його імені, здобувачі розповіли про смакові вподобання поета та його згадки про борщ із сушеними карасями.

Далі група пройшла по вулицях Володимирський,  Великій Житомирський, Андріївському узвозу і дослідила гастрономічні об’єкти, які мають історичну або сучасну концепції. Згадали про гастробренди Києва – київський борщ, київське сухе варення, котлету по-київськи, київський торт, київську перепічку. Дослідили локації відомих ресторацій «Лейпциг» (історична реконструкція), «Глек», «Чорне порося», «Сто років тому вперед», «За двома зайцями», «Канапа», а також відвідали кав’ярню «Лондон» і вивчили акційні пропозиції «Підвішений дріп для військового», «Кава у своє горнятко».

Екскурсія була підготовлена і проведена самими здобувачами, а це – найголовніший результат їх професійного зростання. 

Опублікований: 26-09-2022
Читайте також:
Практичні аспекти харчових технологій у виробничих умовах опановують першокурсники

23 жовтня в рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: теоретичні і практичні аспекти» здобувачі першого курсу групи ТІ-1-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали сучасну крафтову пивоварню «BeerMaster», що знаходиться у ТРЦ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти харчових технологій у виробничих умовах опановують першокурсники 24 жовтня 2024

У студентів з’явилася перспектива побувати на профільній виставці у Токіо

У 2017-2018 навчальному році благодійний Фонд Бориса Колеснікова проводить сім освітніх всеукраїнських конкурсів для студентів технічних спеціальностей. У одному з них – «Харчові технології-2018» – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ взяли активну участь, 8 із них стали переможцями і вже 28-31 січня відвідають Міжнародн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У студентів з’явилася перспектива побувати на профільній виставці у Токіо 10 січня 2018

Проректор НУХТ з наукової роботи долучився до розгляду стратегії розвитку університетської науки

Наукові дослідження – невід’ємна і надзвичайно важлива складова діяльності будь-якого закладу вищої освіти і нашого університету, зокрема. Наш колектив завжди долучається до усіх новацій і активно сприяє розвиткові вітчизняної науки. Така активна позиція не лишається поза увагою керівництва держави й колег із наукових і освітніх установ, і науковці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проректор НУХТ з наукової роботи долучився до розгляду стратегії розвитку університетської науки 04 вересня 2020