Н У Х Т

Науковці кафедрі технології консервування надали роз’яснення глядачам телеканалу «ICTV»

20 лютого 2017

Науковці кафедрі технології консервування надали роз’яснення глядачам телеканалу «ICTV»

На кафедрі технології консервування відбулася зйомка передачі «СТОП 5» телеканалу «ICTV». Її темою було актуальне і болюче питання сьогодення – фальсифікація продукції в супермаркетах.

Доцентом Оксаною Точковою був підготовлений ґрунтовний матеріал щодо використання різних способів «покращення» товарного вигляду сировини в супермаркетах.

Так, для «покращення» м’ясної продукції використовують фермент – трансглютаміназу, що «склеює» низькосортні шматки м’яса. У подальшому така продукція  пропонується  споживачеві, як високосортна м’ясна сировина.

Також порушувалося питання дитячого харчування в Україні, зокрема безпека вживання такої продукції.

Але головною проблемою винесеною на розсуд глядачеві, була квашена продукція супермаркетів.  Зокрема, питання щодо користі і безпеки, якості і тривалості зберігання.

Програма вийшла в ефірі телеканалу 12 та 19 лютого. Сподіваємося, глядач на основі представлених і доведених фактів сам зробить висновки щодо безпечності та доцільності придбання таких товарів.

 

Опублікований: 20-02-2017
Читайте також:
Дарунок дев’яти муз – учасникам розмовного клубу

Засідання розмовних клубів (Speaking Clubs) стали доброю традицією на кафедрі іноземних мов професійного спрямування. І це не дивина, адже студенти нашого навчального закладу не лише вирізняються особливою зацікавленістю у профільних питаннях своєї майбутньої діяльності, а й із великою пошаною ставляться до сучасних проблем культури, освіти, науки,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дарунок дев’яти муз – учасникам розмовного клубу 24 жовтня 2022

Вітаємо новачків-Biotechівців

Після осіннього семестру родина наукового гуртка «Biotech» кафедри біотехнології і мікробіології завжди поповнюється новими, талановитими студентами-біотехнологами. Хоч цьогорічне поповнення й не велике, але юним науковцям вже є чим похвалитися. Студентка групи БТ-3-1 Валентина Жданюк розпочала свій науковий шлях в Інституті мікробіології і вірусо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо новачків-Biotechівців 10 лютого 2020

Вітаємо з успішною акредитацією ще шістьох освітньо-професійних програм!

Ще шість освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти нашого університету були успішно акредитовані Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. На засіданні, що відбулося 30 травня, за результатами розгляду акредитаційних справ були одностайно ухвалені рішення щодо надання акредитації бакалаврським осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо з успішною акредитацією ще шістьох освітньо-професійних програм! 05 червня 2023