На кафедрі технології консервування відбулася зйомка передачі «СТОП 5» телеканалу «ICTV». Її темою було актуальне і болюче питання сьогодення – фальсифікація продукції в супермаркетах.
Доцентом Оксаною Точковою був підготовлений ґрунтовний матеріал щодо використання різних способів «покращення» товарного вигляду сировини в супермаркетах.
Так, для «покращення» м’ясної продукції використовують фермент – трансглютаміназу, що «склеює» низькосортні шматки м’яса. У подальшому така продукція пропонується споживачеві, як високосортна м’ясна сировина.
Також порушувалося питання дитячого харчування в Україні, зокрема безпека вживання такої продукції.
Але головною проблемою винесеною на розсуд глядачеві, була квашена продукція супермаркетів. Зокрема, питання щодо користі і безпеки, якості і тривалості зберігання.
Програма вийшла в ефірі телеканалу 12 та 19 лютого. Сподіваємося, глядач на основі представлених і доведених фактів сам зробить висновки щодо безпечності та доцільності придбання таких товарів.